Hydroizolácia pred omietkami

Profilova fotka
Aký máte názor alebo skôr skúsenosti s natavením hydroizolácie pred omietkami, resp. rozvodmi elektriny ? Elektrikár mi dnes doporučil nataviť hydroziláciu pred rozvodmi elektriny - budú vedené v podlahe. Lebo potom by bolo riziko poškodenia kabeláže horákom.... Podobnú skúsenosť som už počul od viacerých stavebníkov. Hydroizoláciu mám modifikované asfaltové pásy o hrúbke 4mm so skelnou mriežkou, takže je pevnejšia ako klasický asfaltový pás.... S tlakovou vodu nemám problém... Obávam sa však, že ju potom poškodia omietkári...
Odpovedať
@lordxor ako si sa nakoniec rozhodol ? Otázka do pléna : hydroizolácia pred omietkami a elektrinou alebo až po dokončení elektriny a omietok ? Cieľom je eliminovať prípadne poškodenie vodorovnej hydroizolácie omietkármi.
Odpovedať
@lordxor diskusii na toto téma je tu niekoľko.
Odpovedať
Profilova fotka
Natavil som izoláciu všade tam, kde mali ísť nejaké rozvody - tj. voda, elektrina, odpady. A spravil by som to tam znova. Určite nejaké poškodenie sa môže stať, ale nevidel by som to nejako tragicky. Žiadne viditeľné poškodenia neboli. Sused natavoval izoláciu až po rozvodoch a to bol masaker, aby si neprepálil nejaký ten kábel a pod.... Takže za mňa - Nataviť všade kde pôjdu rozvody (hlavne technická, kúpeľne apod) a ostatné miestnosti po omietkach.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?