Čierne chrobáky v pažítke

Ahojte, poprosim Vas o radu. V zahrade sa nam usidlili cierne chrobaky (vid foto). Z pazitky neostalo ani steblo, doslova:( Ostatnej zelenine dali pokoj, pozieraju tusim len bodliaky a uz spominanu pazitku. Vie niekto, ako sa volaju a ako ich znicit? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
asi skocky
Odpovedať
Nie som veľký odborník na chrobáky, ale skočky to určite nie sú. Tie majú lesklé čierne krovky a sú menšie. Podľa trusu na listoch by som povedala ľaliovník cibuľový, no ten je červený. Ale nebudem filozofovať - likvidácia ekologická - pozbierať (no pri tom množstve...?), alebo chemická - Karate Zeon. Pažítku si vysadíš znova, rastie rýchlo a keď postriekaš tú burinu, tej to vadiť nebude. Najdôležitejšie je, aby si sa zbavila chrobákov a tým aj potencionálnych ďalších generácií škodcov. Či prípravok zabral zistíš hneď na druhý deň - chrobáky tam nebudú, prípadne ich nájdeš popadané pod rastlinou.
Odpovedať
Profilova fotka
nam nieco zerie zase cibulu :( komplet schne a ked vytrhneme, tak na cibulkach su take drobucke chrobaciky hnede.. mame po cibuli :(
Odpovedať
Profilova fotka
@zlatben skocky isto nie, to su malicke mrsky (potvory, minuly rok nam v priebehu 2 dni kompletne zozrali vsetky kapustovite rastlinky :-. ) pozerala som do atlasu, moze to byt tento? neviem celkom odhadnut velkost, ale Galeruca tanaceti - váhavec čierny ma velkost tak do 1 cm... hm hm.... https://www.google.sk/search?q=galeru... ak by sa tu nikto nenasiel, na fotonet.sk je viac ludi, co sa venuju entomologii, urcite ti niekto odtial poradi, co to je. sama som zvedava :)
Odpovedať
Profilova fotka
@katrin21 toto? krytonos cibulovy- Ceutorrhynchus saturalis, http://carozahrady.sk/skodce/krytonos... foto na webe ziadne :-. , iba vseobecne skupinove https://www.google.sk/search?q=Ceutor...
Odpovedať
Profilova fotka
@maruskab nie, myslim, ze to vyzera inak... ako maly mucny chrobacik.. asi 2mm to ma, taky obly mrnavy.. a zerie to cibulku, nie listy.. listy len nasledne schnu..Ale uz je to jedno, zachranit sa uz isto neda :( max. postriekať, aby sa to nesirilo nedajbože inde, alebo o rok..
Odpovedať
@maruskab Dakujem:) Prave som prispevok uverejnila aj na fotonet.sk, tak cakam...
Odpovedať
@arenaria Postrekovac objednany, uvidime:)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?