Aká rastlina podobná tuji rýchlo rastie?

potrebujeme vysadit nieco popri susedovom plote aby nam nebolo vidno do dôvora ale nech to rastie rychlo :)
Odpovedať
1
2
6
burina :-D
Odpovedať
Turkmensky brest: http://zivy-plot.podlupou.sk/
Odpovedať
Profilova fotka
a co tak Smrek obycajný???
Odpovedať
@martinatavodova - tuja brabant, cca 30 cm za rok, ked je vacsia aj viac - a je vcelku husta, siroka, mozes strihat ako chces, sadis redsie ako smaragdy. turkmensky brest je fajn, al tri razy do roka riadny zostrih - podla dlzky plota sa musis rozhodnut.
Odpovedať
@tomas_g takt o vyzera naozaj realne a dobra rada dakujem :) @lukasbabiak no tak smrek vyrastie to velkej vysky to by tam ani nevyzeralo v konecnom dôsledku pekne a to ihlicie este...ale dakujem :) @trnavacka no to by nam moc nevyriesilo situaciu..az o par rokov.....ale to co napisal tomas je fakt zaujimave..dakujem aj tak peken
Odpovedať
Este by som doplnil, ze teraz je na vysadbu turkmenskeho brestu naozaj posledny termin, ak uz aj nie neskoro, kedze sa sadi pocas vegetacneho kludu na jar alebo na jesen. Treba trochu googlit a daju sa najst aj lacnejsi predajcovia, ale neviem, aku maju kvalitu rastliniek.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj toto riešim aj ja , a hlavne stálozelené, to je podmienka, takže mam bršlen už a idem to doladiť bud s tujou západnou smaragd alebo cypruštek daaaky
Odpovedať
cyprustek... za rok narastie 1 m
Odpovedať
konkretne curesocyparus leylandi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nepíšete aký plot je tam. Ak pletivový, tak sú vhodné aj tieniace siete zelenej farby s rôznou hustotou a potom si z Vašej strany môžete vysadiť čokoľvek. Ak chcete vysádzať dreviny, rýchlo rastú naozaj tuje. Napr. Tuja západná Smaragd alebo aj spomínaný Brabant. Potom vtáčí zob alebo kvitnúce voľné rastúce kry, z ktorých urobíte kombinácie zlatovka, tavoľníky, tamariška, pajazmín, vajgelia, záleží aj ako vysoký ho chcete, či ho chcete strihať alebo nechať voľne rásť, či chcete, aby bol stálozelený alebo aj kvitnúci. Možností je veľa.
Odpovedať
My by sme potrebovali niečo tiež rýchlo rastúce, ale od susedov máme "plot" v podobe ich kôlničky vyrobenej z plechovej vlnovky. Rozmýšľali sme, či by sa tam nedokázal ťahať pavinič? Resp. niečo, čomu neublíži ten horúci plech, keď sa nahreje.
Odpovedať
Profilova fotka
takýto problem riešime aj my,už dlhšie zhanam niečo čo rýchlo vyrastie aspoň do 2m a bude to stalozelene ako debbie zháňa :-) staviame dom na kopci a vidia nam tam všetci a hlavne tam strašne fuka...z oboch stran je pletivový plot...turkmensky brest je sice rýchlorastuci živý plot,povodne som ho aj chcela ale v zime opada a je cez neho všetko vidno a vysadza sa len na jar a jeseň,čo by bolo najvhodnejšie??
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martinatavodova pozri tuto stranku,su tam vypisane žive ploty http://www.kvetyazahrada.sk/clanky/zi...
Odpovedať
Ihlicnany zvacsa rastu zopar rokov, treba cakat. Rychlo rastu skor opadave,alebo poloopadave : vtaci zop, zlaty dazd, brest turkmensky a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
mam dobru skusenost ak to chcete na zivy plot a aj vysoky plot a aj ako okrasny krik alebo stromcek poznam jedno vola sa to zazracny zivy plot narastie do vysky 4 metrov vraj no ale keby aj len 2 az 3 je to fajn ...ja ho mam doma chvilu a krasne rastie vyrasil hned je nenarocny lacny a este aj zo 60 haluzok sa mi ujala azda...da sa objednat zo starklu je to super ...nasla som to aj jeden pan to predava no ale drahy je predrahy :-| no tento stomcek ci kricek je nenarocny cim viac ma vlahu tym skor narastie a ujme sa aj v kamenistej pode hoci kde kde ho date ...vazne ;-)
Odpovedať
@majly11 ten zazracny zivy plot sa vola TURKMENSKY BREST, ktory je uz spominany v prispevkoch vyssie :-D /ak ma niekto zaujem, mam kontakt na predajcu za 0,25 €/ ...to je asi ten "strasnedrahy " pan , lebo moc pestovatelov sa na SK nenachadza ... U Starkla je to 0,42 € ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
az som to poslala som na to prisla hm co uz :-| :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 no schvalne mi prosim poslite teda spominanu adresu ked teda tych predajcov je malo rada sa pozriem nahodou si budem chcet objednat este dalsie dakujem :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 a ak je to ten pan na stranke pod lupou tak vobec aspon vtedy ked som ten plot zhanala nebol lacny a uz vobec nie v tejto cene ak to teda nieje niekto iny ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
JA si pravdepodobne objednám zázračný živý plot. Mal by vyrásť za rok aj 2 metre, alebo tak podobne: :-) http://www.zivyplot.sk
Odpovedať
@riama276 ja ho uz mam objednany, presne kvoli rychlemu rastu, u tuji by som sa teda nacakala :(
Odpovedať
@majly11 kontakt som poslala v IP,aby som nerobila reklamu
Odpovedať
Profilova fotka
Pri tomto breste – Ulmus pumila celer je potrebné si uvedomiť jednu vec. Jeho bujný a rýchly rast je vyprovokovaný aj hnojením a následne sa teda rozširujú aj korene, ktoré bohužiaľ nevidíte. Nadzemnú časť podporujete pravidelným strihaním. Rovnako rýchlo rastú aj korene, preto tento druh je vhodné umiestniť na ploche tak, aby nebol v tesnej blízkosti susedovho pozemku, resp. ho oboznámiť s Vašim zámerom. Ideálna stena bez pletivového plota alebo v dostatočnej vzdialenosti od neho, aby ho nepoškodil. Je to druh, ktorý je náročný na údržbu a to pravidelným strihaním. Musíte si na to naozaj nájsť čas. Hoci je nenáročný na pestovanie a rast, je náročný na čas venovať sa mu....Pokiaľ však potrebujete rýchlo vytvoriť optickú stenu, je ideálny, lebo v krátkom čase vytvorí hustú zeleň.
Odpovedať
@rastlinky_sk no nič moc teda, radšej ruky od neho preč ...čo potom s tým keď sa toho vlastne nedá zbaviť :-|
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@rastlinky_sk vedeli by ste poradit zeleny /najlepsie stalozeleny/ plot vhodny na stresnu vysadbu? Nemusi byt vysoky, stacil do vysky cca 110cm. Kedze to bude sadene na zelenej streche, korene nesmu byt mohutne a rast hlboko. dakujem
Odpovedať
@rastlinky_sk co je konkretne s tymi korenmi? Rozmnozuje sa ten krik vyrastanim novej rastlinky podlezenych korenov aj cez plot suseda, ci len odrezkami? Ci tu ide o mozne buduce poskodenie muriva plota...
Odpovedať
@rastlinky_sk tiez ma zaujimaju tie korene . Mam ho nasadeny asi pol metra od susedovho plota. Doteraz som nikde nepocula, ze by sposoboval problemy...
Odpovedať
Kamos ma ten zazracny zivy plot, svagor tuje lejlandy - obaja vse 5 rokov - 2x do roka musia strihat, okolo pozemku im to trva 2 dni. a kopa roboty, ono to potom fakt rastie raketovou rychlostou. A toho neporiadku po strihani.
Odpovedať
@majki555 @nanika My ten brest mame a co sa korenov tyka, nie nerozmnozuje sa tak, ako napr. maliny, ze kam sa nasadi jeden krik je do dvoch rokov prales novych. Skor ide o to, ze tie korene su velmi hlboko a velmi rozrastene, takze sadit potom nieco v blizkosti toho ziveho plota potom moze byt problem. On tym rastlinam (teda hlavne stromom) v blizkosti odoberie dost zivin aj vody. Ked sme vyrovnavali pozemok, mal problemy daktore rastliny tohto ziveho plota vybrat aj bager, prave kvoli pevnym a dlhym korenom. Cize predpokladam, ze ak sa ho clovek potom bude chciet zbavit, je to mozne len chemicky.
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?