Odolný záhradný nábytok

Profilova fotka
je tu viac tem o zahradnom nabytku, ale to, co som potrebovala, som tu nenasla, tak mi snad niekto poradi... potrebovala by som zahradny nabytok, stol a 4 stolicky, pripadne lavicu alebo nieco take, ale bude to pred domom, na travniku, nie na terase, ziadne krytie zhora, cize na to bude svietit slnko, prsat a v zime padat sneh... a este to bude pred domom zo strany ulice, tak by som chcela, aby to vyzeralo aspon trosku "reprezentativne"... ide o to, ze vpredu nam svieti vacsinu dva slniecko, co je na jar a na jesen super, ked sa chceme vyhrievat, sadneme si pred dom, zadnu terasu mame zas tienenu celodenne od domu, tak tam je zas paradne v lete... dakujem za kazdu radu, pripadne link na konkretky nabytok x-)
Odpovedať
záleží,z akého materiálu máš predstavu.Plast-vybledne,popraská,umelý ratan po dvoch rokoch z vlastnej skúsenosti dopukal,čiže sa sám od seba roztrhal,konštrukcia,aj ked písali,že je hliníková-v častiach zhrdzavel-všetko sa strieka a lúpe.Drevo,ak je nalakované,tak vydrží najdlhšie,no tiež potrebuje občasnú údržbu.Takže na nechránenom mieste je jedno...
Odpovedať
Profilova fotka
@schussy tak mi z toho vychadza, ze asi bude lepsie kupit co najlacnejsie a potom to vyhodit... :-S
Odpovedať
@tilly Zatiaľ naj skúsenosti mám s drevom - po rokoch /desiatkach rokov/ prebrúsiť a prefarbíš, ak chceš, ale je pravda, že na zimu som nikdy záhradný nábytok vonku nenechávala - s príchodom prvého snehu išiel záhradný nábytok do úkrytu. Drevo aj opotrebované po rokoch má svoje čaro na rozdiel od plastu.
Odpovedať
Profilova fotka
@evabb35 my to asi dnu davat nebudeme... vzadu v zahrade na terase mame celorocne vonku agatovy nabytok, ale je zakryty takou plachtou zo stanoveho materialu... mavali sme vonku kovovy nabytok, ale bol pod terasou, cize tiez tam neprsalo, nesnezilo...
Odpovedať
@tilly Aj tak by som dala radšej drevo ako nejaký plast
Odpovedať
Profilova fotka
Skús nábytok z Mountfildu s kolesom šťastia. :-)
Odpovedať
@tilly ak to ma byt vonku na dazdi a snehu tak by som porozmyslal nad kovovym nabytokom. Drevo ak je poriadne osetrene tak vydrzi celkom dost, ale potrebuje zvysenu starostlivost. Ak chces drevo tak cerveny smrek alebo agat.
Odpovedať
tvrdé drevo by som určite neodporúčala,je skôr do interiéru,najideálnejšia je borovica,obsahuje veľa živice,no prispôsobuje sa poveternostným podmienkam,samozrejme povrchovo upravená,základ+lak ;-)
Odpovedať
Ahoj Tilly, máme sadu stôl + 6 stoličiek, nie je to teak, ale nejaké iné tváriace sa "exotické" drevo, teraz bude 6. rok. Na zimu schovávame, aj ked myslím, že viac mu škodí slnečné žiarenie a horko v lete.... Na jar natieram resp. napúšťam olejom určeným na takéto drevo. Je s tým trochu práca, ale vyzerá to podľa mňa lepšie ako plast....niektorí teraz viac fandia hliníkovému záhr. nábytku, je skladnejší, ak treba, ľahší na manipuláciu, ale ja aj tak viac fandím drevu....takže vyberaj :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@engineerr ked tak nad tym uvazujem, tak terasu a prichod do domu mame z agatu... jasne, bude to treba natriet na jar, ale uvazujem, ze ci by nebol aj nabytok tam vhodny z agatu...
Odpovedať
Profilova fotka
@xaloc no, ja to prave chcem nechat aj cez zimu vonku... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za rady x-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tilly Odporucala by som kovovy nabytok, nejaky kvalitnejsi, neviem, ci je u nas nieco take dostupne, ale pribuzni maju z USA, celorocne vonku a vyzera ok.
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly Nech sa rozhodnete pre akýkoľvek materiál a necháte ho celoročne vonku, vyberie si to svoju daň. Či už plast, kov, drevo (teek, masív). Nepoznáme vašu koncepciu záhrady, ale možno by bolo vhodné podstavce vymurovať alebo použiť tehly a na to len položiť drevené platne, betón, kameň, ktoré budete ošetrovať, alebo všetko vyrobiť z tehál, vyspárovať, prípadne urobiť nejakú mozaiku s použitím kameňa, kamienkov, sklíčok alebo rozbitej dlažby. Dá sa to použiť na stôl, aj sedenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly myslim, ze v pohode vydrzi napr. nabytok , co mam aj ja z Jysku.. stol s takeho dreva, uz neviem, ci to je agat, alebo co to je, vyzera to ako teak .... je to pomerne odolne, 2x do roka to natrieme takym olejcekom, co k tomu predavaju a vzdy potom vyzera ako novy.... ONo, ziadny nabytok by nemal zostavat celorocne vonku, ale ked inu moznost nemate, tak myslim,ze aj @evikg ma tento nabytok a maju ho uz asi 4 roky vonku , pricom tusim oni ho ani poriadne nenatierali a prezil to :) . ale je dobre to aspon zakryt na zimu, predavaju na to take plachty .... MAximalne to pretries nie 2x ,ale 4x do roka a inak to urcite vydrzi viac rokov.. kazdy rok to maju tam.. v akcii ten stol stoji 200E, stolicky su k tomu rozne... polohovatelna,alebo obycajne s podruckami.. kukni ten album evikg . ona to ma tam myslim odfotene na terase. ZDa sa mi to najvhodnejsie, lebo to fakt nieco vydrzi. :) Inak, ja planujem takto isto pred dom, kde tiez svieti slniecko a terasu mame v tieni dat lavicku.. kupim taku tu dreveno kovovu a bude tam vpredu... to mi bude stacit, na cele sedenie by tam ani nebolo miesto a lavicka s dobrym operadlom nam fakt postaci, aj kavicku si tam viem vypit :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
pardon, Z takeho dreva, opravujem si chybu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my máme teakový už asi 10 rokov, nič s ním nerobíme, iba na jar vystriekame vapkou, a je v pohode. nábytok má slúžiť nám a nie my jemu, tak, že ho budeme stále nejako brúsiť, čistiť a olejovať.samozrejme treba kúpiť kvalitný tekový a nie nejakú "výhodnú" kúpu cez internet a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 my mame pod terasou vonku agatovy z ikea, mame ho uz cca. 4 roky a je v pohode, ale je pod terasou (neprsi tam, nesnezi tam, nesvieti tam slnko), teraz je prekryty plachtou v zime... no a chcem este nieco pred barak, kde svieti slnko, prsi aj snezi aj vsetko, nie je to prekryte nicim... preto uvazujem, ze co tam... dakujem pozriem si tie albumy. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly my ho mame praveze bez prekrytia, prazi na neho riadne asi tak do 3 poobede a prsi normalne... len na zimu davame dnu a je stale krasny, ako novy a Evikg ho ma celorocne vonku :) a zije :-D.len ona ho prve roky voooobec nenatierala, takze vyzera horsie. ale keby ho natierala, tak je podla mna v pohode.. neviem, aky je v IKEA ale tento z Jysku je dobry :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 cize ona ma ten isty? lebo pozerala som ho a presne to som nasla na internete a sa mi to pacilo, aj by sa mi to hodilo, lebo mame nerez na zabradliach a drevenu podlahu... a to je z jysku?
Odpovedať
Profilova fotka
http://jysk.sk/165/753/386/695/S37276... ? mne sa paci toto: http://www.zahrada-naradie.sk/p/2716-... ale jednoznacne by som to chcela vidiet nazivo...
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly ano, ona ma ten co aj my,len ja mam ine stolicky, lebo som vtedy nemohla tolko investovať , tak ja mam len stol :) ona ma aj stolicky :) ja mam takto.... inak, fakt od skorej jari do neskorej jesene je to vonku.... stara fotka, ale inu narychlo nemam.. stolicky su k tomu original take pekne drevene, ako ma Evka
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly no ved to je to nase a Evkine, ten prvy link :) to je ono
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 super, pojdem to tam pozriet, dik
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@dianka372 a vy pisete clanky pre tuto stranku? lebo toto je dnes uz vas minimalne drihy prispevok s odkazom na tuto stranku. ono by to nebolo ani moc divne, keby ste silou-mocou nevytahovali niekolko rokov stare otazky a fora na modrejstreche. skuste reagovat menej “oficialne” a na aktualne temy. vtedy tak napadna nebudete ;)
Odpovedať
@kkl82 Je to evidentná reklama. Videl som jej prvý príspevok, ... kusol som si do jazyka, reku uvidíme, čo sa z nej vykľuje. A teraz je to jasné. Druhý príspevok a znovu reklama na tú stránku. @dianka372 dianka, keď chceš propagovať nejaký tovar alebo služby, treba si založiť platený profil PRO. Nahlasujem ťa adminovi, nech si s tebou spraví poriadok.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?