Umely travnik-sucast zahrady

Profilova fotka
Ahojte,mate niekto skusenosti s umelym travnikom v zahrade.Nemam na mysli komplet cely travnik,ale iba cast o velkosti 10x10 metrov na ktorom by sme chceli mat vonkajsie posedenie a dalej uz by bol klasicky travnik. Jedna sa mi o to,ze pri pouzivani by sa zivy travnik rychlo znicil a takto by to mohlo byt celkom dobre,odolne a pekne riesenie. Co vy na to?
Odpovedať
Bude sa ti chciet ho vysavat? Ked zmokne bude dlho mokry, dajte si radsej nejaku dlazbu.
Odpovedať
Profilova fotka
@eugenie11 nie som zastanca umeliny. suhlasim s @atlaska ze radsej dlazbu, pripadne nejake odolne drevo. Inak som videl aj zaujimavu reklamu tu v PK - "Umele zive ploty" na predaj :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@eugenie11 susedia to maju tam, kde maju trampolinu, bazen a lehatka. je to super ! dava sa to ale na pieskove lozko a maju to oddelene chodnikom od normalneho travnika... Neverila by som, ako to moze super vyzerat. tiez so si myslela - umelina, to bude otras.. ale nie je :) ... ale to je skor pre deti a pre tie to odporucam, ale ak to chcete len na sedenie, tak tam by som asi spravila plosinku zo zamkovej dlažby.. to sa mi zda praktickejsie... vlastne taka mala terasa, to nechcete?. @atlaska nechapem, preco by mal byt dlho mokry a preco by to mala vysavat? ved to sa dava na hlinu a píesok..je tam predpisany postup. suche je to po daždi hned :) a potom co sa tyka vzhladu, aj tie umele travniky su roznej kvality... taky krajsi aj nieco stoji.nebola to lacna zalezitost... tie lacne nahražky by som nekupovala... to je skarede.
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko a taký plot som videla naživo...hruza jest,niektorí si asi zariaduju barbie domy))
Odpovedať
Profilova fotka
dlazbu mame pod terasou,toto chceme z druhej strany domu,preto rozmyslame nad umelym travnikom
Odpovedať
@katrin21 poznam technologiu,ale do piesku sa uklada umely travnik ihriskovy-napr. na futbal. Je to cenovo inde ako obycajny umely travnik, co som myslela ze chcu davat. Pre deti na sedenie to prijemne velmi nieje, ak su nablizku napr. topole - fuu alebo breza este horsie. Dobre to vyzera na zaciatku, casom :-p
Odpovedať
vyzera super, ale ta udrzba. Treba to stale cistit od biologickych veci, vysavat umyvat aby to vyzeralo stale dobre. Cize namiesto kosenia kosackou po nom behate vysavacom ktory moze povysavat aj vodu. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska no ved ano, oni davali taky, aby aj vyzeral ako travnik,nie ako nejaky koberec s vysokym vlasom ( ako niektore akoze travniky, co som videla) ... takze do toho piesku.. a cenovo to veru nie je to iste.... su tam rozdiely :) ale. je to fakt pekne.. sama som bola skepticka voci tomu, ale teraz sa mi to paci.... jasne, ze rokmi vyzera trosku inak, ale ziadna strasna zmena sa nekona :) Neviem o tom, ze by mali problem s naletovymi drevinami a ze ich tu teda mame hojne.... nic. Uplne OK.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 samozrejme,ze udrzba je ina,ale nechcem mat dalsiu vydlazdenu plochu v zahrade.Vysavac na listie aj s funkciou fukania mame,ten by to hadam zvladol.Pokial by nebolo velmi narocne ulozenie,tak by som to asi skusila. Prave by sme chceli nieco co vyzera aspon trocha prirodzene
Odpovedať
Profilova fotka
@eugenie11 podla mna v pohode, netreba to vobec vysavat, ak to das na hlinu a piesok.. Uplne v pohode to je.
Odpovedať
@eugenie11 na plochu 10x10 metrov je umely travnik podla mna riadna blbost, uz dlho som taku bizarnost necital, tak sa mi ani nechce verit ze normalne niekto o tom realne uvazuje dat si taku haraburdu do svojej sukromnej zahrady. Pri tych cenach uz urobim rovno dlazbu a bude to esteticke, funkcne a trvacne. Na rozdiel od toho umeleho hnusu. A nebudu sa Vam smiat ani hostia poza chrbat.
Odpovedať
To chces pokladat sama? Zasypava sa to pieskom, ten piesok sa sem tam roznosi, trava sa dost nici,vezdsi pozri nejake take ihrisko, su skoro v kazdom meste /samozrejme su inak namahane ako nejake male domace/ Vysavac na lisitie tiez neviem ci nepojde aj cast toho piesku. Financne mas za tu cenu uz aj drevenu terasu,alebo penove dosky na hranie pre deti. Prirodzene to nevyzera ani trochu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@atlaska ko mozes porovnavat ihrisko, kde sa premelie denne X deti a je to riadne zaťazovane s domacim pouzitim.. ja fakt nechapem. Vobec ten travnik nemusi vyzerať tak otrasne , ako na tom ihrisku... Piesok sa vobec nejako neroznasa.... Osobne by som na ich mieste tiez vydlaždila zo zamkovej tu cast, alebo tam dala drevo, ale ked nechcu, tak nechcu. Ich vec :).. @snowy66 plocha 10x10 je v pohode... susedia maju asi 6x 15 a je to normalne.. vobec to nevyzera nijako divne a kazdemu , kto to videl , sa to zatial pacilo.. len to treba pekne spravit. Skoda, ze nemam fotku ... nechcem zverejnovať cudziu zahradu, takze tu jednu co mam , sem nedam... Ale boli by ste asi milo prekvapení vsetci pochybovaci :) Jasne, ze trava je trava.. ale ked ju nechcu, nie je to az take zle riesenie.... len treba kupit umely travnik co aj vyzera ako travnik.. a farebne ladiaci k ostatnej trave...
Odpovedať
@katrin21 ved to neporovnavam. Pracujem s tym, viem co to je za material-domov by som si to nedala. Nieje nic lepsie a krajsie ako dat stol stolicky na ZIVY travnik a ranajkovat. Nech si to eugenia pozrie,vyskusa niekde,je tych ihrisk kopa po Slovensku.
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska ja by som na zivom travniku nesedela... u nasich sme to tak mali a nebolo to dobre.. nestabilne, makke... vsetko sa vylievalo z poharov.... e-e pre mna.... tolko moja skusenost. Predsalen ten umely povrch je udusany, nizsi, stabilnejsi..ale hovorim, idealne dat tam tu zamkovu... Tie ihriska , co spominas, som mala na byte pod oknom.. takze tiež viem ako vyzeral... To je celkom iny travnik vzhladovo a viac sa znicil, lebo sa po nom v jednom kuse niekto nahanal, deti , dospely v kopackach a pod.. Preto hovorim, ze toto by som VOBEC neporovnavala, to je uplne inak zaťažovane... doma ho nikdy tak neopotrebujes.. Susedia kupovali v Diegu, mali tam tusim 3 druhy , rozne kategorie aj kvalita...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Ahoj, umelá tráva je naozaj skvelým "terasovým riešením".. Nepotrebuješ ani papučky.. My so ženou sme ju kupovali tu http://diego-slovakia.sk/umela-trava a sme spokojní:)
Odpovedať
Profilova fotka
Stara tema, ale mozno predsa pomoze aj nasa skusenost. Tiez mame umely travnik (manzel je alergik a kosenie travy bolo utrpenie). Ja by som ho uz nevymenila. Vobec nie je pravda, ze umely travnik je dlho mokry. Praveze schne rychlo. Aspon tento druh, ktory mame my. Je to vlastne plast. Ma otvory zo spodnej strany, ktorymi sa voda po dazdi odvadza do drenaze. Zahradu pod umelym travnikom mame vyspadovanu a vodu odvadzame do drenaznej jamy. Vyzera super, je fajn na boso. Akurat pri vysokych teplotach sa prehreje viac ako skutocna trava. Udrzba je zatial nulova. Je pravda, ze raz do roka (najlepsie na jar) ho treba povysavat. V priprade poskodenia sa da aj plosne opravit. Zaruka na umely travnik je 10 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi zlé riešenie ak nie živý tak žiadny. Treba zvoliť odrodu ktorá vydrží ušlapanie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@janka279 Ahoj, zaujala ma tvoja recenzia. Porad mi prosím kde a akú značku si kupovala ? Ďakujem Vlado
Odpovedať
Som rád že som sa dostal k tejto diskusii lebo už dávno som zvažoval že by sme dali radšej umelý trávnik ale nebol som si istý a nemal som ani od koho zistiť detaily lebo nikto z môjho okolia ho nemá.Ale vyzerá to celkom zaujímavo a na údržbu lepšie ako živý.Nakoľko máme tiež doma aj alergikov tak by to bolo lepšie riešenie.Musím s ňou hodiť reč
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
zapojim sa tiez do tejto diskusie, ti co mate umele travniky ako ste po case spokojni, kde ste kupovali a aka je jeho udrzba?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@janka279 @jantleskac Ahojte, rada by som sa opytala ci umely travnik davate na zimu prec a na jar rozlozite (pripadne ho na zimu niecim prikryjete)? Rozmyslame tiez nad tymto riesenim. Mame terasu nezakrytu. Dakujem za reakciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dynolenka Nie, nedavame a nicim neprikryvame. Nezvykne sa to robit. :-)
Odpovedať
mohol by niekto pridat fotku, ako to vyzera v reale?
Odpovedať
Profilova fotka
@ban takto to vyzera v reale.
Odpovedať
@janka279 ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@marvikgarden a je trávnik ktorý vydrží psov? 😊 "😂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?