Chceme si postaviť prístrešok na drevo

je potrebné aj nejaké základy alebo poradte
Odpovedať
Záleží aký veľký... My sme doma stavali prístrešok 6x4 s tým, že v rohoch sú zabetónované U-profily 140x60 a na nich sú priskrutkované drevené hranoly 140x140 ako stojky a na nich ostatná konštrukcia + sedlová plechová strecha, pod ktorou je seno pre králiky... :-)
Odpovedať
Betonovaniu by som sa snazil vyhnut, akonahle je urobene pevne ukotvenie, je potrebne stavebne povolenie, da sa tomu vyhnut pouzitim zemnych skrutiek. http://www.zemne-skrutky.sk/zemne-skr... Tu je navod na vystavbu: http://www.huradozahrady.sk/novinka/p...
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser - Tvrdenie. že "akonáhle je urobené pevné ukotvenie, je potrebné stavebné povolenie" je ničím nepodložený mýtus. Ak tam zavr´ta zemné skrutky, tak to už nieje pevné ukotvenie? prístrešok 6x4m či už murovaný, alebo drevený, spĺňa podmienku drobnej stavby do veľkosti 25m2 a výšky 3m a k nej netreba stavebné povolenie - podlieha iba oznamovacej povinnosti.
Odpovedať
@stowasser Pristresok na drevo je doplnkova stavba tak staci len ohlasenie (netreba stavebne povolenie) ak to ma rozlohu do 25 m2 @jamk1 vysky 5 m
Odpovedať
Iny kraj - iny mrav (alebo iny iniciativny blbec s peciatkou). Odo mna vyzadovali dokonca vynatie pody spod prestresenia (ohlasil som drobnu stavbu, prestresenie zahradneho sedenia, ziadne obvodove steny) a este aj oznamenie, kto bude robit stavebny dozor, tak som pred uradnikom roztrhal oznamenie o drobnej stavbe a urobil si to aj tak, ale som pouzil namiesto zabetonovanych patiek spominane zemne skrutky a teraz mam prenosne prestresenie a spavam dobre :)
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser - s tým, že úradník s pečiatkou je hotová pohroma, s tým súhlasím. Len človek sa nesmie dať hneď odpinkať. :-)
Odpovedať
@pera zklady sú zbytočne drahé, stačia pätky a vtedy ak máš i viac ako 25m neplatíš za to daň zo zastavanej plochy ,ale len ako nádvoria ,záhrada
Odpovedať
my sme urobili kovovu konstrukciu - priatel pozvaral "jakle" , na strechu sme dali vlnity plech ... je to najlacnejsie riesenie, je aj prakticke.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@viierockaaa nevies mi dat fotku?
Odpovedať
@mino90 tu je starsia foto. je tam poukladane uz nastiepane drevo do kozuba
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?