Aká je dobrá cena za zateplenie 130m2?

Mame prvu ponuku na zateplenie. Dali sme si nacenit aj polystyren, aj nobasil.Velky rozdiel medzi cenami nie je:3900eur pol, 5200 nobasil.Cena je komplet pri 130m2 material, aj robota.Lenze nemame este podbitie, zato si rataju 50eur za m2(co je tiez komplet nie len podbitie ale uz + nato polystyren, aj sietka, aj neviem co este).Takze suma s nobasilom vychadza 7000 eur :-| . Co si o tom myslite? =-) .
Odpovedať
@maruskat a neviete si to namontovat sami nejako?
Odpovedať
@kanvor Mozno by sme aj vedeli, len nemame nato ani cas, ani ludi ;-) .Vy ste si robili alebo budete robit sami? =-)
Odpovedať
@maruskat no, nedavno som pocital tak zhruba podla cennika slovenskeho vyrobcu : Plocha stien 140m2 Sokel 23 m2 Perimeter (pod zemou) 34 m2 Spolu oteplovanie : 197 m2 Na steny EPS 10cm / pod zem (80cm do hlbky) 10 cm XPS ---> 2.700 EUR Cena cisto len za polyst., k tomu samozrejme este omietky, sietky, listy, penu na lepenie, pozicanie lesenia, príp. kotvy. Cena je cennikova priamo na strankach vyrobcu, v reale sa da pozhanat o dost lacnejsie. 3900 len za stenu a 8 cm hrubky? NIE.. myslim si, ze je to zlodejina. :-) ANO, budeme robit sami.
Odpovedať
@kanvor Ale ked pripocitame k tym 2700eur, co je len polyst. tak nasa suma neni az taka prehnana. Ked uz v tomje vsetko co pises aj ty.V tom je aj farba, fakt kompletka-vlastne bez podbitia.S tym by bolo s polyst. 5500eur. Ale skor by sme isli do nobasilu, nez polyst.Tak mame chaos :-p
Odpovedať
@maruskat a v com je ten nobasil -za ty prachy- lepsi?
Odpovedať
@kanvor Myslis ze nie je? :-(
Odpovedať
no nam cenova ponuka vysla cca porovnatelne, ale potom prisiel narad sokel a podbitie a cena stupa. sami si robit nebudeme lebo sme dvojposchodovy a potrebujeme aj lesenie. Plus sme naozaj len dvaja a na to si netrufam. Mate v cenovej ponuke aj fasadnu omietku? na sokel je nacenene co?
Odpovedať
@maruskat no ved pises ze skor by ste sli do nobasilu. Ale tam je rozdiel cenovy - raz tolko (?). Tak asi mas nejaky dovod. Tazko tak povedat ci nie je, niekedy musi mozno byt, no mal by byt dovod do toho drahsieho ist - ked to robi to iste co system za polovicu penazi nie? Uz som to tu niekde pisal .. osobne si myslim, ze izolacia domu (alebo napr. solarka) nie je nablyskany mercedes na predvadzanie, ani moda,, ale vec ktora ma usetrit peniaze. K tomu to bolo povodne vymyslene nie? CIEL - Za co najmenej investicii dosiahnut co najviac uspor v rozumnej kvalite sporiaceho systemu. "Ale ked pripocitame k tym 2700eur, co je len polyst. tak nasa suma neni az taka prehnana." Nie? tvoj - 8cm EPS (kompet) / 130 m2 za 5.500,- moj - 10 cm EPS (len) / 140 m2 plus 10 cm XPS (len) / 57 m2 za 2.700,- Bavime sa o cennikovej cene, najdrahsia varianta. Rozdiel oproti tvojej cene je 2.800,- z tej sumy nezaplatim 140m2 omietky, lesenie, kotvy, penu na lepenie a farbu? Za 5.500 mam 2x nakupeny ETICS na dom - 10 cm na stenu - a 10 do zeme (do 80 cm hlbky). Ci nieco zle pocitam? Mozno som na nieco zabudol ..
Odpovedať
@amexa Je tam aj fasadna omietka, sokel tam nie je.
Odpovedať
@kanvor K tej cene, 3900eur polystyren, 5200eur nobasil bez podbita, alebo s podbitim 5500eur-polyst. 7000 eur nobasil.Takze to neni raz tolko :-p Alebo zle chapem tvoju teoriu?Zato sme viac za nobasil, lebo myslim ze ma lepsie vlastnosti ako polyst., ten dom vraj dycha. =-)
Odpovedať
@amexa Vy mate dvojposchodovy a tiez mate taku cenu ?=-) . Tak my by sme mali ozaj prehnanu? ;-( Tak ja uz fakt neviem 8-(
Odpovedať
ahojte cena je ako taka ja viem firmu ktora dodava k zateplovaku gratis lesenie okres zv.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@maruskat No mozno je to zla teoria,, :-) Netusim co stoji robota firiem, ani ma to nejako nezaujima ..Ak idete do nobasilu koli "dychaniu budov" tak to koli tomu nemusite. Obvinovanie polystyrenu za vlhkost v miestnosti je nezmyselne. Difundacia vodnej pary stenami = 4g/h co je 0,5 az 3% interierovej vlhkosti. Neriad sa slepo radami inych ludi, pouzi vlastny rozum.
Odpovedať
@maruskat nobasil dokaze nasat vlhko a aj ho vypudit, polysyren nasat a potom zostane vlhko v nom a vytvaraju sa mapy, prip. plesnive plochy...samozrejme ale vsetko sa da pokazit aj nobasil nevhodnou omietkou, ktore su akrylove, silikonove aj silikatove.. ja som si vsimla z praktickeho hladiska polystyren nepicha,a skoro vsetci ho davaju (to je najcastejsia argumentacia) s mineralnou vlnou je viac starosti, picha..ale ked deti kopli do hotovej fasady s polystyrenom loptu, na nasej skole sa pod nou prevalila omietka do tvaru lopticky, nam nobasil drzi a kopu tam kazdy den-nechtiac... tiez sa rozdeluje podla tkania vlaken, priecne, pozdlzne, podla toho sa aj lepi na stenu... treba studovat a zbierat info, nielen porovnavat ceny :-) hadam torchu pomozem
Odpovedať
@andreac ..tak to pocujem prvý krát, źe polystyrén nasaje vodu a drží ju
Odpovedať
@andreac Steny zvycajne plesniveju z uplne inych dovodov. Vsetci davaju polystyren hlavne preto, lebo je lacnejsi a je s nim menej roboty. Co mi pride normalne. Uvediem spominany priklad, 7000 E. Ked vrazim 7000 pri vyroci fixacie do mimoriadnej splatky hypoteky - tak mozno investujem lepsie. Bajky o dychani domov vyvratili ludia ktori ucia kdesi na stavebnej fakulte s 3 titulmi za menom a 3 za menom, tak asi sa do toho rozumeju. Ich odborne clanky s 50 vzorcami / A4 su povesane po nete, postavili niekde dokonca aj budovu len na vyvratenie tohto bludu. A furt sa to niekde objavuje - dychanie domov. A argument s tou loptou to tiez nepocujem prvykrat. Az si to vyskusam, nahodime omietku, pojdem original koli tomu kupit loptu a obetujem ten jeden polystyren s omietkou len na tento pokus. Logicka hadanka : A, Dam si na dom nobasil za 7000,-. Budem menej kurit, spocitam si o rok spotrebu kubikov plynu s nobasilom a porovnam s rokom bez nobasilu - z minuleho roku. Prevediem kubiky na peniaze. Ten rozdiel je uspora.. super. Kolko rokov bude trvat, kym moje uspory plynu dosiahnu 7000,-? Dozije sa vobec toho ten chudacisko nobasil aby sa mi to oplatilo? B, Vezmem kalkulacku, spocitam si co ma dnes stoji kubik plynu. Kolko kubikov plynu nakupim za 7000,-? Dajme tomu strelim blud : 100.000 m3. Najblizsie ked pridu plynari na odpocet, nadiktujem im tych 100.000 m3 oproti meraku navyse. No a? Porucha. "Praskla trubka hosi.. cely tyzden mi tu fukalo plyn do neba .. tak tu mate tych 7000,-.." Kolko rokov budem moct kurit aby mi budik natocil tych plus 100.000 pri mojej terajsej spotrebe? Je otazne, ci uz sa pri takychto cifrach nestraca zmysel toho oteplovania. Sporit ano,, ale tiez nie za kazdu cenu. A uz vobec nie koli tomu, ze "ved aj Novakovci vedla to maju tiez". Mne uz moje cisla pridu na prvy pohlad tak na hrane.. ale ja potrebujem poriesit okrem uspor aj dost skarede tepelne mosty zo severu.
Odpovedať
Profilova fotka
nejde tu len o navratnost, ale aj o tepelnu pohodu...o to, aby ludia stavali domy do buducnosti.... o 10-15 rokov budu novostavby vsetky EPD pripadne NED...je to o komforte... nikto nevie zratat ceny energii za 10 rokov... o navratnosti je teda zbytocne hovorit... a to aj preto, ze ak by som teraz , ked som mlady a zarabam, nedal tie peniaze do stavby, do pancuchy si ich nenapcham, ale miniem na nieco ine..ide o to, aby som potom v dochodku platil za byvanie 30-50 EUR mesacne a nie 200.. vtedy mi to bude chybat...
Odpovedať
@kanvor Tak porad, co by bolo spravne? =-)
Odpovedať
@maruskat ..dat si za nejakých 100 E vyrátať efektívnosť zateplenia a návratnosť...ver mi ..oplatí sa to
Odpovedať
@pr A kto mi take vypocita? ;-) ;-)
Odpovedať
@drasnican1 to ano nieje to vzdy len o navratnosti, niekedy sa naozaj neda pouzit kontaktny ETICS ale len odvetrane fasady, je rozdiel ci je to nove alebo rekonstrukcia, ale v tomto pripade ide o vyber medzi systemom "A" za "X" penazi a "B" za "2.X". Pricom dovod volby "B" je casto ovplyvneny len famami. Vysledok, komfort a efekt "A" aj "B" je viacmenej rovnaky. A k tym cenam za 10 rokov - kdeze uz budu stavebne technologie za 10 rokov ? O chvilu budu NED-y a EPD-y povinne, dnes maldi dostanu uver, za mesiac im zbuchaju dom z europanelov a byvaju. Keby ze idem do noveho, tiez to tak riesim.
Odpovedať
@maruskat napriklad @blacksr 8-)
Odpovedať
@maruskat myslím, že śikovný projektant by to zvládol
Odpovedať
Profilova fotka
@kanvor jasne, ze v tom mas pravdu, ze pri tomto velkom rozdiele v cenach je jasne sa priklonit k EPS...
Odpovedať
Profilova fotka
@maruskat nie je to problem vypocitat a dokonca dost presne... neviem, ci u teba ide o sanaciu, ale z textu vidim, ze asi ide..... ak vies, kolko platis teraz za kurenie, tak to nie je az taky velmi velky problem... a ak ide o novostavbu, taks a to tiez da... vo vypocte sa rozlisuje medzi navratnostou pri novostavbach a sanaciou, pretoze tam vstupuju do hry aj tzv. "tak ci tak" potrebne opravy a opatrenia po urcitych rokoch... Napr. nova fasada sa velmi lahko spaja so zateplenim a do uvahy sa berie len rozdiel prac a materialu na izolaciach..atd, atd...
Odpovedať
@drasnican1 To je novostavba :-)
Odpovedať
Nasiakavosť pôsobením vody Bunky polystyrénu vo svojej uzatvorenej štruktúre nepohlcujú takmer žiadnu vodu. K tomu dochádza do určitej miery iba v póroch medzi vzájomne zvariteľnými časticami penovej hmoty. Po vysušení sa vracajú do pôvodnej podoby Nasiakavosť pôsobením difúzie vodných pár Vodná para má schopnosť prechádzať stenami buniek polystyrénu. Ak v izolácii dosiahne rosný bod začne vodná para kondenzovať v izolácii. Preto treba voliť difúzny a tepelný odpor jednotlivých vrstiev tak, aby rosný bod nebol dlhodobo dosahovaný vo vnútri konštrukcie.
Odpovedať
To je skoro cela pravda. Otazka : odkial sa vezme v relativne difuzne uzatvorenej konstrukcii ETICS take mnozstvo vodnej pary, ze az skondenzuje - a to dokonca v takom mnozstve, ze to sposobi problem (zamakanie steny, plesen) ak stenami domu (vsetkymi!) prejde len 4% vlhka pri relativnej vlhosti vzduchu v interieri 50-60% ?.. Ak je zaroven splnene (vedecky dokazane a vypocitane) ze stena zateplena EPS kondenzuje menej vodnej pary ako nezateplena. hmm? Pytam sa .. Porobeton P2-400 + 100mm EPS, vypoctova teplota vonku T1=-15*C/RH80%, vnutri T2=21*C/RH50%, kondenzacia 0,069 g / (m2.h), zona kondenzacie 318;372 mm, 99,81 g / m2 / 60 dni. pricom kondenzacia nezazeplenej steny je 0,110 g / (m2.h) !!! @andreac @andreac
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
co poviete na tuto cenu: zateplenie 12cm polystyren + system Baumit + Baumit silikatova omietka 1,5mm + lesenie ......... 32,00€/m2
Odpovedať
nikto nevie poradit?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?