Ake stromky na prijazdovej ceste / alley

Profilova fotka
Zdravim, chcem mat dom dalej od hlavnej cesty, aspon takych 15 a viac metrov, spravit od hlavnej cesty k domu prijazdovu cestu, kde po stranach budu vysadene stromky, ako na tychto obrazkoch https://www.google.sk/search?q=alley+... viete mi odporucit, ktore stromky by boli na toto najlepsie, nejake co malo opadavaju, ale zas aby nerastli nejak moc vysoko, nejak ako v southforku :) http://svcdn.simpleviewinc.com/v3/cac...
Odpovedať
https://www.google.at/search?q=japons... stromy z prveho linku su pekne,ale treba si uvedomit, ze na takyto vzrast potrebuju tvarovanie do pozadovaneho tvaru a niekolko desatroci,aby vyzerali tak,ako na obrazku. ;-) Mna teraz v rychlosti napada japoska ceresna,ta krasne kvitne na jar a da sa podobne tvarovat...pridalo mi trochu dlhy link,ale obrazky vidno :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
jeej, to je pekne, precitam si o tom nieco, dakujem za tip :)
Odpovedať
Profilova fotka
Čerešne dosť zle znášajú rez, optimálny na tvarovanie mi pripadá hrab, možno ešte buk, ten skôr niekde vo vyšších polohách. Asi by to šlo urobiť aj z ovocných drevín, čo znášajú rez, alebo z ihličín.... Ak by ste chceli tunel zo zelene, zvážil by som pergolu a popínavky.
Odpovedať
Profilova fotka
@reitak Na prvom linku, ktorý ste uviedli sú nádherné podľa mňa aj 100 ročné duby, takže takejto aleje by ste sa ťažko dočkali. :-) V našich podmienkach je vhodnejšie pestovať listnaté stromy v aleji. Aj pre efekt. Z ihličnanov to nie je ono. Nechcete veľa lístia, ale bez toho to nepôjde. A o to bude raz tá aleja krajšia, priam nádherná počas celého roka. Vytvoriť ju môžete z jednoduchých a nenáročných drevín ako lipa, okrasné slivky, jablone alebo čerešne. Ak bude príjazdová cesta cca 20 m, použijete na každú stranu 6 – 7 ks stromčekov s klasickou korunou alebo nižšie globózne druhy cca 10 ks.
Odpovedať
@reitak ak si vygooglis stromy vhodne do aleji a stromoradi, tak ti pekne hodi zoznam stromov k tomutu ucelu. Zavisi uz len od teba ci uprednostnis gulovite koruny alebo kuzelovite. Mozes zabrusit aj na anglicke stranky, je tam toho viac.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?