Vodaren pre studnu

Profilova fotka
Ahojte, Prosim vas o pomoc. Potrebujem kupit vodaren, ale neviem co by som mala hladat. Vodu chceme vyuzivat aj v dome. Studna ma cca. 11m. Prosim poradite mi? Popripade aj nejaku konkretnu vodren. Budem vdacna za akukolvek informaciu :) dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
To ozaj nema nikto skusenosti? Prosim poradte. Aj mala informacia pomoze.
Odpovedať
Ahoj. Ono to podla mna nie je az tak uplne jednoducha odpoved a treba si upresnit viac detailov. Ja som napriklad riesil privod vody zo studne do domu pred necelymi dvoma tyzdnami. Moj pripad je taky, ze som si dal najskor vyvrtat studnu a potom som okolo tohoto vrtu obkopal a vymuroval mensiu pivnicu, cim som si zaroven spravil vlastne aj vodomernu sachtu. V studni mam ponorne cerpadlo, ktore mi nasaje vodu do tlakovej nadoby (ktora je tiez umiestnena pri tej studni) a ta mi ju nasledne tlaci do kotolne do domu, kde uz mi zacinaju rozvody vody a kurenia. Pises ze studna ma hlbku cca 11m. Je to vrtana studna, kopana, alebo narazana studna? Kde bude umiestnena vodarnicka? Niekde pri studni, alebo v dome? A mas predstavu o tom, ci chces zapojenie ponorneho cerpadla a tlakovej nadoby, alebo rovno nejakej vodarne co bude vodu zo studne tahat a zaroven ju aj tlacit dalej? Este by bolo dobre napisat, aka je priblizne vzdialenost studne od domu a pohneme sa dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj dakujem. My mame vrtanu studnu asi 10m od domu. Podla toho co som hladala by som asi chcela ponornu vodaren. Umiestnena bude asi pri studni, ale to som tiez este neriesila. Vobec netusim zatial co by som mala hladat. Ake parametre by mala vodaren splnat :-| mam z toho mierny chaoz v hlave...
Odpovedať
budes potrebovat ponorne cerpadlo a k tomu tlakovy spinac. Napr nieco taketo: http://www.cerpadla-zavlahy.sk/ponorn... a k tomu spinac: http://www.cerpadla-zavlahy.sk/tlakov... Taketo nieco ti zabezpeci staly tlak v rozvodoch.
Odpovedať
Hej, ako vidim, tak vrt je este hodne cerstvy ze? V tom pripade by si mala ako prvy krok zacat hlavne zo studne cerpat vodu. Hodne vody. Mne napriklad jeden vodar zapozical take stare kalove cerpadlo, ktore bezalo v priebehu troch tyzdnov kazdy den aj osem hodin. Vytiahlo piesok a kal z vrtu a vytvorilo v nom takzvane lozko, akoby zasobaren vody. Inak hrozi to, ze drahe cerpadlo, ktore potom kupis sa zanesie pieskom a na to Ti nikto reklamaciu neuzna. Takze v prvom rade cerpat. Potom vyskladat nejaku zostavu vratane cerpadla, tlakovej nadoby a najlepsie aj nejakej ovladacej jednotky s ochranou proti chodu na sucho. To Ti mozem pozriet nejake odkazy a linky. Ale ja by som tam fakt zavolal nejakeho vodara, ktory by to navrhol priamo na mieste, nakolko sami si to asi nezapojite. To, ze treba zo studne tahat teraz vodu, vsak ostava na prvom mieste :)
Odpovedať
Profilova fotka
Super. Dakujem Vam za vsetky rady a linky :) moc pomohlo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?