Debniace tvárnice

Mozno budem vyzeraz ako najväcia blondinka, ale preco sa neopytat.Vrta mi hlavou to, ze mame v projekte napisane, ze na jednu stranu idu dva rady DT a na druhu stranu 4 rady DT, pozemok nam mierne pada do jednej strany.Vzdy my vrta hlavou ako mozu ist na jednej strane 4 rady a na druhej strane 2 rady.Nie je to nahodou tak ze vsade istu 4 rady, len proste na tej strane kde viac pada pozemok budu 4 rady a bude ich proste vidno a na tej druhej strane budu tiez 4 rady, ale bude vydno len dva rady, ale tie dalsie dva rady tam tiez budu len v zemi?dakujem
Odpovedať
pozri rez základmi, nemení sa ti aj výškové uloženie dna základov? navrhnúť sa to dá totiž všelijako, treba vidieť projekt.
Odpovedať
@slavoslav tak sa tomu az nerozumien ale skusim do toho trosku pocumiet
Odpovedať
@majuska451 no nam tiez trochu " pada" pozemok... a na jednej strane mame 3 rady a na druhej o 13 metrov nizsie mame 9 radov.. zakladove pasy sa vykopali len do hlbky vsade cca 110 , tym padom sme mali jednu stranu zakladovych pasov vyssie / tam sme dali len 3 rady / a druhu nizsie / 9 radov / mozno je to tak aj u vas ;-)
Odpovedať
Je to napísané dobre. Kedže pozemok je v spáde je potrebné vyrovnať hornú hranu základov t. j. na najnižšiom bode pozemku budú 4rady a na druhom 2rady.Je to preto aby sa zaklady zakladali do rastlého terénu,vyzerá to tak ,že základy budú smerom do kopca odstupňované. Ja by som stupnovanie spravil na výšku jedného DT aby sa dali dobre zrealizovať
Odpovedať
@majuska451 tesim sa, ze ked nevies, tak sa radsej opytas, tak to ma byt. No v prvom rade otazka mala ist smerok k projektantovi, take konzultacie by mali byt v cene projektu. Vidiam, ze asi ide o dalsi nekvalitny projekt (ak v nom nie su jasne ani taketo zakladne veci), dufam, ze bol aspon lacny. Taketo riesenie je vhodne vo svahu, z dovodu setrenia. Robi sa to tak aby v kazdom mieste bola zakladova skara v nezamrznej hlbke. Treba samozrejme dodrzat aj ine zasady. Po dlzke sa zaklad stupnuje. Z prilozeneho obrazku (vytvoreny pre teba) to je dufam jasne.
Odpovedať
@lucka1987 dakujem
Odpovedať
@mkvm dakujem za vysvetlenie :-)
Odpovedať
@spiderhst ako tak pozeram na ten tvoj nakres tak nieco podobne je to nakreslene aj v planoch, ale asi najlepsie urobim ak sa na to opitam projektanta, ked sme mu za to zaplatili, tak co :-) .Len my je uz trapne mu vzdy vyvolavat, kvoli prkotinkam ;-)
Odpovedať
@spiderhst este som zabudla velky svah tam nemame na 20 m na "pada" pozemok asi 1 m
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?