Čo je to za škodcu?

Profilova fotka
Ahojte potrebujem poradit...dnes sme objavili na previslom smrekovci milion malych akoby drobnych snehovych bodiek.... liahnu sa z nich take minialturne okridlene musky, strasne malicke.... len cierna bodka a kridelka.. Ihlicie po nich zltne :-( POradite , co to moze byt? na vošky to moc nevyzera, je to na asi % stromckeka, cim to postriekat, alebo aspon co si pytat v zahradnictve, aky skodca je to??
Odpovedať
Profilova fotka
tu su fotky, neviem ci to bude dostatocne vidno, ak nie pridam album, kde to fotky menej zmensi, ako tu... može to byt asi voška smrekovcova jedine... este na to by sa mi to ako tak podobalo, ale ak to je ono, tak amen tma.. vraj najnebezpecnejsi skodca.. :-( kde sa to tu vzalo? min. rok to tam nebolo http://www.arboristika.sk/skodci/sdat...
Odpovedať
ja som to mala a po postreku to zmizlo. Nazov neviem, vzala som vetvicku do zahradnictva a nieco mi predali. konaj rychlo,vraj ta potvora prechadza aj na ine rastliny.
Odpovedať
Ihlicnany - to su len problemy. Hlavne v kombinacii s ovocnymi stromami.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Pravdepodobne ide o červca. Prejavuje sa to ako biele bodky na ihličí, na kôre a mladých výhonkoch najmä borovíc a smrekov. Je to z dôvodu dlhodobého sucha. Kúpte si chemický postrek proti savému hmyzu.
Odpovedať
Profilova fotka
ja to mám na jednom buxuse.je to možné?
Odpovedať
Profilova fotka
@ewelynka35 Na krušpáne máte pravdepodobne roztoče. Na lístkoch nájdete biele až žlté bodky. Strieka sa však na jar do apríla alebo na jeseň, aby ste zničili vajíčka, ktoré tam v pohode prezimujú. Strieka sa prostriedkami s obsahom minerálnych olejov.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk ...dakujem velmi pekne za info.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
@katrin21 prosím ťa, zachránila si nakoniec stromček? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kalerabka99 jasneee, postriekali sme to asi 2x a boloo po probleme. dalsi rok zas a odvtedy to nebolo
Odpovedať
@katrin21 super. Ďakujem pekne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?