Moje surfinie či petúnky sú ako zdochnuté kuriatka. Poraďte mi prosím

Profilova fotka
Prosím Vás pomôžte mi. Mám na balkóne ťahavé petúnky či surfiny. Ale bohužiaľ sú nejaké biedne. Chcem aby sa mi ťahali dole balkónom len sú ako zdochnuté kuriatka. Každú radu, či príspevok mi poradi. Len mi poraďte ako s nimi mám robiť aby boli krásne. A P.S. cele poobedie mi tam svieti slniečko
Odpovedať
Polievať pravidelne,ale nie tak aby boli premočené,to škodí viac ako keď troška preschnú a raz týždenne prihnojiť hnojivom Kristalon-plod a kvet.Keď bude slniečko sa ti zoberú.Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
petunie a surfinie potrebuju straaasne, straaaasne vela vody... a nemaju radi vapnik vo vode, tvrda voda im nerobi dobre. treba ich kazdy tyzden hnojit a polievat v horucavach aj 2x denne a vydatne.. inak kapu a vadnu...samozrejme, treba aby na kochlikoch dole boli diery, aby prebytocna voda odtiekla prec. .. su narocne.. ja som ich pestovanie vzdala, lebo vzdy to bolo v horucavach o nicom... teraz uz sadim max. tak milion bells do mixu letniciek + klasicke muskaty :)
Odpovedať
u mňa to isté ako u @katrin21, tak už som to tiež vzdala a už len muškáty
Odpovedať
Pockaj na krajsie pocasie, ja im vela casu nevenujem, su na pariamom slnku, hnojim vynimocne a rastu ako dive. Zac. augusta ich ostrihaj aspon o 1/2 a znova budu krasne az do konca oktobra. Tieto na obr. vobec nevyzeraju zle.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež si myslím že malo vody,tak ako Katrin druhý rok uz len muškáty,prežijú aj víkend bez vody..
Odpovedať
Ja si ich tiez velmi nevsimam, mam ich v samozavlazovacich kochlikoch a su krasne. sem tam prihnojim ,odstranujem kvety odkvitnute a sem tam zastipnem - oni sa potom zahustia. a este sa mrkni, ci maju dost hliny, aby mali miesto na korene a ci ich nemas na husto. ja som uz presadzala - mala som 4 sadenice v 80cm kvenaci, uz su len po 3 a zrejme do konca sezony este presadim.
Odpovedať
moja skusenost je, ze chcu vela, vela a este raz vela vody. pokial co i len trosku uschnu, tak su ako zdochnute. moje su tiez skoro cely den na slnku a jedine voda a voda. a kazdych 14 dni ich hnojim zalievkovym hnojivom na sirfinie - petunie.
Odpovedať
Toto je dovod preco sa mozem na letne kvety v kochlikoch vykaslat, ten efekt nestoji za tu otrocinu furt pozerat aby to malo dost vody a ostipkavat odkvitle casti...
Odpovedať
Profilova fotka
Aboj, tvoje surfinie treba zahustit. Ak si ich kupila ako mini rastlinky v supermarkete, tak su vacsinou slabe.treba ich zastikavat za kvetom a tu by som zasiahla radikalnejsie:) potrebuju hnojivo s obsahom zeleza a vela vody. Zastipnutie podpori rozknarenie a zahustenie rastliny, aj ked nebude hned vyzerat krasne. Niekedy vidim v obchodoch take mizerne priesady surfinii, ze dopredu lutujem ludi, co si ich kupia.
Odpovedať
Ked uz kupite rastliny vzdy kupte hotove nie ktore predavaju v plate po 10ks ... z toho tiez bude pekny kvet ale chce to cas. Kupite hotovu rastlinu tak z nej ostrihajte vsetky kvetne puky.... tym rastlina zosilnie. Ako uz bolo spomenute vela hnojiva a vody. Niekto povie ze najlepsie je polievat vecer alebo rano ... u mna ako dovoli cas a nevidim v tom rozdiel... hlavne aby nezvadli .. trva to dlhsie kym sa spamataju. K foto: Su moc vytahane... osobne by som ich ostrihal a zalial vypadaju byt zvadnute. Casom zosilneju a budu pekne kvytnut ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@smejulinko Ako bolo spomenuté, vyžadujú veľa vody. Vaša nádoba, kde sú posadené však nemá buď odtokový otvor alebo keď polievate, dávate málo vody, aby ste nepolievali aj zem. Treba ich aj prihnojovať a zaštipovať. Prípadne k nim dosaďte rastlinu, ktorá vyplní priestor alebo urobí previs.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte.Prosim o radu.Zasiala som petunky zo semiačka aj my vzisli ale aj s burinkou...potrebujem ich pikirovat a neviem co je burina a co petunka.Podlhovaste alebo okruhle?Ja si myslim ze podlhovaste len som si nie istá
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Treba ich nechať rásť dlhšie, ale mali by mať podlhovasté lístky
Odpovedať
Profilova fotka
Maminky a poradte prosim mne ja som kupila uz take vacsie v crepnikoch z dierou presadit ich do samozavlazovaku teda? kolko mam polievat na jeden 20cm crepnik? okruhly.@cililink
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?