Ako zrušiť jazierko?

Profilova fotka
ahojte, chcela by som poradit - chceme kupit dom, kde je na pozemku dost velke jazierko, rybnicek..no a my by sme ho chceli zrusit, dat tam travu. chcela by som vediet, co vsetko to obnasa, ake je to narocne, ci uz financne a vseobecne ta realizacia...dik za info:)
Odpovedať
vybrat foliu a kamenivo a zakopat,nevidim vtom nic nejasne...ci mate tam nieco zlozitejsie?osobne robim jazierka a viem ze zhotovit ho je dost narocne,ale zakopat...to je podla mna malickost
Odpovedať
Profilova fotka
pri zasýpaní pre zatrávnenie by som fóliu nevyberal, poslúži ako zásobník vody pre trávnik.
Odpovedať
Profilova fotka
@lussy666 hlavne to urobte terza na jesen. pocas zimy pekne prekopana hlina a druhy zamrzne a mraz ich porozbíja a pekne to do jari sadne :-). AK to urobite na jar, moze sa stat, ze potom vam to sadne po daždoch a uroven terenu bude ina ako okolie.... Nam napr teraz sadol trativod, lebo v podstate cele leto riadne neprsalo a teraz na jesen ako prsalo dva dni , tak po dvoch dnoch normalne bolo vidno ten pasik ku trativodu ako sadol a hlina klesla ... takze tak :) My este ale travu nemame, takze len nech to pekn sada teraz :) Ale inak suhlasim, ze zrusit je lahsie ako založiť jazierko :) kamene vyzbierať a zasypat a je to :)
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od veľkosti plochy. Lopatou by ste asi ťažko zahrabávali obrovskú jamu po jazierke o veľkej rozlohe. Použite mechanizmy, ktoré Vám tam dopravia prebytočnú zeminu, kamene a iné. Na záhrade tak viete urobiť aj iné terénne úpravy a depresie, aby Vaša záhrada nebola napr. na rovine. Čaká Vás však odčerpanie vody. Pokiaľ je tam fólia, čo u klasických rybníkov nie je zvyčajné, tak ju môžete ponechať, trávnik nebude zamedzovaný v raste. Pokiaľ je to len vybagrovaná jama, túto len zasypete. Najlepšie naozaj teraz. V zime si zemina sadne, ťažké mechanizmy sú schopné dobre zhutniť plochu. Zasypaná plocha by mala byť nad úrovňou Vášho terénu v záhrade. Časom ešte klesne. Vyrovnáte a upravíte podľa vašich predstáv. Na druhej strane, čo by niektorí dali za hotové jazierko či rybník na záhrade, keď sa vhodne dotvorí. Ideálne miesto pre oddych a možno aj rybolov. Samozrejme všetko má svoje výhody aj nevýhody : žaby, komáre, riasy, nebezpečenstvo pre malé deti. O vodu v záhrade je potrebné sa naďalej starať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
my by sme tiež chceli zrušit jazierko ale nemame pristupovu cestu aby nam tatrovka doviezla zem až k jazierku,takže nevieme čo robit... mam dve deti sú to take šidla a bojim sa o ne...takže mna by zaujmalo či by sa to dalo aj inak riešit
Odpovedať
@sonicka22 riesenie je bud to oplotit, ak sa bojis o deti (a to iste sa tyka asi aj toho bazena vzadu), alebo potom LF4C (lopaty, furiky a 4 ci...nov) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonicka22 stačí vyčerpať vodu, kokosové rohože, trochu humusu a zasiať trávu. do stredu vlhkomilné rastliny. Počase sa pomery zmenia a môžete ho obnoviť.
Odpovedať
@sonicka22 jeeej, ake pekne pieskovisko by to bolo ;-)
Odpovedať
tiey ma napadlo nieco jako ihrisko,piesok alebo ihrisko s pevnou plochou vidim ze to mate s kamenom pevnym okolo...
Odpovedať
Profilova fotka
@sonicka22 Bola by škoda ho úplne zrušiť a zasypať. To by ste mali aj bazén zrušiť. V prípade, že sú v záhrade deti, sa to dá zabezpečiť oplotením. Samozrejme, nie len natiahnuť zajačie pletivo, to nie je stabilné riešenie. Oplotenie, hoci nie je estetické, najmä okolo jazierka, je dočasné riešenie a kedykoľvek ho môžete odstrániť. Ak nechcete riešiť oplotenie, vyčerpajte vodu a vytvorte nad jazierkom terasu, plošinu. Tiež to niečo stojí ale bude po probléme. Na plochu môžete postaviť sedenie, slnečník, hojdačku a rastliny v nádobe. Alebo už spomínané pieskovisko a malé detské ihrisko s hojdačkou a domčekom so šmýkačkou je tiež dočasné riešenie. Priestor je vhodný a tiež je to dočasné riešenie, deti vyrastú a znovu môžete zrealizovať jazierko. Bazén je nebezpečný tiež, takže strachu sa nezbavíte.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
bola by super skalka
Odpovedať
@mamakaja len by clovek si musel najst cas sa o nu starat :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
nie....su aj take trvalky co tam das a rad do roka ostrihas....len ti musi niekto doviezt tie skaly.....co ste tam dali??
Odpovedať
napadlo ma co tak postavit domcek ci ihrisko pre deti ci preliezku z hranolov...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?