Za akú cenu sa predáva orechové drevo?

Neviete mi niekto povedať, za akú cenu sa predáva orechové drevo? - momentálne ešte stojaci strom. ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
cena sa pohybuje od cca 45 E(nie za kus ale meter kubický) aj do 200 E ale to už je super kvalita. musel by som vidieť :-)
Odpovedať
Ako prebieha taky obchod? Mame mega orech, ktory chceme zotat. Nejaky vtipalci sa ponukli, ze ho daju dole, za to si vezmu drevo. Ale male konare a vsetko bordel nam nechaju (coho bude neskutocne mnozstvo). Tak to mi neprislo velmi seriozne. Plus nemali ani svoj rebrik, pytali od nas :-D Strom ma tak 20m na vysku.
Odpovedať
Profilova fotka
pozri mi ked sme dali dole čerešnu, tak všetko nad 3cm sme nakrájali a neskôr to spálime v krbe, zbytok sme dali nakopu, kde to to preschlo a potom šup ruk načierno za 2 hodky v záhrade spálil
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Cena orecha vlasskeho sa pohybuje pri vykupe od 300€ do 700€ m3 lebo sam som ho tak predal a mal 20rokov a vysku 6m. taky mansi a cena bola 350€ za kmen. rezivo sa pohybuje od 1000€ do 17000€ m3 samozrejme podla kvality.
Odpovedať
Dobrý deň, neviete niekto poradiť kontakt na niekoho kto vykupuje orechové drevo? Máme doma kmeň orecha o priemere cca 1m a dĺžke 1,80m. Má necelých 100 rokov.
Odpovedať
Pozri inzeraty aj na bazosi zvyknu byvat alebo zadajte priamo na bazos,pripadne nejakemu stolarovi.Orechove drevo sa velmi dobre predava.Mna skoro piclo,ked som prisla k ocovi a vidim,ze orech spileny a veselo si s nim prikuroval v dome. :-D
Odpovedať
shark6666, to vazne sa vykupuje za tolko penazi? u nas ide za 100eur za m3
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
shark6666 soninam a môžete mi dať info o tých firmách, my sa potrebujeme tiež zbaviť orecha a aj by sme si nechali drevo, ale keďže bývame v paneláku nemáme to kde skladovať a na záhradke to nechceme riskovať nechávať. Radšej by sme predali.
Odpovedať
Nasa skusenost z minuleho roka. Tiez som hladal na bazosi a googli. Mali sme orech na kmeni, obvolal som asi troch vykupcov. Jeden mal dreva nateraz dost, pre druheho to bolo daleko a dalsi najskor pytal fotku stromu aj s rozmermi po prvu "pazuchu" Strom mal priemer viac ako 2m a vysku 2,7m po prve rozkonarenie. Povedal ze ho vezme, mame ho zrezat popri zemi a poslat este fotku ci nie je zvnutra prehnity. Tak sme si makli, dali ho dole konare upratali, nechali sme len hlavny kmen + dve "pazuchy" s lepsim priemerom, strom bol uplne zdravy (zrezali sme ho len preto ze tienil v zahrade a vzdy na jesen bolo vela prace s listim). Navyse nam este povedal, ze to musime dostat co najblizsie ku ceste aby si to vedel rukou na auto nalozit. Ked sme mu volali, ze vsetko je pripravene tak do telefonu povedal sumu 100€ za vsetko. Skoro nas kleplo. Z pazuch sme urobili tzv. slapaky do zahrady a hlavny kmen sme "darovali" znamemu stolarovi na rezivo. Bolo nam luto ho spalit v peci. Uz z neho urobil par kuskov nabitku, co nas tesi viac. V buducnosti mame u neho malu sluzbu zadarmo. Ja len tak aby si nebol nakoniec nemilo prekvapeny...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
ma niekto nieaky ten kontakt na tych vykupcov orechovy kmenov??? Dakujem .lebo googli i bazosi nic neni :-(
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Záleží na tom na akého výkupcu natrafíte. A keďže sme na Slovensku...veľa šťastia. Nám tiež tak povedali zrezat najbližšie k zemi.po 1 konár 1 trieda, atď,konáre nejaká 4 trieda, a najbližšie k ceste aby ho mohli naložiť,takže ešte brigádnikov??? Tak som ponúkol inému,dnes si môžete vybrať komu predáte strom,s koreňov sa robia pušky, aj to sa dá speňažiť, a mimochodom ak máte strom blízkosti akejkoľvek stavby okamžite po zrezani vybrať korene, inak budú ďalej žiť,a ešte zamocneju. A bude problém. Určite v žiadnom prípade sa nedajte oklamať,je to veľmi cenné drevo, pokiaľ je v dobrej kvalite. Ak sa Vám nezdá výkupca hneď na začiatku, a.ak zavádza treba ponúknuť inému,alebo známym stolarom, ako bolo napísané, oni skúšajú ľudí..Dnes je veľmi veľa nákladných áut, a vykupcov takže v tom je to v pohode.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pracujem s drevom a hľadám ovocné drevo. Ak máte záujem ozvyte sa mi na email - michal.8k8@gmail.com Som rezbár a potrebujem ho na tento účel, aby ste sa nebáli že som nejaký kšeftár, pokiaľ ponúknete niečo zaujímave dohodneme sa :)
Odpovedať
Profilova fotka
na slovensku to budete mat trosku tazsie.. :) ale pevne verim, ze budete mat stastie a najdete niekoho seriozneho.
Odpovedať
Profilova fotka
@tamix aj ste ho niekomu predali? nasli ste kupcu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Pani Veronka kedže na Slovensku je to tak treba íst do zahraničia. Bohužiaľ tu sú nastavené podmienky ako sú....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Ahojte, mám orechové drevo, kmeň. viete mi povedať na aké fošne by som to mal narezať. hrúbku? Ďakujem
Odpovedať
vykupuje ešte niekto orechové drevo ? mám 2 kusy stačí naložiť
Odpovedať
Dobry vecer mal by som zaujem o kupu orechoveho dreva ak niekto ma kontaktujte ma
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
mam na predaj 7,5 m3 orechovej gulatiny. priemery od 70 cm a dlžky od 4,7 metra všetko je na jednom mieste len naložiť a odviesť. ponúknite cenu. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Rozprávajú sa dvaja opilci v krčme... počuj Jano - predám Ti za pár € orechovu spálňu. To naozaj pýta sa ten druhý? Úplne vážne... za 100€ je celá Tvoja. Tak sa dohodnú, idú k tomu, ktorý ju predáva a ten na dvore príde k psačej búde a kričí... Orech vylez - predal som Tvoju spálňu. :-D :-D :-D
Odpovedať
zo záujemcom sa rád stretnem osobne alebo pošlem fotky. @jamk1 ----- ďakujem za reakciu k veci.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@yetinb zdravim vas ja by som si chcel spravit z orecha stol do kuchyne a tak potrebujem nejake drevo. Pozeral som inzeraty ale ludia co ponukaju kmene su asi neznali, alebo lakomi. Lebo pytaju strasne sumy za ani nie 0,3m3 dreva v prepocte niekedy az 400,- za 1 m3 suroveho kmena!!! Je to absolutne nehorazne kedze ja si musim zaplatit prevoz, pilu a susiaren... Predava sa aj suche rezivo lenze vzdy vo velkom mnozstve co je pre mna zbytocne. Prero vas prosim ktokolvek kto ma nejaky kmen na predaj prip. Chce zrezat strom prosim napiste mi na moj mail matokoterec@gmail.com a urcite sa dohodneme. Dakujem
Odpovedať
@ottomann "urcite sa dohodneme" - doteraz si sa s nikym nedohodol, lebo ti to pride drahe, tak neviem, neviem...
Odpovedať
@ottomann ja som ich už predal, trvalo to viac ako 2 roky pokial si pre to prišiel :) ... treba pozrieť niekde po okolí bydliska kvôli doprave. Ja si myslím, že veľký zaujem o orechové drevo nieje.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Tiez sme zrezali orech, Strom mal vysku okolo 12m. Ak ma niekto zaujem o drevo za normalnu cenu (nie za smiesnych 100eur), tak sa ozvite.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@robinhood nie je to aktuálne prosím admina o vymazanie.
Odpovedať
@gashtaan vzdy som sa seriozne dohodol s majitelmi stromov resp. kmenov. Samozrejme ked mi napise niekto z Humenneho alebo Malaciek je to pre mna daleko, lebo som zo stredneho slovenska tak s polutovanim odmietnem. Ale opakujem vzdy je to na serioznoj dohode. Kazdy s kym som robil obchod bol spokojny. Tak neviem na co narazate?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?