Aké rastliny sú vhodné na pestovanie v kvetináči v exteriéri na tienistom mieste?

Profilova fotka
Dobrý deň, chcela by som si skrášliť vstup do domu umiestnením kvetináčov s nejakými okrasnými rastlinami a chcem Vás poprosiť o tipy čo by sa dalo pestovať v kvetináči vonku v tieni. Chcela by som aby to bolo niečo, čo netreba dávať na zimu do vnútra, ideálne nie príliš náročné na starostlivosť a prípadne by to mohla byť aj kombinácia viacerých rastlín. Záhradu a dvor mám riešený v takom skôr prírodnom, jednoduchšom štýle, takže nejaké veľmi exotické rastliny by sa tam nehodili, skôr niečo také klasickejšie. Vopred ďakujem za tipy.
Odpovedať
brectan kruspan,mala tuja plaziva,a ja mam vzadu vzahrade nieco a to vyraza kazdy rok a kvitne ale neviem co to je,,,a je to v tieni,poradia ti nieco aj v zahradnictvach a nemusi byt speci do tiena v lete su zvatsa kvety radi v tieni,,ked je 40st
Odpovedať
Profilova fotka
ja som si kúpila rododendron v kvetináči,je tam napísané že do - 20 stupňov,vydrží aj v zime vonku,mám ho prvý rok tak nemožem potvrdiť,ale aj v záhradnom centre mi potvrdili,že ho nemusím dávať v zime dnu
Odpovedať
Ja som dala vrbu (http://www.starkl.sk/japonska-okrasna...), a este brslen (http://www.starkl.sk/brslen-kridlaty-...). uvidime.. :)
Odpovedať
Ja by som tam zase dal hosty a heuchery, ktoré sú v nádherných farbách.
Odpovedať
Kludne trvalky - uz spominane hosty, heuchery - Amethyst Myst, Can Can, Kassandra - tie su i v zime olistene, ajuga Burgundy Glow - stalozelene, trava deschampsia, alchemilky, bergenie - stalozelene, geranium macrorrhizum - krasne listy i na jesen, cemerice - helleborus - kvitnu v zime cez vianoce - Christmas Carol, alebo ine druhy - helleborus orientalis - tie kvitnu uz koncom zimy, su stalozelene ... Vinca minor, saxifraga, a brectan ... z trvaliek sa daju urobit zazraky, a navyse su z nich pestre krasne celorocne vysadby, ktore su vhodne prave i do kvetinacov :) Vela stastia pri vybere :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuskamagic Pokiaľ chcete mať estetický vchod počas celého roka, mali by to byť rastliny, dreviny, ktoré sú počas celého roka zelené alebo inak sfarbené. Vhodná je aj tuja, ktorú môžete strihať do špirály, tuja Danica, ako podrast skalník, buxus je vhodný, ale rastie pomaly. Azalky a rododendrony tiež vyniknú. Môžete si však zakúpiť už hotové väčšie rastlinky, ktoré zostriháte do gule, alebo vami požadovaného tvaru. Je veľa rastlín, trvaliek, ktoré by vynikli, ale na zimu buď zatiahnu alebo ich treba zazimovať:hortenzie, astilbe, funkie. Mohli by to byť aj zaujímavé dreviny na kmienku. Tie netreba zimovať vo vnútri, ak im zvolíte veľkú nádobu, ktorú na zimu pripravíte a obalíte. Zaujímavá môže byť vŕba, skalník na kmienku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?