Poraďte kosačku na veľkú záhradu

Hladam dobru najlepsie benzinovu kosacku so zbernym kosom na velku zahradu, poradite nieco?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
mame husquarnu a sme velmi spokojny :-)
Odpovedať
@sherynkamalinka typ a výkon sa vyberá podľa plochy a musíte celú záhradu kosiť s košom? dá sa z vyhazovom alebo kosiť 2-3x za obdobie rotačnou tá je ale i 1000 Eur ja si ju dávam kosiť a platím 10 eur za pokosenie 1500m2 a vo svahu
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka Na veľké plochy sú najúčinnejšie malotraktory s kosačkou. Všetko závisí od plochy, terénu, financií. Sú ľahko ovládateľné, s veľkým zberným košom a signalizáciou naplnenia. A záhradu s ním pokosíte raz dva. Klasické kosačky vyberajte podľa šírky záberu, výkonu a určite by mala mať pojazd. Kosenie však bude trvať dlhšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Co je to velka zahrada 800m2?? 2000m2 ??? aka je clenitost terenu ? stromy ? kriky ? pre vacsiu zahradu rider alebo malotraktor... pre mensiu zahradu kosacku s pohonom a mulcovanim. Motor B&S alebo Honda. Znacku ? zalezi na vasej penazenke. Ked doplnite info, mozme vybrat konkretny model...
Odpovedať
@bopcox velkost 700, teren od roviny az po strme kopceky, urcite nechcem elektricku ale benzinovu
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka - urcite benzinovu s pojazdom... cenova predstava ?
Odpovedať
cca 200 e @bopcox
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka - 200 E je velmi nizky rozpocet na kosacku. teba si uvedomit, ze sa snou bude kosit 5-10 rokov a ak to bude nieco nevykonne a s malym zaberom tak sa clovek pri takej ploche ustve... znici... takisto kosacky do tejto sumy su vhodne na kosenie ploch do 200 m2... a na to su aj konstruovane, cize by ste ju za 2 sezony znicili... ci uz motor alebo ostatne casti kosacky... a pri neznamych vyrobcoch moze byt problem s dodanim nahradneho dielu... Q1: Ake je vyuzitie vasej plochy ? okrasna ? alebo potrebujete iba kosit menej casto a ide iba o zakladnu udrzbu travnika ?
Odpovedať
@bopcox ide len o zakladnu udrzbu...ja som uvazovala o tejto http://www.mountfield.sk/kosacka-nt-4...
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka - spominana kosacka nema mulcovanie a ma slabsi motor. Mulcovanie znamena, ze nemusite kosit do kosa, ale travu rozomelie na malinke kusky a takto posekana trava je aj hnojivo... Tym padom vam odpada starost co s pokosenou travou... odporucil by som vam toto: http://www.mountfield.sk/kosacka-mtf-... viem, je to nad rozpocet, ale kosacku kupujete stym, ze vydrzi aspon 8-10 rokov... Tato ma mulcovanie a vykonny motor...
Odpovedať
@bopcox tak uz len setrit. oki dakujem :}
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka - ked budete kupovat, dajte vediet, pozrieme na nete najlepsiu cenu...
Odpovedať
Článok sa načítava...
moj otec si kupil 4 husi a je spokojny :-D ale ma ich len v ohradenej casti asi 400m2, kde su ovocne stromky :-D
Odpovedať
@sherynkamalinka Ahoj my sme kupili kosacku s bauma.u za 200E aj spojazdom a kosime nou pozemok 1000m2 a uz 5 rokov je vsetko v poriadku. Nedaj sa nachytat na hluposti ze si musis kupit neviem aku silnu. Na 700 m2 ti staci klasicka benzinova s tych lacnejsich.
Odpovedať
Profilova fotka
@evikuke @sherynkamalinka To je fajn, ze vam sluzi uz 5 rokov. Neda mi vyjadrit sa k tomu co nazyvas hlupostami... Moj dedo kosil s touto kosackou https://upload.wikimedia.org/wikipedi... cca 3 000 m2. A nepotreboval ani pojazd... ani benzin... Ono, je to nielen o tom ze to kosi ale ide aj o dalsie veci, na ktore neprihliadas... Predstav si, ze sa ti pokazi pojazd po pol roku... Myslis, ze to uhras na zaruku ? s najvacsou pravdepodobnostou nie... Co spravis ak ti vypovie motor po 2 rokoch ? nenajdes autorizovany servis... nie Co spravis, kupis si dalsiu za 200 E ? Ano mas pravdu, setrit treba, ale nie na nespravnych miestach... ono s kosackami je to podobne ako s autami... Tiez ta odveze aj Skoda 105, ale pochybujem ze vam taketo auto parkuje pred domom... ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@sherynkamalinka @bopcox , aka bola povodna cena za tu kosacku? Teraz maju zlavu z 633 na 359,00 € s DPH ...
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnytatik ktora presne ?
Odpovedať
@bopcox , hore si dal len na jednu z mountfieldu odkaz. Tak ma zaujimalo, kolko stala v aprili, ked ste ju spominali...
Odpovedať
@bopcox @stastnytatik nakoniec som kupila tuto http://www.google.sk/imgres?imgurl=ht...
Odpovedať
Profilova fotka
@sherynkamalinka - viking je dobra znacka... :) @stastnytatik - myslim za okolo 350 E vtedy
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@bopcox ahoj neviem ci sa tym este zaoberas, budeme robit zahradu zatial len siat travu na 2000m2 a ku starostlivosti predpokladam nejaku kosacku treba. Na co by sme mali prihliadat? Dobra znacka?...
Odpovedať
takúto sme kúpili vlani na plochu 1300m2 a sme spokojný http://www.supa.sk/kosacky-rucne/benz...
Odpovedať
@eri11 dobrych znaciek je dnes uz viac. Len urcite netreba na vybere kosacky setrit :)
Odpovedať
@eri11 Ja som kupoval myslim tuto http://www.mountfield.sk/kosacka-xs-5... Myslim ze B&S su najspolahlivejsie motory. Zvazoval som Hondu ale vraj maju obcas problem s benzinom. Co sa mi pacilo tak nezavisla rychlost otacok od pojazdu. Vacsina ma taky neduh ze ked znizis rychlost pojazdu tak aj otacky motora . Ale na 2000m2 by som iste zvazil traktorovu. Ja som bral malu pretoze sa mi snou lepsie manipuluje okolo stromov a krikov.
Odpovedať
Profilova fotka
@eri11 2000m2 je uz hodne velky travnik... Ako spomina vyssie 17Juraj17, tam uz je vhodny traktorovy rider, pripadne traktorova kosacka... pozeral by som sa po takej ktora uz ma hydrostaticku prevodovku... Taka velka plocha sa sice da aj s normalnou kosackou no je to otrocina... ak budes chciet poradit presny model, daj vediet, ci klasicku kosacku, traktor/rider a aky mas rozpocet.
Odpovedať
Mame traktor. To co sme pred tym kosili "cely den", narobili sa aj s pojazdom (treba otacat, podvihovat..), s traktorom obehnem aj ja ako relax a opalovanie za hodinu. Jednoduche plochy pokosia aj deti a zajazdia si :). Okolie stromcekov riesime krovinorezom, pripadne malou jednorukou strunovkou. Nad 10a by som o kosacke neuvazovala.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka60 Presne pre toto som odporucal na 20a rider/traktor...
Odpovedať
@bopcox alebo kto nemá na traktorovú kosačku 4000 Eur kľudne i ručnú kosu za pár, je nehlučná a pokosí všetko a nemusí platiť za fitko.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka60 to je jasne ze traktor vela prace ulahci :)
Odpovedať
@bopcox @vero_nka ano, napisala som to na podporu myslienky a popisala trosku, ako si kosenie uzivame oproti samochodke, prisom cena mozno aj porovnatelna.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?