Plesen a cibulkach tulipanov

Po odkvitnutí som vybrala cibuľky lebo chcem je posadiť dakde inde, no ked som je dnes kontrolovala všimla som si pleseň, do zemi pôjdu o mesiac, môžem je ešte dajak zachrániť?
Odpovedať
Staci trosku pogooglit a najdes vela rad https://www.google.sk/search?q=plesen...
Odpovedať
Profilova fotka
@edyta Cibule boli pravdepodobne uskladnené v nesprávnych podmienkach. Po vybratí z pôdy musia byť uložené na suchom mieste, očistené od zeminy. Nezmokli viackrát? Prípadne ste ich nezatvorili do nejakej nádoby, vrecka? Po nejakom čase je dobré ich moriť. Používa sa Sulka alebo Previcur. Môžu byť napadnuté aj z pôdy a nadmerného zalievania. Nemajú tiež rady výsadbu pod textíliu, kde sa na povrch dáva mulčovacia kôra. Poškodené cibule by sa v žiadnom prípade nemali už vysádzať. Pleseň môže napadnúť aj zdravé.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk čítala som ze cibule majú mať aspoň 6 cm,moje sú menšie,oplatí sa ich vôbec sadiť?.dakujem
Odpovedať
@rastlinky_sk odlozila som je volno pod pristriesok, vzdy tam bolo velmi teplo a sucho, len ze teraz vela prsalo ... Vsetky cibulky su napadnute, zdrave ani nemam, nemam predsa to skusit namorit a vysadit?
Odpovedať
@majki555 to si myslite ze keď tu písem otázku tak som pocitacovo nengramotna alebo nepoznám google.sk? Nerozumiem takým príspevkom.
Odpovedať
@edyta Nic v zlom, ale ja zas nerozumiem tomu, ze niekto zaklada temu s otazkou na ktoru sa da na googli za par sekund najst stovky odpovedi a osvedcenych rad.Pises, ze si pocitacovo zdatna,tak tym skor nerozumiem...Jedna sa o pohodlnost,lenivost,alebo len tak z nudy? :-| :-.
Odpovedať
Profilova fotka
@drobik kvitnúť určite nebudú, ale aj tie, čo sa predávajú, boli najskôr menšie a postupne dorástli.
Odpovedať
Profilova fotka
@edyta chcelo by ich vidieť, či je napadnutá iba šupka alebo aj cibuľa
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk dakujem,tak kúpim nové
Odpovedať
@majki555 potom naco to forum, lebo na vsetko najdete odpoved na nete.
Odpovedať
@rastlinky_sk popozeram je.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?