Ako rozmnožujete muškáty?

Profilova fotka
Ahojte :) Rada by som sa chcela opýtať skúsených záhradkárov, že ako si rozmnožujete muškáty. Ja som ich na jeseň ostrihala a dala na chladné a tmavé miesto. Kedže už pomaly začali púštať nové výhonky, pár som si ich odstrihla aby som ich zasadila no nového kvetináča. Dala som ich do vody a dúfala, že pustia korienky. Ale nič :-( Namiesto toho mi začali ohnívať. Mala som ich po odstrihnutí dať priamo do zeme? Ďakujem pekne za vaše rady a prajem pekný večer ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Nové výhonky sa odrthnú strčia do zeme. Zvyknú sa predtým strčiť do takého prípravku, ktorý pomáha tvorbe korienkov.
Odpovedať
najlepšie je ich rozmnožovať koncom septembra,do zimy zakorenia ,predtym odrezok očistit od spodnych listov,nechat len tak tri štyri a namočiť do práškoveho stimulátora,a použiť zeminu na množenie,pripadne do záhradného perlitu,
Odpovedať
treba konce namočiť do zakorenovača, a potom do hliny. Ja som si radšej kupila nové muškáty, pretože tie minuloročné neprežili.
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa rozmnožovať aj na jar, ale výhonky musia byť silné. Po zime sú väčšinou slabé a vytiahnuté. Najlepšie je odrezky odoberať koncom leta alebo v jeseni, keď už muškáty idete zazimovať. Vtedy sa skracujú. Jeden taký zlepšovák je, že do odrezku vložíte zrnko obilniny ( pšenicu, raž ) a tá jej pomôže pri zakorenení a určite je lepšie namočiť odrezok do stimulátora a potom vysadiť do substrátu. Vo vode sa lepšie zakorenia klasické vzpriamené muškáty, s previslými je to problematickejšie, ale nie nemožné.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja to robim celkom jednoducho. Odstrihnem vyhonky, necham 1 den vyhonky zaschnut a potom sup do zeminy. A kazdy rok mam velmi pekne muskaty.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?