"Prepadliny" v travnom koberci ???

Profilova fotka
Bude rok co mame koberce a na niektorych miestach nam sadla zem a mame tam take prepadnute miesta...da sa to nejak domacky opravit? Nebolo by zle to podrezať a dosypat zem...ale je nejaky postup aby sme to zvladli aj sami bez toho aby sme volali firmu??? Su to asi tri miesta veľké cca 40x50 cm....ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
V klasickom travniku sa prepadliny zasypaju zhora a doseju, zavalcuju... Zavolaj firme co to robila nech poradia ze co s tym.
Odpovedať
Profilova fotka
Firma príde podreze to a dosype...ale ja sa pytam na nejake rady aby sme si to urobili sami bez nutnosti volat firmu :-)
Odpovedať
boze co na tom je tazke? chlapi vyrezat ovela vatsiu cast nozom podrezat pod korene ,a dosypat obyc zem a rychlo vrazit spat a polievat a polievat...
Odpovedať
Profilova fotka
Presne toto som chcela počuť...ďakujem :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@renabr Presne tak, ako bolo naposledy spomenuté. Treba v tom mieste trávnik nanovo vyrezať nožom v požadovanom rozmere. Neviem, či máte aj siete proti krtkom. Prepadlina vznikla z nedostatočne zhutneného povrchu pred samotnou pokládkou, alebo ak sa robila aj závlaha, neboli dobre zhutnené výkopy a zem si po zime sadne aj po intenzívnych dažďoch. Vždy sa to však dá opraviť. Dosypať substrát, nejakou latou ubiť, položiť koberec, uvalcovať, ak máte valec. Najlepšie ak to budete robiť za podmračného počasia a začalo by pršať. Ak nie, treba zalieva, aby sa okraje nevysušili. Prípadne dobre zasypať okraje a povrch udržiavať stále vlhký.
Odpovedať
Ak prepadliny nie sú veľké (hlboké), dá sa to riešiť aj pieskovaním na povrchu prepadlín. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?