Rez čerešni

Na jeseň zasadila som čerešniu no na jar uplne zbabrala som rez. Keď to chcem opraviť mam to spraviť teraz alebo až na jar?
Odpovedať
Profilova fotka
daj fotku. kostkoviny sa rezu v lete
Odpovedať
Profilova fotka
@edyta Kôstkoviny sa síce režú v lete, najlepšie po zbere úrody, ale čas je až do polovice septembra. Pokiaľ ide o mladý stromček, nebojte sa. Všetko sa dá napraviť. Fotka by pomohla. Tento rok ju pravdepodobne už nerežte. Počkajte na budúce leto. Od druhu podpníka závisí dĺžka letorastu a charakter rezu..
Odpovedať
@rastlinky_sk zajtra nafotim, mala som to urobit dnes ale nakoniec venovala som sa jahodam a potom uz bola tma.
Odpovedať
@rastlinky_sk, konečne nasla som na to čas. Nafotila som aj listy, boli dajaké cudne, už všetky popadali,
Odpovedať
@edyta prišla mi s jednou silnou bočnou halúzkou, tu so odzerala aj vrch, a od vrchu odlomila som ešte asi 10 pucikov, no napriek tomu stále mi pučilo len hore. Citala som ze mala by som vprv zapestovat 1 poschodie, 3-4 silne bočne halúzky o rok 2 poschodie 3-4 bočne halúzky a potom ešte to poupratovať a mal by by pekný stromček, zial dajak sa mi to nedari.
Odpovedať
@rastlinky_sk , mam ešte jeden strom, ten vyzerá krajšie, ale tiež sa mi nedari, mal by mat ovisnuté halúzky no všetko ide do hora, nestrihala som so, posadila ako prišiel, mal pristrihnite halúzky ktoré trčali z balíka. Zle sa fotilo, lebo stále sa stratil v zeleni. Asi poprosím múza nech mi podrzi za nim plachtu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@edyta pekne stromceky ;-)
Odpovedať
Ja by som potreboval malicke 1 rocne semenaciky ceresne... Neviete mi niekto poradit, kde by som ich vedel zohnat? Google nie je velmi zdielny na informacie... Dakujem...
Odpovedať
Profilova fotka
@edyta čerešňu aj višňu nechajte teraz tak, ako sú. Čerešňa je pekná s dvomi výhonmi, višňa bude ovísať neskôr, keď bude staršia a bude mať dlhšie konáre.
Odpovedať
@rastlinky_sk tu visnu mam rovno pod starou jablonou, lebo ratala som s tam ze nepojde do vysky, tak dufam ze casom ovisne :-) . No na tej ceresni hlavne chcem nizsie zapestovat korunku, nech deti na nu vylezu po konaroch, ked je tak ako teraz, tak ani ja tam nevyleziem. A dva bocne konariky to je malo ci? Tak si pekny strom nepredstavujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@edyta višňa nemá formu "pendula" s úplne previsnutými konármi. Prirodzene však rastie aj do šírky a prevísa. 2 bočné konáre na rok vysadenej čerešni je úplne normálne. V ďalšom roku sa môžu prebudiť ďalšie očká na kmeni a vytvoriť ďalšie konáre, alebo vyženie ďalšie z tých dvoch. Korunka sa zakladá počas prvých troch rokov. Ak chcete začiatok koruny nižšie, neostáva Vám nič iné iba ju na jar zrezať v požadovanej výške a začať korunu tvoriť odznovu. V každom prípade nevidím v budúcnosti ako problém nutnosť oprieť o kmeň malý rebrík. Ak máte malé deti, tak tie v tom čase budú už pokročilí tínedžeri a poradia si s tým.
Odpovedať
@rastlinky_sk Dobry den. videla som, ze ste odpovedali na otazku edite. Chcela by som sa spyta, aj my mame asi dvojrocnu ceresnu a ma take hnede flaky na listoch ako je to aj na fotke vissie a este su ako keby uvednute. cim to moze byt? Polievat ju polievame. Dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kathrin6 môže to byť jeseňou, môže to byť nejaká fyziologická vada,... ako dlho má tie fľaky? Najlepšie by bolo vidieť fotografiu listu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?