Hortenzia Paniculata Limelight alebo Annabelle?

Ahojte, nemate niekto skusenost ktorej hortenzii by ste dali prednost? Obe uvadzaju ze ide o mrazuvzdorne, na podu nenaročne, odolne slnku... Rozhodujem medzi Hydrangea paniculata 'Limelight' (Hortenzie latnatá) a medzi Hortenzie stromečkovitá 'Annabelle'. Ktora je vhodnejšia / krajšia - odolnešia? Mne sa viac páči asi ta Limelight má i 2x vačší kvet...oproti annabelle a ker je asi tiez vačší. Naviac na jesen sa sfarbuje z biele do ružova. Ďakujem za postrehy.
Odpovedať
Ja som tento rok sadila viac druhov metlinatých hortenzií - tie som teda ešte nevidela kvitnúť. Minulý rok som sadila 3 ks, ale neviem názvy, tie sú podobné Anabelle (možno sú to aj ony), zatiaľ sú mladé, ale už kvitli. Na vedľajšej ulici má známa Anabelle a nie sú také vysoké ako limelight, ale sú veľmi pekné, veľa kvetov, vydržali aj výpek na slnku.
Odpovedať
@erka2 dakujem pekne za skusenost
Odpovedať
Bola som pozrieť štítky na tých mojich. Takže som sadila asi pred 2 týždňami: Little lime, Pink diamond, Vanille fraise. Veľmi sa na ne teším, hortenzie sú moje obľúbené kvety. Uvidíme, čo z nich bude.
Odpovedať
@erka2 dakujem pekne, ja sa tiez uz neviem dočkat tak tiez niečo objednam
Odpovedať
@neyaa Ja mám asi 8 rôznych druhov tých čo majú "trojuholníkový kvet" už asi štvrtý rok, niečo mám v črepníkoch, niečo voľne vysadené a keď kvitnú sú krásne všetky. Na jar ich zostrihám a v lete kvitnú, kvety postupne menia farbu sú od bielej cez rúžovú, niektoré idú od bielej do zelenej.
Odpovedať
Hortenzie metlinate limelight, máme ich 2. rok, takto kvitli minule leto
Odpovedať
@hime1 wawww tie su užasne za tak kratky čas a takto krasne kvitnuu, dakujem moc
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?