Čím naplniť domček pre chrobáky?

Profilova fotka
Ahojte, rada by som poprosila o radu. Vyrobila som si domček pre hmyz a neviem, čím ho mám naplniť, aby som ulahodila čo najširšej škále užitočných chrobáčikov. Ak máte skúsenosti, budem vďačná za každý nápad. Zvlášť má zaujíma časť pre motýle, je to len doska s otvormi a za ňou nič? Alebo aj za ňu treba niečo dať? Na webe som našla väčšinou iba obrázky, ale nič bližšie o motýľoch. Ďakujem.
Odpovedať
Dom pre motyle som akosi nejako este nevidel a neviem, ci sa vobec stahuju niekam a ked ani ujo google nepomohol
Odpovedať
Profilova fotka
@bulls7 ja som našla takýto obrázok, ale je to hotový produkt, nie je tam popis, či je to len doštička s otvorom, alebo je aj za tým voľačo.
Odpovedať
Profilova fotka
@bulls7 chcem blízko toho zasadiť budleju (motýlí ker), tak snáď sa tam uchytia.
Odpovedať
@renette Keď budeš mať budleju, tak domček nie je potrebný. Budeš mať toľko motýľov, že až.. My máme pred domom Budleju a kedykoľvek počas kvitnutia pozriem, tak vždy vidím na nej minimálne 3 motýle.
Odpovedať
Podla mna za tym nic nebude je to len miesto aby tam prespali podla mna
Odpovedať
@renette kym nebuda mat hmyz dost potravy na zahrade, mozes im tam dat aj 5* Hilton, nebudu tam byvat. Ked bude v zahrade dost kvetov a kvitnúcich krikov tak sa do nej nastahuje siroke spektrum hmyzu a vytvori sa aspon aka taka biologicka rovnovaha. Tie domceky su len noclaharne, aj bez nich sa hmyz ma kde ulozit na noc. Dolezita je vysadba, lebo v zahrade s vykosenym trávnikom bez jedinej datelinky a púpavy obsadenym ihlicnanmi sa ziadny hmyz zdrziavat nebude. Ked bude pestre osadenstvo tźivocichov na zahrade nebudu sa v nej (az tak) mnozit skodlive druhy. Akoze aj ja mam hmyzi hotel na zahrade, ale nejak jeho obyvatelov nevidam, ze by ho pouzivali. Ale zato pri kvetinovom zahone to zije. Pre motyle je dolezite nechat kus zahrady uplne na divoko a aj napríklad zo zihlavou. Lebo ako kazdy vieme, motyl je len posledna faza jeho zivota. Ked nebude miesto, kde by sa vykrmili husenice nebudu ani motyle. Lebo vsetci sme blahom bez seba, ked zbadame babocku prhlavovu poletovat v zahrade, ale ze by mala mat miesto aj na odchov dalsej generacie nam nejak nedochadza a zihlavu z kuta zahrady nemilosrdne vykántrime... https://sk.wikipedia.org/wiki/Bab%C3%... Pre rypacov: Mlynarik kapustny nie je prave ten druh motyle, ktorého odchov by mal prebiehat na mojich kaleráboch...
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 máme aj žihľavu, aj hluchavky. Ja milujem kvitnúce buriny, keď som si čistila miesto pod hriadky, tak som dokonca niektoré buriny (liečivé) presádzala inde 😄
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?