Aké čerpadlo pre narážanú studňu?

Profilova fotka
Dobrý deň. Uvažujeme o narážanej studni, keďže záhrada už má krásny trávnik a je nám ľúto zničiť ho ako by sa stalo pri vŕtanej studni. Preto narážanú studňu, ktorá bude mať priemer rúry 50mm, hĺbku 12-15metrov, preto o ponornom čerpadle nemôže byť reč. Akè čerpadlo by ste mi odporučili? Pozemok má asi 300m2, neviem aký potrebujeme výtlak, sací výkon a či to utiahne, ide len a len o zavlažovanie záhrady. Alebo treba už vodárničku? Poraďte prosím, ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@darina85 http://www.maxtracontrol.sk/ skús sa obrátiť na nich, určite Ti poradia
Odpovedať
@darina85 Ahoj zistili ste niečo nové ohľadom Vašej studne?
Odpovedať
Profilova fotka
@livika1978 ano, uz mesiac mame narazanu studnu, bez poskodenia travnika a kupili sme cerpadlo Electra 85/4 automat, sme spokojni :-) je polozene vedla studne, taha vodu cez hadicu a na nas pozemok postacuje. Aj vy uvazujete o tejto studni?
Odpovedať
@darina85 Ešte sa rozhodujeme, koľko vás to všetko stálo?
Odpovedať
Profilova fotka
@livika1978 tak studna 350€, cerpadlo 230€ a par ventilcekov plus nasavacia hadica do 50€. Tu u nas v okoli Ba pytaju za vrtane studne aj 800 - 1000€, cize tato sa nam urcite oplatila.
Odpovedať
@darina85 Ešte mám jednu otázku - z tejto studne budete mať napojenú vodu aj do domčeka - WC, práčka, resp. len na vonkajšie využitie - polievanie a tak. Čítala som, že takýto typ studne je len na ručnú pumpu.
Odpovedať
Profilova fotka
@livika1978 Využívame ju len na závlahu záhrady, to neviem či sa dá využiť aj na domáce použitie ako píšeš, ale nám funguje na normálne čerpadlo, žiadna ručná pumpa, ale ak ju chceš aj pre fungovanie domácnosti, to sa radšej poraď s odborníkom :)
Odpovedať
11,5 metra hlboká cena včetne materíalu 520 Eur...a mam membránové cerpadlo premer 100 mm uplne staci cena za cerpadlo cca 50 eur.-
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
ahoj darina85 a vies mi povedat ci mate pred tym pcerpadlom aj daky pieskovy filter ? spetnu klapku ? atd ... alebo staci samotne cerpadlo a fici to ? :) ja mam studnu uz narazenu len ma nebavi stale rucne pumpovat tak hladam moznost ako to zautomatizovat :)
Odpovedať
@stormwitch skus aj ty odpovedat to co sa pytal @kozlol dik
Odpovedať
Profilova fotka
spatna klapka a filter su nutnost
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte. viete mi poradit firmu na narazanu studnu v ba?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
btw nam nqcenili vrtanu studnu na 2500 eur.
Odpovedať
@zuzca80 Za vŕtanú 2500€???? A to by bola aká hĺbka? - narážaná studňa sa nedá všade zrealizovať. Odkiaľ presne si?
Odpovedať
mi mame naražanu studňu, sacie potrubie 5/4", čerpadlo sigma SVA, a beži to už dakych 25 rokov bezproblémovo ale využívame len na polievanie záhrady, a na automatickú závlahu trávniku, bez vodarne, zapneš a polievaš, samozrejme je tam spatná klapka a sito proti nasavaniu hrubych nečistôt,
Odpovedať
Profilova fotka
@mmstudne cunovo.
Odpovedať
@zuzca80 Veď tam je voda vysoko. Tam by bola výhodná aj kopaná studňa. Záleží koľko vody potrebuješ.....
Odpovedať
Profilova fotka
v Zalesi je pan, co realizuje vrtane aj narazane studne. berie okolo 40-50EUR za meter. nam robil narazanu, 6 1/4" ruru.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzca80 urcite si daj vrtanu cca 200mm. Vojde sa ti tam takmer kazde cerpadlo a objem vody bude dostatocny aj pre vatsi pozemok. Predpokladam ze hlbka bude stacit cca do 12m a 1m sa vrta za cca 50-60€ co je cca 600€ aj s rurou + cerpadlo napr DIVERTRON za cca 270€. Zavolaj studniarom z Rovinky alebo z Podunajskych.
Odpovedať
Profilova fotka
@ramoon uz manzel niekoho nasiel. co mali aj niektori susedia. teda bude vrtana.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@ivv nemas nahodou kontakt?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@ivv vedela by ste my dat kontakt na toho pana na tu narazanu studnu v zalesi alebo jak by som ho nasiel,dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Zdravím všetkých. Nevedeli by ste mi poradiť majstra na narážanú studňu pri Nitre ? Potrebujeme vodu do záhradky. Alebo sa lepšie oplatí kopanú prehĺbiť a odtiaľ polievať záhradu, ? Potrebujeme viacej vody, kopaná nám stačí len pre domácnosť. Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?