Voda v základoch bez chráničky

Dal som si postaviť základy firme, do stavbárčiny sa nerozumiem. Prívodná hadica na vodu prechádza cez základy a dosku bez chráničky, čo sa mi ani ako laikovi nepozdáva. Trklo mi to neskoro, už sa nedá nič meniť. Je to problém? Alebo kým ešte na doske nie je nič postavené, mám zavolať firmu s jadrovým vrtákom a pre istotu spraviť nový prechod cez základy a pretiahnuť tadiaľ chráničku a druhú hadicu?
Odpovedať
@raphael42 no keď ju pri betonáži nepoškodili v čom ti pomôže chránička? už to nechaj tak ak je to HDPE alebo niečo kvalitnejšie.
Odpovedať
@slavoslav Nepoškodili, dával som pozor. Nie som si istý materiálom, to musím zistiť. Je čierna s modrými pásmi, ale to sú asi všetky na vodu... Má hrubé steny, je ťažká a ťažko sa ohýba. Vyzerá určite odolnejšie ako hadica na kraji pozemku pripojená na vodovod, ktorú pripravil developer. Tá sa pri prudšom ohybe "láme" a treba s ňou robiť oblúky opatrne, táto moja prudší ohyb ani nedovolí. Keby sa náhodou v budúcnosti hadici niečo stalo v základoch, tak to musím vysekať alebo vŕtať nový prechod na novú hadicu. S chráničkou by som hadicu vnútri odpojil, zvonku odkopal a jednoducho vytiahnem.
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 Robia sa rôzne hrúbky steny napr32mm x 4,4mm alebo 32mm x 2,0 mm ty máš asi tú prvú a developer dal tú druhú :-) No poviem ti ak by sa s tou rúrou niekedy niečo stalo a je aj v chráničke neverím tomu že ju z tade vytiahneš 8-) Takže ak je v poriadku tak by som to asi neriešil.
Odpovedať
@lgman Asi máš pravdu. Hadica by v ohybe bola asi riadne natlačená na stenu chráničky. Ťahať by ju bola zábava. Inak tá firma už pár rokov existuje a robia niekoľko základov ročne, na ktoré poskytujú záruku, tak snáď vedia, čo robia.
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 tá hadica ťa prežije 8-) Len si dávaj pozor aby si tú časť čo pôjde von s domu mal riadne obsypanú pieskom.
Odpovedať
@raphael42 aj odpady máš bez chráničky v platni, chránička by musela byť s oveľa vačším priemerom,aby si v prípade výmeny mohol vytiahnúť ale ak si hadicu sám v budúcnu neprebágruješ,nie je dovod na starosti :-D
Odpovedať
@hora111 Ako som videl výkony a presnosť bagristov, tak budem musieť dávať veľký pozor.
Odpovedať
@hora111 na vodovodnu hadicu d34mm staci ako chranicka rura s vnutornym priemerom d40, ktora je bezne k dostatiu a v pohode umoznuje vymenu hadice.
Odpovedať
@stowasser mam vodu v chranicke ale 9m dlzka pod platnou,nemal by som sancu ju vytiahnut z nej,uz pri stavani isla tazko dnu,bola to cesta najmensieho odporu a dlzky,ten polyetylen je strasne neohybny a to sme ho mazali vazelinou,aby sme omedzili trenie
Odpovedať
@hora111 ja mam takych rur s chranickou niekolko (voda, studna, 2x zemny kolektor) da sa s tym bezproblemov pohybovat.
Odpovedať
Vsetko zavisi od hrubky chranicky a jej pokladke. Ked to robi debil, tak ti spravi pravy uhol a to tu chranicku ani nemusel davat, lebo ona sa dava "pre pripad"
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?