Tehla alebo Ytong na stavbu domu?

Profilova fotka
Zdravímchcem sa opýtat čo odporucate na stavbu domu,s čím máte lepsie skúsenosti? Nevieme sa stále rozhodnúť. A nevie niekto kde sa Ytong vyrába? Ďakujem za každú radu!!:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana1199 Ahoj.Ja mam z Ytongu,ale staval by som asi z tehly,lebo aj tak zateplujem a predrazil som si dom s Ytongom. inak je to dobry material.
Odpovedať
staval som s ytongom mozem odporucit
Odpovedať
@zuzana1199 ehmm, aaa, hmm zryzeim do jazyka, fatk nechapem, volte fica
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell čo akože nechapete???normálne sa pýtam...ak nemáte záujem poradiť tak radšej nič nepiste...dik
Odpovedať
@zuzana1199 a co tak vapeno-pieskova tehla? ;-) http://www.sendwix.cz/
Odpovedať
@zuzana1199 Vieš čo, stavaj z tehly. Alebo že by radšej z Ytongu? Asi skôr z tehly. Ale ani Ytong nie je zlý. Ale tehla má tiež svoje výhody. Ale veľa ľudí stavia z Ytongu. Ale tehla je tradičný materiál. No neviem. Hoď is kockou. Keby si trochu hľadala, nájdeš stovky diskusií na túto tému. Načo začínať novú? Alebo sa spýtaj projektanta, čo ti poradí.
Odpovedať
@zuzana1199 mila zuzka, nechapem to ze ked zavrem oci kliknem na lubovolnu temu ma modrej strecha tam mam 30% sancu ze v tej teme sa bude o tom hovori. Tym chcem povedat ze ked ma nieco zaujima, ako prve skusim pouzit google, ako druhem, specializovane forum. tazke ked si uz tu tak si pozri forum o obchodovych muroch alebo si vyhladaj temu s nazvom ytong a pod. Je tu popisane milioon stran. To neni buzeracia to je navod do zivota. To je ako spytat sa kedy ide vlak do kosic, tak si top asi najdi nie... neexistuje spravna rada ci tehla alebo porobeton, ja hovorim ytong a hotvo, ak ta zaujma viac maly vyber clankov: http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... http://www.modrastrecha.sk/forum/zakl... http://www.modrastrecha.sk/forum/zakl... http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... http://www.modrastrecha.sk/forum/zakl... http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo... http://www.modrastrecha.sk/forum/zate... http://www.modrastrecha.sk/forum/zakl... http://www.modrastrecha.sk/forum/obvo...
Odpovedať
Profilova fotka
:-) :-) to uz je lepsia odpoveď dík
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana1199 neodpisal preto lebo tato tema je tu asi 135 krat a jednoznacna odpoved neexistuje
Odpovedať
@zuzana1199 len môj názor je tehla , ani by som nerozmýšľal medzi tými materiálmi
Odpovedať
Profilova fotka
@sappa aha ok tym padom sa ospravedlňujem...môžem to vymazať
Odpovedať
Profilova fotka
zuzka keď chceš min.nízkoenergetický dom ,už len taký ti od 1.1.2016 skolaudujú tak ho najskôr dosiahneš s Ytongom. my máme ytong lambda,/aj keď niekto má k ytongu výhrady, nám dodané tehly ytong ktoré boli polámané alebo roh odrazený ich obchoďák vymenil/ u nás rozhodlo pomer cena/kvalita o trochu viacej stojí vapeno-pieskova tehla tá je tiež dobrá alebo skus drevodom firma Kontrakting Žilina keď sme my zháňali projekt tak som ešte o nich nevedela.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ivetmar prosim ta nepis tu bludy, ked ani netusis kde je sever
Odpovedať
Profilova fotka
@horsey asi myslíš ten nový zákon od 1.1.2016... skús to zistiť na vašom stavebnom úrade, Zuzane tu pomôžu skúsenosti nás čo už staviame a nie kto a ako tuší kde je sever prepáč
Odpovedať
@ivetmar Ivet, miesas hrusky s jablkami. Ano, od 1.1.2016 musis splnat pri kolaudacii narocnejsie energeticke poziadavky, ale uz tu bolo x-krat dokazane, ze ytong nie je v nicom zvyhodneny, dokonca sa y-krat dokazalo, ze sa da inymi materialmi dosiahnut lepsi energeticky vysledok za menej penazi. a ako som uz predtym napisal, firma Xella (vyrobca ytongu) ma skvele zvladnuty marketing a predajnu siet. produkt nie je nicim vynimocny.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja veď na to sa Zuzka pýta tak jej poraď čím postaviť aby mala energetický výsledok za menej peňazí. Každý máme inú skúsenosť ja som mala na výber len z dvoch materiálov ytong alebo vapeno-pieskovú tehlu nič lepšie mi nevedel nikto poradiť a nie som predajca ytongu :) možno ty jej poradíš lepšie...
Odpovedať
@ivetmar kazdy ma na vyber asi z desiatky materialov. ja som si vybral vapenopieskovu, ale nie je to najlacnejsia volba. najlacnejsia su betonove tvarnice, aj ked pracnejsie, (pozri album @mio23 ) a na to polystyren.
Odpovedať
Profilova fotka
@bozsky_kaja ano máš pravdu vapenopieskove tehly sú lepší výber len sú drahšie.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana1199 Čím hutnejší materiál nosnej steny (betón, tehla) - tým lepšie akumuluje energiu a vyrovnáva výkyvy vnútornej teploty. Z vonkajšej strany tepelná izolácia - EPS.
Odpovedať
Tehla
Odpovedať
Hustejsi material je dobry nie len na lepsiu akumulaciu,ale aj vyssiu zvukotesnost obvod. muru :-). Pri vybere materialu treba brat do uvahy aj tento dolezity, ale velmi casto zanedbavany udaj. Stavebnici sa vacsinou rozhoduju na zaklade tepelno-izolacnych vlastnosti materialu a na zvukoizolaciu materialu Rw pozabudnu :-|. A to nie je dobre. Na zvukotesnost stavby treba mysliet uz v stadiu projektu a poradit sa s projektantom aj o tom. Lebo taketo chyby sa ukazu az v stadiu byvania a to uz je neskoro! A naprava byva sakra draha.. az nemozna :-( Na porovnanie pripajam tabulku kde sa da porovnat Rw materialu ytong vs tehla heluz
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?