Kde sa dá požičať ručný valec v okolí Bratislavy?

Prosím o radu kde sa dá v okolí BA požičať ručný valec. Potrebujeme povalcovat zeminu pred pokládkou trávnika a ďalšiu veľkú opachu kupovať nehceme. A ak máte skúsenosti aké sú pre a proti : kobercový trávnik // siaty trávnik. Ďakujem :-)
Odpovedať
Výhody kobercového trávníku: - zahrada se během několika hodin úžasně promění - místo hlíny máš zelenou travičku - hned po pokládce je vrostlý a může se užívat - hůř se uchytí případný plevel, pampelišky atd. Nevýhoda - cena
Odpovedať
Profilova fotka
Nám valec nedávno ukradli, tak sa budeme musieť tiež poobzerať po novom alebo po jeho požičaní od kolegov záhradníkov. Valec určite budete potrebovať v každom prípade, aj pred prípravou pôdy, aj po pokládke kobercov aj po výseve. Výhody siateho trávnika : - nižšia cena za osivo - oplatí sa na menších plochách Nevýhody : - nerovnomerné rozhodené osivo - zlá klíčivosť - musíte vybrať vhodné obdobie na založenie trávnika - musíte dbať, aby substrát, pôda nepreschla, najmä v období klíčenia osiva - dosievanie - vyššie náklady na chemické prípravky proti burinám - dlhší čas bez zelenej a stabilnej trávnikovej plochy. - Výhody trávnikových kobercov : - za krátky čas estetická a zelená plocha - čiastočný protierozívny účinok - zaručený druh tráv v trávnikovej rolke - rýchly rast a plocha bez burín / pokiaľ bola dostatočne pripravená pred pokládkou / - schopný záťaže už po 3 týždňoch - pokládka takmer počas celého roka Nevýhody : - vyššia cena, ale treba si uvedomiť, že zároveň veľa práce odpadá a hneď máte aj zelenú plochu.
Odpovedať
rastlinky - nie pre kazdeho je sterilny travnik esteticky :)
Odpovedať
Profilova fotka
Keď som nemala valec, používala som širokú dosku čo som postupne prekladala a vždy po nej postúpala...
Odpovedať
@kuki, ahoj, valec si vieš požičať napr aj v Baumaxe... prikladam link s cennikom, je to str. 4... nás čaká vysievanie koncom budúceho týždňa, ale my valec budeme kupovať... držím palce nech sa vám zadarí pekne vysiať:-) http://www.baumax.sk/medias/sys_bauma...
Odpovedať
My mame siaty ihriskovy a je super, mne nevadi, ze je tam sem-tam maly kvietok alebo burina, aspon nevyzera ako umely. Susedia maju kobercove travniky a v jednom kuse sa s tym prplu, furt nejake hnojenie, vela polievania, vertikutatorom to prebiehaju... A aj tak je taky, no, zltozeleny :-) Nas je zeleny furt, odolny aj voci preschnutiu a horsej starostlivosti. Navyse mame dve deti a psa, takze ja som rolovany ani nechcela. Aby som sa triasla, ci mi drahocizny travnik niekto znici. Je to o vasej preferencii, ci chcete mat travnik ako z katalogu, ale potom sa on treba aj adekvatne starat. Bez ohladu na to, ci ide o koberec alebo o vysievany. Co sa valca tyka - googli pozicovna naradia, najlepsie sa informovat priamo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?