Vlhnutie rohov v rodinnom dome

ahojte mam problem z vlhnutim v rohoch v rodinnom dome ktory sme tento rok prerabali v dome sa 5rokov nebyvalo a teraz ked sme zacali topit tak mi zacali vlhnut rohy neviete mi poradit co mam robit aby som mohol dalsiemu vlhnutiu zabranit??? dom je z porobetonu nezatepleny a betonova deka tiez nieje zateplena.pomohlo by mi nefukenie stropu???ZA KAZDU DOBRU RADU DAKUJEM :-(
Odpovedať
@stevo86 Je to nízkou povrchovou teplotou. Každú zimu tento problém tuná rozoberáme, pohľadajte, nech nemusím kopírovať. Treba kúriť a vetrať. Betón zateplite aspoň dočasne 20 cm EPS zboku. Na strop 40 cm vlny. Na rohu zvonku sa musia spojiť.
Odpovedať
Profilova fotka
vlhnúť môže z viacerých dôvodov, za prvé v dome môže byť zabudovaná vlhkosť a nie je dostatočne odvetraná. pomôže veľa kúriť a nárazovo vetrať, vlhkosť sa najlepšie viaže na teplý vzduch a ten treba potom prievanom vyvetrať. ďalej to môžu byť tepelné mosty, betón horšie izoluje a tak sa tam môže zrázať teplo so zimou a zráža sa tam vlhkosť.... strecha je v poriadku? nezateká niekde? treba na to ísť vylučovacou metódou... :)
Odpovedať
@cuthalion dik za radu strecha je plechova v dobrom stave skusim to narazove vetranie v sobotu mi nafukaju strechu zajtra kupim pohlcovace vlhkosti a dufam ze to bude ok obvodove steny sa mi velmi nechce teraz zateplovat uvidim ako mi to pomoze: :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Moja rada je poriadne kúrit a casto vetrat, ak sa bude vlhkosť ešte potom objavovat tak to vyrieši už len poriadne zateplenie obvod.stien a stropu :-)
Odpovedať
@stevo86 aké pohlcovače?
Odpovedať
@blacksr ceresit stop vlhkosti alebo nieco take :-)
Odpovedať
@stevo86 Ceresit su zbytocne vyhodene peniaze.Je to drahe a ucinok ziadny. To uz radsej zapozicat,alebo kupit elektricky vysusovac.
Odpovedať
@stevo86 To Vám nepomôže. Vy potrebujete dostať denne niekoľko litrov vody odtiaľ. Na to by bolo treba kúpiť odvlhčovač. To potom radšej poriadne vetrať a nalepiť na vence zboku ten EPS - netreba naň omietku.
Odpovedať
Profilova fotka
ceresit stop vlhkosti je blbosť :) ako píše blacksr. ak je tam veľká vlhkosť, treba odvhčovač, čo je investícia okolo 200-300 eur. treba kúriť a vetrať.
Odpovedať
Ceresit: cca 1l/mesiac El. odvlhcovat: cca 2-3l/den Ceresit v ziadnom pripade Vas problem nevyriesi, trochu potesi len to, ze za par dni uvidite v nadrzke par ml vody...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spýtať, ak to robí len jedna stena, pomôže ak sa na tú stenu dá dorobiť radiátor? Táto stena je vždy na dotyk veľmi studená a aj miestnosť je na pocit studenejšia, hoci máva okolo 21°C.
Odpovedať
@suesy jedna stena ci rohy na jednej stene? mali sme rovnaky problem ako @stevo86 vetranie pomahalo na oko.Potom sa prislo na to ze trebalo lepsie zateplit veniec v rohoch aj z vrchnej strany a to vyriesilo nas problem.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@suesy Pridať rádiátor pomôže, pretože tak zvýšite výkon vykurovania. Budete mať v izbe teplo, ale aj viac zaplatíte. T už potom radšej miesto investície do montáže radiátora zatepliť tú stenu, čím znížite tepelnú stratu izby a terajší radiátor postačí. Dovtedy skúste púšťať do radiátora teplejšiu vodu. Alebo dať do tejto izby priestor. termostat - kúrenie sa bude riadiť touto izbou = bude v nej teplo a ostatným miestnostiam sa radiátory priškrtia.
Odpovedať
moze sa v takomto pocasi zateplovat? problem je ten ze ja ten veniec nevydim dom je zvakovany na hrubo skusim to narazove vetranie.zateplit sa chystam na buduci rok.v nasom dome sa roky nekurilo su tam nove omietky a okna asi este nieje dobre vysuseny no neviem dufam ze mi to docasne pomoze :-N
Odpovedať
@stevo86 Malo by byť nad +5°C. Veniec má na výšku 25-30 cm, takže ak položíte naležato tabuľu EPS, tak prekryjete s presahom. Umiestenie venca sa dá predsa odvodiť od umiestenia vnútri, kde ho prezrádzajú mokré miesta. Potom nezabudnite napojiť vlnu na strope a fasádny EPS, aby sa vytvorila súvislá vrstva.
Odpovedať
Profilova fotka
@5ka25 no iba rohy na tej stene, vetranie pomôže, ale len na chvíľu, ceresit pomáha len minimálne, nám odporúčali dať na tú stenu, ak aj nie celý radiátor, tak aspoň potrubia, lebo býva naozaj veľmi studená. Zateplenie tej steny zatiaľ neplánujeme. Steny boli zvnútra napenetrované aj strop, najmä na tej strane, ale občas sa tam zráža voda, niekedy aj steká po stene, hlavne na jar a takto na jeseň, keď je vonku vlhko. Táto miestnosť má ako jediná termostat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?