Separácia hydroizolácie a polystyrénu

mam otazku.. je treba dat medzi hydroizolaciu a polystyren nejaku separacnu foliu, tkaninu alebo nieco ine? niekde som to tu cital ze sa dava folia lebo asfaltove pasy rozozieraju polystyren.. neviem ale ci je to pri vsetkych asf.pasoch , alebo su aj vynimky.. bolo mi odporucene pouzit dve vrstvy.. prva by bola ELASTOBIT GG 40 na penetracny nater a druha by bola ELASTOBIT PV 40.. su to modifikované SBS... co si o tom myslite?
Odpovedať
1
2
@skorpy : ja nemam asfaltovy pas, ale Fatrafol a pod aj nad Fatrafol isla geotextilia 300 g/m2 - priamo od vyrobcu fatrafolu
Odpovedať
predpokladam ze si si to nerobil sam, ale dal si si to robit firme.. a ja nemozem pouzit foliu.. neviem si predstavit ako by som to robil kedze nerobim najprv primurovku (podpivnicujem)..
Odpovedať
Profilova fotka
@skorpy Medzi hydroizoláciu ( IPA ) a polystyrén stačí dať obyčajnú fóliu.
Odpovedať
@skorpy Dobrý den. Mezi EPS a hydroizolaciu ( IPA a ostatní modifikované pásy ) stačí dát NIC!!!! :-D :-D :-D :-D :-D EPS rozežírá UV záření ( to tam nebude ). EPS rozežírá vysoká teplota ( ta tam nebude ) a polystyrenžrout zelený, a ten neexistuje. :-D :-D :-D :-D :-D S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@skorpy Cela pointa je o tom aby material neobsahoval organicke rozpustadlo, alebo rozpustadla.. Napriklad aceton je vec ktora eps rozozerie - najznamejsie organicke rozpustadlo.. Cize IPA neobsahuje rozpustadlo zrejme by sa sama rozpustila :-p ALE JA NIE SOM CHEMIK, som to neznasal an skole... :-p Cize @ladajaskva ktory nema ani ladu ani jazvu :-D ma podla mna veliku pravdu. A tiez nerozumiem ked davaju igelit, ze na co :-p
Odpovedať
@skorpy asfaltove hydroizolacie sa nemusia nijako oddelovat od polystyrenu. Oddeluju sa hydroizolacie na baze makceneho PVC, pretoze mPVC by rozozralo (rozleptalo) samotny polystyren.
Odpovedať
super.. tak to ste ma chlopci potesili.. nevedel by som si ani predstavit ako by som ten polystyren lepil o tu foliu vo zvislej polohe.. este aby som upresnil , lebo v prvom prispevku som na to jaksik pozabudol, idem podpivnicovat celyyyyy barak a ta hydroizolacia pojde z vonkajsej strany na betonove tvarovky.. pokial budu tie tvarovky nejak kryvo a budu fugy tak na to este natiahnem kleber a zrovnam to.. dalsia otazka.. cim lepit ten xps alebo perimeter? mozno by stacilo len postupne zasipat a vobec ho nelepit, cisto len prilozit... jedna sa cisto iba o suteren.. ten bude komplet zasypany,a aj nopovku dam na xps, a aj mam v plane oddrenazovat petu muriva.. ake je najlacnejsie riesenie v mojom pripade? perimeter?
Odpovedať
@skorpy možno podlahový EPS 200? skúste si dať urobiť CP
Odpovedať
@blacksr dik.. na polyform.sk som nasiel pouzitie EPS.. perimeter je najvhodnejsi a da sa pouzit aj EPS 200 S a aj roofform 100 a 150 (strechy).. ten vychadza este lacnejsie ako EPS 200 ,ale je menej pevny.. stacila by ta ROOFFORM 150? aku znacku EPS vybrat?? v nedelu sa nam podarilo vykopat jamu aj s pasmy (nie vsetkymi) a zemina je taka piescita -piescitoilova, neviem ako ju presne popisat.. v 2,8m hlbke bola tvrda jak slak.. ryl sa dal zaborit max na 5 cm..
Odpovedať
@skorpy Ak píšu, že je určený na to, tak dajte. Brala by som podľa ceny za diel tepelného odporu.
Odpovedať
http://www.polyform.sk/sk/eps-odporuc... podla aktualneho cennika a tepelnych odporov vychadza najlepsie ten ROOFFORM 150 (ak som to dobre pocital) PERIMETER - to=3.1 - cena 130e/m3 => 4.194e/to EPS 200S - to=2.9 - cena 82e/m3 => 2.83e/to Roofform - to=2.9 - cena 72e/m3 => 2.48e/to v technickych parametroch je roofform a perimeter rovnake, okrem napatia v tlaku pri 10% stlaceni.. bude stacit tych 150kPa ??
Odpovedať
@skorpy Zdravim ta Fatrafol sa da pouzit aj ked nerobis primurovku . Na tvojom mieste by som este zvazil tu hydroizolaciu ci tam nemas spodnu vodu a tak . Mas podpivniceny barak a ked to podcenis moze sa ti to vypomstit a dodatocne sa uz moc toho neda naopravovat ked stoji barak . Ja by som si osobne urcite nedal asfaltove pasy na podpivniceny dom .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mado66 na foliu treba prislusenstvo na spajanie ,ktore nemam.. pri asfalt. pasoch mi staci horak.. spodna voda asi nehrozi, lebo je v 7. metroch a plus robim drenaz okolo baraku pri pete muriva.. to musi stacit.. jedine ze by som sa mylil... :-p @blacksr bude ta 150 stacit? perimeter je 200
Odpovedať
nielen prislusenstvo ale aj zrucnost nie je to len tak ze to spojim ..ved jasne ja som sa len snazil poradit uz sa mi per krat stalo ze mi volali ludia co podcenili izolaciu a hladali riesenie ako to opravit...ta drenaz by tomu mohla pomoct len si treba dat pozor na to aby boli dobre spravene tie spoje
Odpovedať
@skorpy Z hľadiska tlaku určite.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
ipa obsahuje decht ktory sa vylucuje po case...keby som to nevidel tak neuverim.... to .ci sa to po case nejako prejavi je asi otazne...ale nedat foliu ktora vinde mozno na 50 Eur je na zamyslenie..... nepocuvajte nikoho a spravte tak ako uznate vy.
Odpovedať
Profilova fotka
Dať na hydroizoláciu spodnej stavby, hlavne ak máte podpivničený dom, dva modifikované asfaltové pásy je najlepšie možné riešenie aby ste v budúcnosti nemali problémy. A nie PVC fóliu to je dobré riešenie tak na základovú dosku nad terénom keď sa izoluje proti zemnej vlhkosti. Dva asfaltové pásy = 8mm izolácie, natavené na podklad v prípade poruchy kde je zatekanie v tom mieste je na 90% porucha hydroizolácie. PVC fólia = 2mm izolácie, volne položené, ak vám niekde začne zatekať tak miesto poruchy nenájdete a ak tak veľmi ťažko. Asfaltový pás sa úplne v pohode znáša s EPS, XPS..... mPVC fólia nie a treba ju separovať geotextíliou min. 200g/m2 inak časom dochádza k degradácii mPVC fólie lebo dochádza k chemickej reakcii medzi mPVC a EPS............ ale netvrdím že izolovať základy fóliou je úplne zlé riešenie, je ale omnoho komplikovanejšie a náchylnejšie na poruchy.
Odpovedať
@jr66 ... tohle mi řekl náš projektant, když jsem mu položila tento dotaz - údajně PVC folie na ipu ee, protože po čase začně chemicky působit s oním podlahovým polystyrenem ... říkal buď geotextilii nebo nic ... budem dávat nic (vlastně písek na srovnání a pak na to podlahový polystyren, tím se to částečně taky oddělí) ... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jasne... medzi sebou PVC-EPS treba separovať geotextíliou...PVC-asfaltový pás treba separovať geotextíliou....asfaltový pás nemá s ničím problém :-)
Odpovedať
@skorpy zdravim nechcem zakladat dalsiu temu. Mal si polozenu otazku ktora zaujma aj mna "dalsia otazka.. cim lepit ten xps alebo perimeter?" + doplnim na ipu? uz si to vyriesil alebo ako to mas v plane robit? Ja mam nachystany konkretne tento produkt :http://www.austrotherm.sk/front_content.php?idart=1302
Odpovedať
@miaudi1 budem to lepit purpenou.. titan.. v podstate by som to nemusel vobec lepit lebo to bude zhadzovat zeminou ktora mi to pritlaci o hydroizolaciu.. purpenu mam nakupenu takze budem to tak ci tak lepit s nou.. ja mam konkretne asi tento EPS EXPERT FIX http://www.austrotherm.sk/front_conte...
Odpovedať
@skorpy tiez som rozmyslal bez lepenia ale myslim ze by to bolo dost pracne. mas nejaky link na tu penu bude to drzat aj na asfaltovom pase? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
@miaudi1 v jednej teme som ich vypisal asi 9 druhov.. mozno viac.. neviem ci sa tu da vyhladavat alebo zobrazit temy kde som pisal.. skus tu temu najst.. bolo to ohladom lepenia EPS.. otazka znela ,, cim lepit EPS,, alebo tak nejak.. kazda ti ten eps zalepi na skoro hocico.. a kedze je hydroizolacia vatsinou s posipom tak to bude drzat.. http://www.youtube.com/watch?v=7V63dH... ja mam tu tytan styro 753, ale aj denbraven ma nejaku a je aj kopu inych vyrobcov.. aj mio lepil eps purpenou a pouzival tusim dve peny.. najdes to v jeho albume
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
A to ked sa poklada podlahovy polystyren treba ho lepit alebo staci polozit ?
Odpovedať
@suckuly Pocul som aj o majsterkoch, co ho lepili na maltu. Prakticky zmysel to nema. Ved sa to zaleje poterom, kam by ten EPS asi tak chodil? ;-) V inej teme si sa pytal na vrstvy - ano, ak sa da, daj 2 aby sa prekryli spoje.
Odpovedať
@matorado a ved ked budu na tesno kladane vedla seba treba ja v tom pripade dat 2 vrstvy ? a vidim ze sa vyznate tak mam este jednu otazku...dilatacny pas s foliou - ta folia sa dava pod EPS alebo nad?
Odpovedať
@suckuly je to správne na tom obrázku alebo tá folia ma ist na vrch EPS ? Vopred dakujem za radu
Odpovedať
@suckuly folia ma ist navrch a prilepit ju na EPS. Ked sa bude liat napr anhydrid tak aby nezatiekol pod EPS
Odpovedať
@cubicomp a treba este potom potiahnut nejaku obycajnu foliu po celej EPS ? a na folii je nejaka paska lepaica alebo to treba niecim nalepit ?
Odpovedať
čiže po správnosti to musí ísť takto ?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?