Aká hrúbka okrasného štrku je ideálna?

Profilova fotka
Ahojte, chceme si prerobit predzahradku s pouzitim mulcovacej kory a dekoracneho strku. Bol nam odporucany na to dunajsky strk. Neviete mi niekto poradit aka hrubka strku je na to potrebna a kolko ho asi treba na zahradke 3,5x5m? Vdaka
Odpovedať
priateľ robil jednej firme web stránku, ktorá sa zaoberá dekoračným štrkoma od nich viem, že ak sa pre taký štrk chceš rozhodnúť, tak určite k tomu potrebuješ aj tmavú fóliu ktorá chráni pred burinami a tiež by si si nemala voliť na väčšie priestranstvo malý štrk, lebo to je akoby si si do záhrady kamene nosila. preto radšej väčšie kamene, ktoré potom poľahky vieš odstrániť.
Odpovedať
Profilova fotka
myslím, že zrnitost by měla být ta 3-5 cm, pokud chceš ušetřit objednej si štěrk z nejbližší betonárky (pozor musíš chtít říční ne lomový), dostaneš to samé co bys měla ze stavebnin nebo zahradnictví - jen to není proprané ( ale do měsíce to déšť omyje) ale za mnohem nižší cenu. Pokud dáš pod štěrk netkanou textilii, což bys roznodně měla (jinak to z té hlíny už v životě nedostaneš) tak stačí poměrně nízká vrstva tak 2-3 kamínky na sebe tj. cca 8 cm tak si to můžeš spočítat na kubíky (mmch na klasickou multikáru ti vyjdou 2 kubíky) To samé platí pro mulčovací kůru - objednávat přímo z pily i s dopravou zaplatíte polovinu, jako za pitlovanou 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
pardon pytlovanou..... se stydím a pořádně 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
dakuejm vam za rady... jasne, ze pocitame aj s foliou, inak by som tie kamene zo zahrady nedostala....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
zháňam okrasný štrk, drtený alebo omieľaný mramor... Šamorín a okolie... nejaký zaujímavý tip? dakujem
Odpovedať
Mne sa také kamienky tiež veľmi páčia. Veľmi pekné som videla pri Eurovei. Kvetináče sú vysypané bielymi okrúhlymi kamienkami, vyzerajú byť ako farbené, lebo po nich zostáva na rukách biela farba. Len neviem kde by sa dali zohnať a čo to asi stojí.
Odpovedať
ahojte, takisto rozmyslame o pouziti strku. nas pozemok je z jednej strany lemovany potokom. breh je dost nizky a na jednom mieste je preliaceny - pri dazdoch sa tam drzi voda a je tam blatisto. bolo by mozne pouzit strk na zasypanie tejto preliaciny, pripadne na zvysenie brehu? vopred diky :)
Odpovedať
okrasne kamienky rozne predava firma schutter.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?