Aký máte názor na cenu za betónovanie základovej dosky

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či mi vie niekto povedať názor na cenu za betónovanie základovej platbe. Majtri si pýtaju 33 eur/ m3, je to primeraná cena? Ďakujem
Odpovedať
1
2
a co ta cena obsahuje? napriklad stiahnutie zakladovej dosky ja davam robit podlaharom a ty beru odo mna cca 5 eur za m2, ale garantuju mi max. nerovnost do 1 cm na uhlopriecke
Odpovedať
IBa platna? Alebo v cene je aj urobenie salungu, rozhodenie karisieti alebo nebodaj cisto len vyliatie a stiahnutie? Ci je to cena zakladov na kluc? Dajte blizsie info. Takato sadzba je blud, tam velmi vela zalezi ako su komplikovane zaklady. Ak budu ozaj len vylievat tu platnu je to vela. V zavislosti od kubikov betonu je to robota na par hodin a ked budu styria maju za tych par hodin viac ako 100€ na osobu. Taku sadzbu nema ani specialista chirurgie ci projektovy manazer v IT.
Odpovedať
cena bola len za rozmietnutie betéonu, odmietli sme ich. bolo to prehnaná suma doteraz nechápem prečo taká vysoká, nakoniec to urobil manžel sám s kamarátom :-)
Odpovedať
Len pre ilustraciu k tej cene, ja mam ponuku na zaklady s platnou vratane materialu na cca 45e/m2.
Odpovedať
@sv3853 velmi dobra cena, ale asi budu uspornejsie. myslim tym, ze vykop nebude 100x60 a deka bude tensia ako 15 cm a pozemok rovina, ci? :)
Odpovedať
Pozemok rovina ale inak 15cm a 80x60 kedze to je bungalov. Na to 3 rady DT
Odpovedať
@sv3853 aj tak malo pytaju, :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 Mozem poprosit kontakt na majstrov? My prave zhaname nejakych na zaklady.
Odpovedať
@sv3853 len material vychadza cca 42 eur na m2 podla vzdialenosti dopravy berme bungalov 10x15 m + 1 nosna stena, i ked si mylsim, ze mate 2 /ceny budu realne, podmienky berme idealne/ vykop 150 + kamen pod plotnu rozvoz 80 eur beton zaklady + DT+plotna cca 65m3 x65 /beton c16/20+doprava a cerpanie/ = 4425 eur cca 350 DT x1,3 = 455 27 kari sieti = 675 eur + cca 100 eur roxory hromozvod 55m + spojky 95 eur kamen pod plotnu 20 cm 2 frakcie /pod zaklady nebudeme davat/ 24 ton - 240 eur + cca 150 doprava spolu: 6370 za material /150 m2 = 42,46 eur 45 eur VASA dohoda - 42,5 za material = 2,5eur/m2 x 150 m2 = 375 eur na pracu t.j. / zacistenie zakladov, ulozenie hromozvodu, betonaze, ukladanie tvarnic, betonaz tvarnic, rozhrnutie kameniva a jeho zhutnenie, ulozenie vystuze, debnenie zakladov, betonaz/ cize ostalo 375 eur min. 2 robotnici x 10 hodin denne x 5 dni = 100 hodin prace po 3,7 eur - supeeer, vyslo to, ALE debnenie dosky odkial? klince a peny , material a zapozicanie/amortizacia naradie? 200 eur a uz nam ostaava len 175 eur na robotu, cize za 1,75 eur / hodina /dobre, zozenieme deti z afriky a cinana/ lenze, oni aj na stavbu musia prist 5x, a stale nieco privezu / dt+kari+roxory+hromozvos+zabu na ubitie/ tak im dame 5x10 eur na dopravu, cize namiesto 175 eur mame len 125 eur /100 hodin = 1,25 na hodinu /esteze mame Syriu/ . Ja ako sef, musim na nich dohliadat, tak chcem polovicu, lebo poznam postupy, vybavujem dodavky, riesim situacie, lietam autom k ododavatelom a na stabvu, telefon tiez nieco stoji/ uz rovia len za 60 centov na hodinu. A teraz POZOR, necakany zvrat, na stavbu pride VODAR a ten nam uz uplne rozbil rozpocet, lebo zapyta za material s pracou okolo 750 eur a sme kde? no v EU, cerpame fondy, bo sme v minuse :)
Odpovedať
@scot Neviem ci sa mam k tomu vyjadrovat alebo nie. Hovorim ponuku ktoru som dostal. 750 eur vodarovi za odpad spolu s materialom? Sa necudujem ze sa ti zda tato ponuka nizka kedze podla mna tvoj odhad za vodara je asi dvojnasobne predrazeny. Ostatne nekomentujem radsej...
Odpovedať
@sv3853 chces povedat, ze vodar, ktory ti pride, doda a osadi vodomernu sachtu, spravi napojenie, potiahne cca 15-20 m hadic vo vykope, doda potrubia a material na odpady a aj ich zrealizuje a napoji, je v cene 750 eur drahy?
Odpovedať
@scot a to si nepočul o najnovšom hite? materiál a práca zadara a ešte zaplatiť zákazníkovi?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sv3853 Za toto Vam nepostavia, ani nahodou. To aj keby odrobili zadarmo ani na material by vam taka cena nestacila. Alebo Vam pride taky beton, ktory rozhrabe aj sliepka. Moje zaklady 8x11 cca 6500 €, platil som iba bagristu 120€ a dovoz strku pod pasy a dovoz a nasyp makadamu do zakladov cca 200 €. Inak vsetko svojpomoc (aj elektrika aj voda aj kanalizacia). Zaklady su zaizolovane Styrodurom.
Odpovedať
@y2kba pocul, ale nepraktizujem a ani neodporucam praktizovat
Odpovedať
@sv3853 poprosim, skkus okomentovat aj ostatne, kamenolom mas daleko, Pluta ceny nic moc, beton bud na draka alebo este drahsi, pumpa tiez, lebo tam pumikov niet okolo vranova /nase tam chodia/ akurat "majstrov" tam. lacno zozenies
Odpovedať
@sv3853 nechcem, aby to vyznelo, ze rypem, ale cena je podozrivo neprimerane nizka. bud sa nieco zabudlo zauctovat, alebo ste sa nepochopili, alebo ta proste a sproste idu obtiahnut. cize ak je to tak, ako tvrdis a ja naozaj verim, ze ti taku ponuku dali, tak by som im nedal ziadnu zalohu, dobru zmluvu o dielo s kompletnou specifikaciou, kde by som prilozil projekt a ponuku. pocas stavby vlastny stav. dozor a platba az po realizacii a odkontrolovani dodavok a prac. a to potom, ak to bude tak, ty spokojny, pozyvam ta na obed a aj vsetkych tych robotnikov co to odmakaju a zaplatim ho
Odpovedať
ahojte, neviete poradit niekoho na zaklady okr. Senec?
Odpovedať
@milos100 pisem do IP
Odpovedať
Nemiesal by som vodomerovu sachtu a zaklady domu kedze to nema nic spolocne. Kamenolom je 10km od staveniska. Beton a pumpa zo Strazskeho, vraj je tam kvalitny beton. Jasne ze nebudem platit vopred nic. Bude podrobna zmluva o dielo v ktorej bude spisane vsetko potrebne. Pravnik to preklepne. Stavebny dozor mi robi projektant.
Odpovedať
33e/m2 to by som ja dal 3300 e za moju dosku. ja som dal 3000e / 100m2 celkom zaklady na kluc, plus dph, a lutujem to, - len praca. EXTREMNE predrazene, dnes by som nesiel nad 1500eur + dph, inak seriem vsetkych a svojpomoc. (a tak to aj teraz robim, usetrim na 1 nove auto, alebo komplet nove zariadenie domu hoci aj z masivneho dreva, alebo si odskocim na 2 mesiace do luxusnej vily priamo na plazi v exotike) ludia, neblaznite, ste milionari ? k tej cene, ja som mal material cca 4000eur na 100m2 zakladov, aj s platnou a styrodurom ako salovanie, bagrovanie tiez v cene. rovinaty teren. takze 6750eur material+praca je pekne.. da sa to, pokial je to material bez DPH a praca tiez bez DPH. potom by bol material tak 5000e a praca 1750.. potom je to uz realnejsie.. ale stale velmi dobra cena.. vzhladom na to, ze zaklady nepotrvaju dlhsie ako 150hodin cisteho casu aj ked zaratam pomocnika co bude upratovat a varit kavu, ci chodit po pivo, tak je to 10eur/hodina. a 10eur/hod v cistom nie je na zahodenie. ludia makaju aj za 2,50eur/hod. @scot nadavat na niekoho a pritom brat polovicu z niekoho platu, len preto, ze musis zaplatit telefon a benzin, to je uzera a vykoristovanie. bez debaty... "telefon tiez nieco stoji" aha myslis 10eur mesacne, neobmedzeny pausal ?
Odpovedať
@dusantt Ono vec je taka ze na nasom malom Slovensku dnes zacne podnikatel podnikat a zajtra chce mat na dvore Mercedes....
Odpovedať
@sv3853 a aon ten mercedes tam aj realne ma, resp bude mat :D poznam takych, jeden znamy pre takeho pracuje, ak je zakazka za 3000e, on od zakaznika berie 6000e.. pricom ten majster nie je zle plateny.. cize zaujimave. majster ma prax 30 rokov, a ten jeho sef ho prosika, nech nieco vymysli.. napr, benatska stuka ich omrzela, chcel nieco lepsie, majster vymyslal a aj vymyslel. tolko k reciam podnikatelov.. keby nemam chrbtovu kost, robim to tiez.. z fleku zozeniem ludi co vedia robit, a ja vypytam aj 3 nasobok ceny a zakazky zozeniem. lenze ja nie som uzernik, ja na to nemam zaludok.. a nie pre zodpovednost, ziadna nie je, pri takej marzi kazdu druhu robotu mozu posrat, a stale budem v zisku a zakaznik spokojny.. dalsi pribeh: majster maloval po fuseroch, vyslovne upozornoval na stav, majitelia domu nechceli pocuvat, ze treba vsetko strhnut. tak majster posluchol, setrili (pricom si EUROmilionari), predali dom a novym majitelom opadala farba, teraz sa sudia s majstrom. aj to je obraz bohacov.. kazdodenna realita.. a preto ja nepracujem s ludmi.. vystacim si aj bez nich.. a aj preto nemusim brat ziadne prasky na nervy.. :)
Odpovedať
@scot tu beton stoji 50€/m3 a na druhej betonarke 55€/m3. Ak niekto berie stale beton tak verim tomu, ze moze ist aj pod 50€/m3 a to je cena aj z dovozom, aspon ja som to takto mal.
Odpovedať
@originalx a kde to je?
Odpovedať
@originalx je rozdiel, ci mas betonarku 25km od stavby alebo 5km, ci su v okrese 2, alebo 15. A ci ta z dvoch co je blizsie ma kvalitny beton, o tom tu nepadla rec. A ked potrebujes betonpumpu a je v radiuse 4Okm jedina, tak aj to sa pocita, okrem € aj pocet nervov :-N
Odpovedať
@y2kba ahoj mozem tiež poprosit kontakt na firmu zo Senca? dakujem
Odpovedať
@sv3853 @maya170 Pri TT. No asi 20 km to bolo. S beton pumpou nebol ziadny problem, asi ich je viac. Skor s tou kvalitou betonu to bolo bieda.
Odpovedať
@originalx :-) ved to, ja som myslela, ze ma zaklady mimo Bratislavy vyjdu menej :-D , ale pri skutkovom stave bol ten problem kvalita betonu a iba dve betonarky a jedna pumpa :-p . Tak si vyber x-)
Odpovedať
@dusantt nenadaval som na nikoho, brat polovicu bolo sice myslene ako zart pri tej "ohromnej sume" ktora tam ostala @sv3853 spolu s dusantt : predpokladam, ze ste v zivote nepodnikali /dusan, pri Tvojich vyjadreniach ani radsej neskusaj/ cize ozrejmim, realita na Slovensku je taka, ze kazdy pyta cenu, nikoho netrapi kvalita, az ked dostane najnizsiu cenu a potom place nad kvalitou. Ak chcem robit kvalitu, poctivo a platit vsetko a vsetkym, nezbohatnem, budem sa trapit, ale rozumny zakaznik mi je odmenou. Moja realita: nemam mercedes, mam onmoho drahsie auto, vlastne 4 a kazdy rok do nich este davam dalsie peniaze, aby boli top. Mercedes je zebracina, pre dedkov, ja mam pod 40, cize este mam cas. Makam uz od 18, riadim firmy uz 16 rok, pracujem uz len cca 14 hodin denne, ked moji soferi a zamestnanci rano umyvaju zuby, ja uz mam pre nich hotovy rozpis, ked idu spat, ja robim faktury a agendu, aj teray este :) A co mi je odmenou, ze raz do tyzdna sa snazim zobrat manzelku na obed, aby sa so mnou nerozviedla, ze ranajkujem sice so synom, ale aj s telefonom na uchu a ze VSETKY PENIAZE co zarobim, vrazim od techniky a nakldakov, len aby zakaznik dostal len to top od nas. Toto je podnikanie na Slovensku. apropo, kazdy den za kazde z tych 4 aut zaplatim statu 10 eur len z ato, ze ich mam a to este nanastartovali. Myslim si, ze ste ludia, co nemaju sajn, cielom toho vypoctu bolo dokazat, ze cena je nerealna a upozornit na to, ze za tym moze byt podvod, al eteraz som presvedceny, ze si nieco take zasluzis, lebo vies akurat zavidiet a tliachat hluposti, aby bola odvedena pozornost od somariny v prispevku. @DusanTT Slovensko je slobodna krajina a bohuzial kazdy si tu moze stavat aj sam, drzim palce a myslim, z e sa zaradis k odbornikom, ktory budu davat "odborne rady", pricom presne budu vediet kde na svojej stavbe spravili chybu, ale nepriznaju si ju, vsetci ostatni budu na vine. @sv3853 dnes viem, z ecena, ktoru som dal do vypoctu za beton zo Strazskeho nebude realna , nakolko C16/20 je tam drahsi , ciz evyjde na cca 58 eur, doprava 2,28 eur s dph za km, nakladka 13,2 eur a pumpa je iba solo / presun 1,7 eur za km/ v cene najnizsej mylsim 79 eur/ hodina. :)
Odpovedať
@originalx a to je na zapad dost vysoka cena z abeton, tu na vychode v okoli Presova sa da dobry beton C16/20 kupit za cca 54-55 eur a to vozia strk a cemet z vacsej dialky ako ku Vam, pricom sa to rapidne odzrkadli na cene, napr Kosice, ten isty beton 48 eur a rozdiel na doprave len 30+30 km
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?