Čo s dlhými koreňmi orchidei?

Profilova fotka
ahojte potrebujem poradiť....mám asi skoro 70 cm vysoké orchideje s tými širokými listami....ale už im dosť narástli korene...chcem sa opýtať či ju mám presadiť do väčšieho črepníka a tie korene nejako strčiť do črepníka alebo ich môžem odstrihnúť...poraďte mi prosím
Odpovedať
Tie korene su vzdušne korene a ich ulohou vo volnej prirode je uchytit sa na konari, kmeni...atd kedže su to paraziticke rastliny a zaroven prijimaju vodu aj cez ne.Takže nestrihaj, rastlinu sem tam oros vodou, na listy aj korene.Ak už je to staršia rastlina a prerasta cez kvetináč a chceš ju presadit, tak možeš ,zakup si orchideovy substat.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tie korene stacala natesno okolo crepnika a potom som zasadila do vacsieho. Ale naposledy uz bolo velmi vela korenov a nejake som aj odrezala-take co vyzerali starsie a mlandravejsie, a zatial sa tvari ze to prezila. Ci mi este niekedy kvety vyzenie neviem, kedze mne kvitne raz za dva roky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
korene nechavam rast uz su pomaly vacsie ako listova cast ale moje orchidee sa mi kazdorocne odmienaju mnozstvom kvetov a kvitnu skoro pol roka ...bez hnojenia:)
Odpovedať
Profilova fotka
@nyiragonga19 Správne bolo poznamenané, že ide o vzdušné korene. Ak ich už je veľa a prerastajú nad povrch črepníka znamená to, že ju treba presadiť. Niekedy je to znak toho, ak je pestovaná v nepriehľadnej nádobe, že si vytvára korene na povrchu a nie v kvetináči. Nie je na tom nič zlé, ak niektoré poškodené, menej zelené a mäkké korene odstránite. V žiadnom prípade ich neodstraňujte len tak, rastlina ich potrebuje. Ak nekvitne, môžete ju presadiť aj teraz do vhodného substrátu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?