Ako využiť sutinu?

Profilova fotka
Ahoj máme pred chatou veľký kopec sutiny, sú tam staré tehly, škridli polámané, omietka, zemina, to všetko dokopy, je to veľký kopec a ja by som to rada využila len neviem čo presne. Bojím sa do toho pustiť, aby som to nepokazila. Ale zvažujem urobiť z toho sklaku alebo niečo podobné, a možno nejaké jazierko k tomu ( zeminu s jazierka by som použila na zakrytie tej sutiny, aby som mala navrchu zeminu. Poradíte mi, čo by sa dalo z toho vymyslieť? Alebo nejaké foto, tipy, rady. Sama neviem, či nato mám, aby som také niečo urobila, ale platiť architekta si určite nebudem :) Je to vyššie ako na foto, medzitým sme to dohádzali a je to asi raz tak veľký kopec :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Našla som ešte jednu foto, tu je to slabšie vidieť, ale asi takýto kopec tam je.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja mam tiez stavebnej sutiny viac ako treba :-D ale je to cisto sutina bez zeminy a tak, ja som to pouzil a stale na tom pracujem ako podklad pre domcek pre pstrosov a dalej im budujem okolo plotov take akoby chodniky, naspodok sutina, na to jemny biely strk, aby nerobili zbytocne blato :-D asi ako tip nic moc ale ja to mam tak :-D
Odpovedať
@seemani presne ako píšeš ja som z toho spravila skalku len som trošinku zemi dala navrch a neuveríš ako tam všetko pekne rastie.
Odpovedať
Profilova fotka
@erika2x takže sa mám do toho pustiť? je to reálne spraviť to tak, aby to aj dobre vyzeralo? a ako si spevnila spodok? dala si tam niečo, aby sa to nezosúvalo? nemáš foto?
Odpovedať
Profilova fotka
@seemani Nemám nič proti skalkám na rovine, ale nie všade sa takáto skalka hodí. Samozrejme z toho, čo vidieť na fotke, by sa dalo niečo vykúzliť, len si treba uvedomiť niekoľko pravidiel. Skalka na rovinatej ploche môže pôsobiť nevzhľadne. Ak ju už chcete, treba pripraviť aj okolie na to, aby spolu ladili. Pár kameňov, kamennú cestičku. Navodiť atmosféru stúpajúceho terénu, nie len kopu na lúke a okolo rovina. Možno to tak ani nie je, ťažko posúdiť bez fotografie celej záhrady. Skalka vyžaduje kamene a tie musia byť vhodne usadené, tak akoby tam boli večne, tak ako sú v prírode. Nesmú sa hýbať, byť postavené zvislo atď. Určite tam nedávajte žiadne textílie. Skalka má byť vysadená rastlinami, ktoré ju v krátkom čase pokryjú a ak budú vysadené do textílie, ich rozrastanie sa, bude sťažené. Na začiatku si dobre premyslite, aké druhy, počet a kam ich vysadíte, aby ste nemuseli presádzať, dosádzať. Uvedomte si, že ten podklad je dosť hrubý, nepraktický aj keď pre rastliny ako drenáž vyhovujúci. Vrchný substrát zmiešajte s drobným štrkom, pieskom. Podľa dreviny, rastliny vykopte jamu a vysaďte. Doplňte kobercové trvalky, skalničky, plazivé ihličnany, zakrslé alebo kmienkové tvary, tiež prihliadajte na množstvo slnka a tieňa. Okolo môžete použiť palisády, tvárnice, kamene, prípadne štrk, okrúhliaky a najmä zeleň, ktorá zabráni splavovaniu zeme a zosúvaniu. Kopec sa určite časom zmenší, preto sa ho snažte aj zhutniť. Pobehajte si po ňom ešte pred výsadbou.
Odpovedať
@seemani nemá sa čo zosúvať ten bordel vo vnútri sa drží navzájom, len ako hovorím trošku zemi navrch rosypať a kamene, skalničky, vždy hovoríme ako sme to dobre vyriešili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?