Molice na tuji

Prosim vas, videli ste uz niekto molice na tuji? Su to uplne drobunke biele musky, drobnejsie ako klasicka molica, co poznam z papriky, alebo izbovych kvetov. Neviete co s tym, ci staci len vystriekat (nasla som toto: diazol, omite, apollo), alebo treba vykopat komplet, vymenit okolo nej zem a vystriekat aj korene? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Môže to byť spôsobené aj nadmerným polievaním. Vystriekajte ich najskôr vodou ale až po západe slnka a potom môžete použiť Karate, Basudin, Applaud. Tuje potom nepolievajte tak intenzívne.
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem, presne tak som to urobila, len s rozdielom, ze som to vystriekala s jarovou vodou a o dva dni som zohnala Karate. Len som celkom nepochopila to nadmerne polievanie, sme v oblasti, kde naozaj prsi asi 2x za rok a zem je ako kamen, vysoke teploty, tak sme polievali kazdy vecer popri polievani noveho travnika. To je nadmerne polievanie, ak polejem tuju (neviem, ci to je tuja, lebo haluzky podobne, ale ide do sirky, nie vysky) takmer kazdy vecer v horucavach, je to zle? Svojho casu som bola informovana, ze tuje treba zalievat v suchom teplom pocasi denne a riadnym vedrom vody...
Odpovedať
Profilova fotka
@nanika Keď zalievate, snažte sa vodu striekať ku koreňom a nie na celé rastliny. Pokiaľ zalievate večer a priemerne, nejde o nadmernú zálievku ale teda o nadmernú vlhkosť, ktorá sa pravdepodobne drží na konárikoch drevín, ktoré sú zasadené a vyrastené už tak, že sa navzájom dotýkajú. Preto je to ideálne miesto, pre plesne, škodcov. Tipujeme, že škodce sa nachádzajú práve v dolnej časti drevín. Po postriekaní chemickým. prostriedkom by to malo byť v poriadku.
Odpovedať
@rastlinky_sk tie potvory su na koncoch a tie aj vyschli :( Dnes striekam zas, pre istotu, zda sa mi, ze kapu, na flasi bolo, ze postrek chrani tri dni a teraz stale len prsalo, alebo sa chystalo prsat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?