Kedy je vhodné riešiť exteriér?

Profilova fotka
Ahojte, kedy mám začať s výsadbou kríkov a stromkov - okrasných, prípadne zveľadenie záhradky? Je to vhodnejšie na jar alebo môžem aj teraz koncom jesene?
Odpovedať
Kludne aj teraz, kym sa da, kym nemrzne. Lepsie zakorenia cez zimu.
Odpovedať
Presne tak, rastliny môžeš vysádzať, kým nemrzne a nie je zamrznutá pôda. Aj keď cez zimu nezakorenia ;), budú mať lepší štart na jar.
Odpovedať
ja už by som to nechala na jar predsa len je už november môže začať mrznúť hocikedy niektoré rastliny ty potom pomrznú a nebude s ních nič takto si to môžeš v pohode cez zimu premyslieť kde čo chceš dať a na jar už len sadiť a upravovať záhradku
Odpovedať
Rastliny určite nepomrznú, Ja som napr. sadil aj dnes a ešte aj budem, Nič na tom nie je. Ale určite je príjemnejšie riešiť záhradu v peknom počasí na jar, než teraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@karolinm Okrasné kry, najmä listnaté opadavé a ihličnany je vhodné vysádzať aj teraz. Všetko záleží od vami vybraných druhov. Môžete vysádzať aj jarné cibuľoviny, až do trvalého zamrznutia pôdy. Na jar Vás už privítajú jarné kvietky. Ovocné stromy a kry tiež môžete vysadiť. Častejšie ako vymrznutie sa po zime môže objaviť vyschnutie dreviny, na ktorej zálievku po prvotnom zaliatí na jeseň pestovateľ na jar zabudol.
Odpovedať
Profilova fotka
@bosoriak @azor @erika789 @azor @rastlinky_sk ďakujem, tak ja som sa do toho dala... aspoň teda do tují a vôčších stromov a pomaly k jari si načerpám inspirácie na drobné kry a iné , nie moc náročné kvety :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?