Mám mladé tuje schovať na zimu, alebo vydržia na mraze?

Mam zasadenych asi 100 tuji po jednom kuse v kvetinaci/su asi 10 cm velke/ na balkone. Mam ich na zimu schovat alebo vydrzia na mraze? Staviame dom a na bud. rok ich chceme dat na jesen do plotu. Dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
nevydržia, zmrznú im korene :-|
Odpovedať
Nie všetky. Mala som ich jednu zimu na balkone. Nasadila som ich na pozemok na skusku zopar: tretina odisla, 2 tretiny prezili uz druhy rok. Ria
Odpovedať
Profilova fotka
Rozhodne ich treba ochrániť aspoň čečinou a HLAVNE nezabudnúť v dni keď silne nemrzne polievať. Tuje väčšinou nezmrznú, ale uschnú.
Odpovedať
Na balkone su ciastocne chranene, kludne by som ich jemne len prekryla bud tou cecinou, alebo slamou. Ale osobne si myslim, ako riama52, ze by prezili, ak su to take tie normalne mrazy cca do -10, samozrejme, cast z nich.
Odpovedať
Ak su iba v tom tenkom plastovom kvetinaciku, tak ti pomrznu. Maju tam malo zeme,nema ich co ochranit. Ale nebol to dobry napad kupovat ich teraz,ked ich budes chciet sadit az na jar. .. Ak ich nemas kde prezimovat, skus dat na zimu pod ne nejaky polystiren a kvetinace obalit do nejakych starych diek,alebo handier. A nezabudni obcas poliat,aby nevyschli.
Odpovedať
Profilova fotka
tuje nevymrznú, ale vyschnú, ani podkladať ani zakrývať netreba pred mrazom, ale pred suchom. Vonku tiež mrzne, ale zdola prichádzajú pary, zrážajú sa pod zamrznutým povrchom a udržujú vlhkosť. Takže polievať aj v zime.
Odpovedať
ano, presne, aj ja som obcas v zime zaliala alebo zasypala snehom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?