Maliny v záhrade

Profilova fotka
ahojte, prosím vás o radu, objednali sme si kríky malín zo Starklu a chceli by sme poradiť v akej vzdialenosti od seba ich treba zasadiť...Ďakujem)
Odpovedať
to je asi jedno, maliny sa Ti aj tak rozrastu ;)
Odpovedať
tiež ma to napadlo. daj ich od seba tak 20-30 cm, ale za pár sezón už ich budeš likvidovať, čo sa ti budú rozrastať
Odpovedať
...napr.: http://www.rastliny.net/index.php?opt... http://www.kohaplant.sk/2008070015-tv...
Odpovedať
Profilova fotka
Maliny sa rozrastajú koreňovými výbežkami, takže v prvom rade ich treba vysadiť na miesto, kde sa môžu rozrastať, nevysádzať ich v blízkosti kvetinových záhonov ani zeleninových hriadok. Najlepšie k múru, na konci záhrady. Nevieme o aký druh sa jedná ale vo všeobecnosti sa vysádzajú od 0,5 do 1 m, záleží aj na odrode.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem vám za rady)))
Odpovedať
@rastlinky_sk zda sa, ze sa tomu rozumies...vies prosim ta poradit na ktorej svet. strane sa im bude viac darit? na slnku ci skor v polotieni? dakujem
Odpovedať
@arderikka maliny znesu aj polotien. Ale potrebuju aj slniecko,aby plody boli chutne
Odpovedať
Profilova fotka
radšej v polotieni. Na priamom slnku by časť plodov mala tendenciu uschnúť skôr, ako ich oberiete.
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@rastlinky_sk chcela by som sa opytat, ako strihat staloplodiace maliny, odrody sa nepamatam ake som nasadila, ale rodia doteraz krasne chutne plody. Neviem, ci ich ostrihat uplne k zemi,alebo nie. Minuly rok som ich strihala do vysky asi 80cm, zarodili , ale zda sa mi zeby sa mali ostrihat nizsie. dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@atlaska Dobrý deň. Stáloplodiace maliny prvýkrát rodia v dolnej polovici výhonu, ktorý sa skráti a znovu zarodia na novom obraste, z toho istého výhonu. To znamená, že na jar odstráňte odrodenú časť do polovice, tam sa rozvetvia a plodia. Niekto ostriháva už teraz na jeseň, keď je zjavné, že maliny už nebudú rodiť. Často sa však stáva, že ešte z pod snehu na výhonkoch vidieť červené plody. Lepšie riešenie je na jar. Nestrihajte celé. Celé vystrihajte len suché či inak poškodené výhony. Celé sa odstraňujú maliny dvojročné, ktoré rodia vždy na 2 ročných výhonoch.
Odpovedať
@rastlinky_sk dakujem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?