Zničila vám stavba manželstvo?

Profilova fotka
Vedela som, že to jednoduché nebude, preto som bola radšej za byt. Už by sme bývali. Takto je to v nedohľadne. Asi už dochádzajú peniaze. Neviem koľko pôžičky a od koho si manžel pobral. Neviem čo sa na dome robí. Neviem o brigadach. Manžel je stale v robote, na nič nemá čas... Už ma to vôbec nebaví.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Pekny večer prajem ,určite sa najde niake riešenie,len treba davat pozor na pozičky LEN Z BANKY ZOBRAT!!!
Odpovedať
Profilova fotka
Ked so mnou pôžičky nerieši, neviem odkiaľ berie :-/
Odpovedať
to neznie dobre. Mozno by som skusila byt aktivnejsia, viac sa o stavbu zaujimala - mozes tam zajst, aj ked manzel nie je doma. Viac s nim potom budes vediet o problemoch na stavbe komunikovat a postupne sa dostanes aj k informaciam o peniazoch... Od toho sme zeny, aby sme vedeli dostat chlapa tam,kam potrebujeme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ale ja na stavbu chodím. Len napr ja neviem aký postup je pri stavbe. A ked sme vytiahli múry, myslela som, že ideme objednať škridlu. Ja netuším,že sa tam este nejaký veniec robí. A muž by mi tiež mohol povedať ale má plany, čo bude nasledovať, alebo že nemá peniaze... Napr robili sa preklady, nikomu ani necekol, že bude brigáda. Až ráno sa naši dozvedeli, za sa ide makať. Ako neviem či je problém povedať to skôr, nech sa človek pripraví. A darmo mu dohovarame. Zbytocne
Odpovedať
Profilova fotka
dávam Zuzke za pravdu, stavať je náročné, ale ja sa snažím tiež trošku prispieť rukou k dielu. Som tam skoro deň čo deň, lepiť pásky na okná, zametať, merať. Je to lepšie pre partnerov navzájom si poradiť, prediskutovať, pomôcť, ako keď sa jeden drží v ústraní. Vediem stavebný denník v pc, takže mám aj prehľad. Aj tu to niekedy zaiskrí, veľa to uberá síl, ale treba vydržať a pomaly sa to určite podarí. Keď jeden už "nevládze" treba ho podržať, podporiť, dať trochu pozitívnej energie a hneď sa darí lepšie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Skus ist na to nenapadne a v spravnej chvili sa ho opytaj, ake ma starosti a ze mas starost o to ako to na stavbe vyzera, kolko to stalo a pod. Mozno ho strasia prave Tvoje ocakavania a sam je nervozny z toho, ze to nie je podla Tvojich predstav. Manzelstvo obycajne stroskota na komunikacii, nie na problemoch a neexistuje nic, co by sa nedalo vyriesit, moznosti su vzdy minimalne dve...len to chce empatiu a trpezlivost z oboch stran. Drzim Vam palce!!!
Odpovedať
Profilova fotka
alebo skús sa poinformovať na pc, niečo si prezrieť ako sa postupuje na stavbe a možno zbadá, že sa chceš zaujímať o dom a pomôcť
Odpovedať
Prepáč ale mne sa nezdá, žeby problémy boli len z domu. Mne skor príde, že u vás viazne komunikácia. Viac x som už tu napísala, že dom je skúška vztahu a to dost krutá skúška a tak osobne by som nestavala ak bysme boli krátko spolu, lebo to ludia ešte nemajú ,,obrúsené hrany,, ešte sa len učia spolu žit. ;-)
Odpovedať
@zuzka4444 No ty sa citis bit velmi sebavedoma :-D Mozno tvojho chlapa tam dostanes ale pri inom by to uz hrmelo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@netswan ak ide o spolocne byvanie, tak by ste vsetko mali riesit spolocne a hlavne komunikovat. O vsetkom, ved predsa to bude vas spolocny domov. O financiach, o problemoch, o tom co sa bude robit najblizsie na stavbe, i o tom akej farby budu dvere alebo dlazba... ja som tiez v tychto stavbarskych veciach amater, ale hlavne preto hladam info na nete, aj tu na MS - co sa ako robi, aky je postup prac, hladam inspiracie a pod. Tak mam pocit, ze aj ja pridam svojou troskou "ruku k dielu". A hlavne ma zaujima ako sa vytvara nas spolocny domov.
Odpovedať
@katkajurko2 Presne ako pises;-)
Odpovedať
@netswan To je hrozné. Neviem, ako Vás povzbudiť a potešiť. V mnohom, čo píšete, sa vidím.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ale @ludo65 nehrmelo :-D zuzka4444 je iste inteligentna zena ktora by ta dostala kam potrebuje a zaroven by si bol velky riaditel zemegule ;-) to je ale tajomstvo zien.
Odpovedať
@netswan Myslím, že u vás nie je problém v stavbe domu, ale vzťah ako taký. Keby ste nestavali, bolo by niečo iné. Aj ja som manželovi vykričala, že už by som s ním do rekonštrukcie domu nešla - v skutočnosti išla :-) Niektorým ženám neprekáža, že sa nemusia starať o stavbu domu, "k slovu" sa dostanú až pri zariaďovaní. Ja by som "zomrela", ak by som nemohla do niečoho "kecať", v podstate som našu rekonštrukciu manažovala sama. Zistila som, že ma to celkom baví :-) Ak by ma manžel "vynechal", asi by ma to riadne urážalo - pripadala by som si nepotrebná, "tupá". ;-( Skús sa s manželom porozprávať - otvorene, na rovinu - dom sa týka aj teba, chceš byť informovaná, preber s ním jeho plány... Ak nedokážete komunikovať, tak to je potom už naozaj vážny problém...
Odpovedať
Profilova fotka
@netswan Tu nie je problemom dom... Tu pomoc velmi nehladaj, ludia ta nepoznaju, nepoznaju vas vztah... Kazdy len mudruje a mudruje a porovnava ten kusok informacii co si napisala na par riadkov so svojou aktualnou situaciou. Ver mi, viac ti pomoze dobra kamaratka alebo mama, skratka niekto s kym sa mozes porozpravat a komu sa mozes vyplakat na ramene... Drzim palce, aby vsetko dopadlo tak ako ma.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem, trošku ste ma povzbudlili. Fakt je problém komunikácia. Len už fakt neviem ako manžela prinútiť hovoriť. Možno to len pretrpiet a ked sa raz dom podarí, budeme aspoň bývať vo vlastnom.
Odpovedať
@netswan Budete bývať vo vlastnom, ale v nekomunikácii... skúste dať na rady od @vovo a @ivetz .
Odpovedať
Profilova fotka
@netswan chlapi ked nieco riesia tak sa najradsej zaavru "do jasskyne" ... a pri stavbe sa musi riesit velmi vela .. asi ma toho dost ... popri stavbe nezabudajte budovat aj vztah .. mozno mu naznac ze stavba je sice dolezita, ale ze podstatnejsie je ze sa mate ... nech vie ze ma v tebe oporu, ze to cele nieje len na jeho pleciach ... a mozno zacne rozpravat aj sam ... ale ak sa ukazes na stavbe s "chlebickami", alebo prides pomoct , tym nic nepokazis ... zaujimaj sa co robi, nechaj si to vysvetlit .. chlapi radi mudruju , a citia sa dolezity !! dopraj mu to ... v dobrom .. ale ved ty ho poznas najlepsie ...:) drzim palce ...
Odpovedať
Profilova fotka
@netswan paci sa mi napad @portianko - to s tymi chlebickami. Ak ta manzel nechce zahrnut po technickej alebo financnej stranke (co by u nas nepreslo, financie riesime spolu), tak sa skus zapojit niecim zenskym, co pomoze vsetkym na stavbe. Ci uz chlebicky, chladene pivko, gulasik, nech si chlapi oddychnu a neberu sil. A teraz ked je pekne, tak na stavbu s prenosnym grilom (my mame taky za 10 Eur) a kym chlapi makaju tak pripravit klobasky, kridelka, rebierka... A v ramci priatelskej komunikacie mozes tahat informacie od vsetkych chlapov, nie len od toho Tvojho ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@netswan nechapem, ako moze manzel brat požičky bez teba !!!!! mate BSM, takze vsetko co naberie, keby sa mu nieco stalo, budes musiet splacať ! preto sa dobre informuj, co a ako a nehraj mlkvu rybu, pre vlastne dobro.... Nechapem tiez, ako to, ze nevies, co sa deje na stavbe.. ved nie je problem na tu stavbu ist a pozrieť sa, byt tam chvilku..... my sme skoro vsetko riesili spolu a to ani nie sme manzelia.... Jasne, ze konfilkty su a budu pri stavbe, o tom tu uz jedna podobna tema niekde je.... Ale aby si nevedela o nicom? Ja tomu celkom nerozumiem,.. vy sa akože vobec nerozpravate spolu? preco za nim na tu stavbu nejdes , neporozpravas sa, nespytaš sa... A požicky hlava nehlava rozhodne netreba brať.... ak ste manzelia, mas pravo vediet, ako naklada s vasim spolocnym majetkom, aj s pozickami... aby si nedopadla , ako pripady o ktorych viem.,ze doteraz zeny splacaju dlhy svojich nezodpovednych chlapov .... :( aj to sa stava :(. Takze asi popracovať celkovo na tom vzťahu, aby ste zacali spolu komunikovať, snaž sa mu vysvetliť, ze nie je OK, aby si on robil svojvolne co chce.. mali by ste rozhodovať spolocne. Co sa tyka postupov prac... tiež som nevedela nic. ale kto chce, ten sa dozvie :) o tom je aj modra strecha, priatelia, informacie sa daju ziskať.... a ak sa chova tak, ze zlanari rano rodicov, aby sli na stavbu, pricom im to neda vopred vedieť - tak prepac, ale to je nevychovanosť a priam drzosť a cudujem sa, ze mu to tolerujete ..... ved on nie je ich nadriadeny, on moze byť rad, ze pridu pomoct a nie zahlasiť a ide sa..... cele jeho spravanie je potom nejake zvlastne.... nie je tak trochu general a sebec?
Odpovedať
Ja si tiež myslím že stavba domu je skuška vzťahu, my sme so svojim priatelom spolu zopár rokov, ale nebývame spolu,v podstate až dom bude naše prve spoločne bývanie, mnohi mi vraveli, či som sa zbláznila, že staviame dom a neisme zobrati a ani sme spolu ešte nikdy nebývali. Nebojim sa toho,lebo verim našmu vzťahu. Ale je fakt, že o stavbe som si viac naštudovala ja, aby som potom mohla na stavbe kontrolovať či sa to robí tak ako má :-D lebo ja som perfekcionistka a chcem to mať všetko nie na 100% ale na 120 :-) ale aj tak sa vždy niečo pokašle...myslím že za to vaše napätie vo vzťahu može aj tie problémy, možno naozaj došli penaize a manžel vidi že niesu peniaze na dokončenie, tak je z toho nervozny , v našom vzťahu som ja ta nervoznejšia. Tak skus nejako "nazrieť" do jeho problémov a odlahči ho troška , on bude menej nervozny a aj vzťahu by to malo prospieť.
Odpovedať
Profilova fotka
No viem ze prvu pozicku mu bola vybavovat svokra od jej brata (s ktorym sa mimochodom nerodinuje), mne to oznamil manzel az ked sa vratili, ale kolko to neviem, ani za akych podmienok. Teraz som len zachytila, ze mu ich vratil a pozical si od svokrovcov, ale zasa neviem kolko ani za akych podmienok. Pytala som sa, zahovoril. A ja na stavbu chodim, snazim sa aj pomahat ked sa da, ale mama mi malu stale nevie mat, chodi do roboty a aj nasi prerabaju dom. A v tychto teplach na stavbe s malou nechcem byt.
Odpovedať
no ako vidim, su rôzne prípady ale v tomto vzťahu určite chýba komunikacia...ja som 2 roky študovala tuto na modrej streche aby som si pozisťovala všetko o dome,cez projekt, materialy a ceny a všetko som rozoberala s manželom, možno to je o povahe ale ja sa fakt o všetko zaujímam a chcem byť v obraze o všetkom čo sa deje a vela veci vybavujem aj ja...neviem, ale v tomto prípade by som určite odporučala aby sa o stavbe spoločneho domu viac rozpravali, ved stale je to len stavba čo bude pri zariadovani?manžel nemôže byť na všetko sam, ved je to vaša spoločna buducnosť
Odpovedať
mali by ste sa viac rozprávať, stavba nie je to hlavné a podstatné čo je dôležité pre život |-| je to len skúška ako riešiť problémy, ktoré boli aj budú, nie je to dôvod na rozvod ;-)
Odpovedať
@katrin21 @sorca24 @iwetkaa @tinkaro Ešte je tu aj taká veľmi nemilá možnosť, že ak sa bude snažiť komunikovať, nosiť jedlo, pomáhať, podporovať atď., tak sa jej dostane od manžela ignorácia, ponižovanie, odháňanie. Aj taký prípad poznám.
Odpovedať
@netswan je velmi zle, ze vsetko neriesite spolu. pozicku ste si mali brat v banke, ako klasicky uver. ja co poznam ludi, co stavali, tak stavba skor zblizila, ako by rozbila manzelstvo. moji rodicia a aj my sme vztah skor utuzili, zomkli pocas stavby, vsetky problemy riesili spolu. moj manzel by si nikdy nedovolil o niecom rozhodnut sam, ako napr o hypoteke, o vybere partie na robotu a pod. a taktiez ani ja nie. o vsetkom sme sa radili. skuste sa s manzelom porozpravat. riste to, kym nieje neskoro.
Odpovedať
@blacksr tak to už nie je príjemný prípad...vtedy by som ho už ja kopla do zad*u nech si ten dom stavia pre seba :-S
Odpovedať
Tu nieco smrdi, este len tahate mury a uz neviete ci mate peniaze a od koho ich mate, za akych podmienok. To je fakt divne, mury su len zaciatok, par % z ceny domu. Ako budete pokracovat dalej ? To fakt nemate ziaden financny plan ???? Mne napriklad manzelka dost pomahala. Setrili sme, kde sa dalo, zhanala cenove ponuky, pisala do firiem, zistovala informacie na internete. To sa zvladne z domu aj s dvomi detmi. Pri stavbe je stale co riesit za pocitacom ...
Odpovedať
@ivetz chcem ta. U nas je to presne opacne, vsetko je na mojich pleciach. Zmyslanie mojej drahej je take, ze dom ma postavit predsa chlap, nie?
Odpovedať
@netswan 1.Budto vas vstah nefunguje ( mozno tam ma v plane byvat z inou ) nechcem strasit .. 2. Chce to postavit sam a za svoje , bez tvojej pomoci .ze ak raz nahodou spolu nebudete , nebude mat problem z delenim , vyplacanim... Chce mat svoje .pre mna logicke , tiez by som so zenou nestaval , nekupoval a chcem dom len moj ,pretoze vidim ake maju niektori problemy ked im to neskor spolu nevide.. 3.ziadne pozicky niesu , a je lepsie ,ked nikto nevie z coho sa to financuje... Ale ked ta nezasvetil ani do stavby , tato moznost asi nie. 4.moc to nezvlada , je z toho nervozny , nasraty ... Ale uz len koli tym financiam o ktorych netusis, by som tipoval prve dve moznosti .
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?