Zvädnuté ríbezle

Ahoj, prosim vas, dnes ( dost teplo 30 st., )som presadzala ribezle a egrese, pritom ako som ich vyberala zo zeme sa mi samozrejme nepodarilo zachovat vsetky korienky, a oba kriky mi zvadli.. uz su v zemi, aj poliate, ale stale su zvadnute..prosim dajte mi vediet, ci maju sancu prezit..maju listy, kvety aj plody, som si upravovala zahradu, mi to prislo, ze nic sa nemoze stat, ale minule mi suseda vykopala ruzu nech si zasadim a uplne zvadla a sa zosusila, tak dufam, ze podobny osud necaka aj moje kricky, som zahradkar zaciatocnik, sa tesim z kazdeho kvietku z kazdej narastenej bobulky...ach. :-( ..alebo poradte nejaku prvu pomoc....
Odpovedať
Polievaj polievaj.... Rano a vecer ked nesvieti ostre slnko a nie je take teplo... A dufaj, ze porastu... ;-)
Odpovedať
zalievaj a nabuduce presadzaj kym enmaju listky skora jar,neskora jesen.
Odpovedať
To bude zazrak,ak to preziju! 1. chyba - presadzanie,ked uz ker ma plody 2. chyba - presadzanie v horucavach 3. chyba - nestacilo poliat zvrchu. Kry sa sadia do blata, tj. jamu pred sadenim riadne zalejes vodou... ale drzim palce :-)
Odpovedať
@jasminka polievaj polievaj a dufaj .. mne zasa manžel dve ribezle odtal ked prenašal železo .."vraj zavadzali" a inak sa nedalo ... su to krehke kričky..treba ich dat na take nefrekventovane miesto ..to som sa ja poučila..ja som jednu nechctiac min. rok odtala s krovinorezom
Odpovedať
a este som zabudla ostrihaj ich, uroda teraz nebude ale daju silu do korenov a nie do kopy listov a plodov, skrat ich na cca 30-40 cm vysku.
Odpovedať
Profilova fotka
Chybu ste urobili najmä v tom, že ste ich presádzali v tomto období, už v čase nahodených kvetov a plodov. Ale učíme sa aj na vlastných chybách. Ideálne presádzanie je skoro na jar, v čase pučania listov za nižších teplotných podmienok alebo na jeseň. Tieto extrémne teploty, ktoré boli sa tiež pripísali na stav rastlín. Nezostáva Vám nič iné ako čakať, zalievať. S úrodou nepočítajte a ak tak s minimálnou. Rastliny dostali šok. Ako už ostatní správne poznamenali, skúste ich zostrihať a zalievať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?