Ako dosiahnuť pekný trávnik po použití Roundupu?

Profilova fotka
Na pozemku bol pouzity Roundup, developerovi sa nechcelo kosit. Na pozemku stale nic nerastie, len durman a este nejaka burina. Da sa s tym nieco robit, aby tam bol pekny travnik, alebo len vymenit zeminu.
Odpovedať
Profilova fotka
Co som cital o Roundupe, tak ked nieco zasadis, malo by to rast. Vraj sa do pody nedostane. mozno pokusne skus nieco zasadit, ci sa to ujme alebo nie...
Odpovedať
Roudup prenika do rastliny a nie do pody, narusa je fyziologicke procesy. Kludne mozes siat...
Odpovedať
Profilova fotka
@viperko @sharky369 dakujem. za domom nam na divoko rastie trava a vysoke bodliaky a na tomto pozemku len kde-tu nejaka neznicitelna burina. tak neviem, ci sa tam travnik ujme. ja som chcela vediet, ci je bezpecne pestovat tam napr aj ovocne stromy - nieco na konzumovanie.
Odpovedať
Roundup pôsobí len na zasiahnuté zelené časti vegetácie. Pôdu nenarušuje, nekontaminuje, takže kľudne môžeš sadiť.
Odpovedať
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/2250
Odpovedať
Profilova fotka
@iplusr Po použití totálneho herbicídu, ktorý účinkuje cez zelené časti rastlín do koreňov, sa môže nová výsadba, výsev uskutočniť po 3 týždňoch od aplikácie. Zeminu trochu prehrabte, prípadne doplňte o výživný substrát a začnite s výsadbou alebo výsevom. Pozor však, teraz ešte nie je čas na výsev trávnika. Ovocné dreviny by sa dali vysadiť.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk dakujem. na travu je este skoro? a kedy teda? ja som myslela, ze pocasie by uz bolo, aj ked kalendarovo este nie... @aplikpalik ved toto som pocula aj ja, tak preto som sa bala.
Odpovedať
Profilova fotka
@iplusr štandardné termíny sa pamätajú jednoducho - od. 10.4 do 4.10. Ak zohľadníme otepľovanie, tak o týžden možno dané obdobie nadĺžiť. Ešte stále môžu prísť noci s teplotou pod 0°C.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk dakujem, takze este mam cas na upravu pozemku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?