Sťahovali ste sa do rozostavaného domu?

Profilova fotka
dobry, staviame dom, chceme sa co najskor nastahovat, aj ked nebude vsetko dokoncene. Prosim Vas, ake mate skusenosti? Kedy ste sa nastahovali? Co este nebolo hotove? Aka to bola skusenost? Urobili by ste to znovu? dakujem Silviu
Odpovedať
Profilova fotka
Kedysi sa to tak robilo bežne.Záleží aj od toho čo nemáte dokončené ,strecha by mohla byť problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros strechu dufam stihneme. ale napriklad zateplenie fasady, alebo dokoncit iba jednu kupelku, druhu nie, bez interiorovych dveri, bez krbu
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu my takto plánujeme, hoc nebude všetko dokončené....bez interiérových dverí , fasády, plota, chodníkov a všetkych exteriérových úprav, a podľa financií uvidíme či sa urobí ešte aj druhá kúpeľka alebo nie...myslím že to nieje problém takto bývať.
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial to je z vnutra obyvatelne t.j dokoncena kuchyna, izby, wcko a kupelka tak by nemal byt problem. Vonkajsok sa moze dokonat casom tak ako radia uz predo mnou, ale pokial mate iba jednu izbu a kychynu a dokoncovat vnutro za pochodu tak iba s velkym sebazaprenim lebo dokoncovat takto nieco je dost na . Vela stastia.
Odpovedať
Profilova fotka
Robi sa to tak bezne. Poznam ludi bez dveri s provizornou kuch linkou, bez podlah... Ale byvaju. Dorobi sa ked budu financie.
Odpovedať
Profilova fotka
Osobne som sa stahoval do kompletne hotoveho interieru.Exterier,ploty,zahradny dom a zteplenie sa dokoncili do pol roka.Dost sa ale z vonku nosi dovnutra bordel,ale da sa to prezit. @silviu Kazdopadne,do stadia,ake mas ty by som sa nestahoval.Budes byvat na stavenisku a to je naprd.Stale bordel,prach,poskodis si kopec veci pri naslednych stavebnych dorabkach.Trapili sa tak nasi susedia a to uz taketo stadium dorabaju 2 roky a este stale nemaju vsetko hotove.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb Ale to je určite v Lefantovskej osade nie? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 nie, normalna slusna rodina s dvoma stredoskolakmi. Nevydalo, ale byvaju a su stastni. Doma cistucko. Velmi im fandim, su fajn.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my asi začneme bývať bez fasády. Interiér by sme mali mať ale hotový.
Odpovedať
my sme sa tak stahovali, nemali sme dokoncene nic iba kupelnu, wc, krb, stierky a omalovane a betonove podlahy s podlahovkou. ani dvere sme na kupelke nemali, pouzivali sme taky velky karton na zakrytie :-D prvy vecer sme si dali na beton kartony, zapalili v krbe a ze aka romantika a este sme si aj poskladali postel :-D inak bolo to o nervy, kazdy vecer sme robili dlho do noci podlahy a vsetko ostatne, vsade prach. ale tak malo to svoje caro, len uz druhy krat by som sa na to nedala :-) spravili sme to pretoze sme mali vtedy podnajom asi 70km od domu a nebolo mmozne tam vobec nieco robit cez tyzden, po praci sme to nestihali. trvalo to cele po dokoncenie asi dva mesiace. nastahovali sme sa na konci oktobra a kuchynu nam prisiel stolar spravit az den pred vianocami, ze nemal cas :-D ked to zhrniem: mali sme nadsenie ze sme konecne vo svojom dome a neskutocne sme sa z toho tesili takze sa to dalo. inak by som to cele absolvovat znova urcite nechcela. fasadu nemame hotovu do dnes, riesime si exterierove osvetlenia este a je to vyhoda ze si mozeme zasekavat kable ako chceme :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@silviu ak to bude nevyhnutné, napr. predám byt, tak do toho pôjdem tiež...ale vnútro by malo byť komplet hotové, možno bez zárubní a dverí...
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 Poznám jeden dom kde majú dvere len na kúpelke. Pritom nejde tam nejde o peniaze.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Nič nie je nemožné....... :-D Dá sa bývať aj bez dverí... Ale mám toto odpozorované: Pokiaľ sa niekto nasťahuje do nedokončeného domu, po nasťahovaní sa práce spomalia o 90%. Neviem prečo, ale je to spravidla tak..... 8-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Moji rodičia to tak spravili. Teda, ja s nimi. 10 rokov dozadu. Nemali sme dvere, poschodie bolo nedorobene a schody zabednene polystyrenom, kupelka len jedna, spálňa nebola, ja som spávala v obývačke, naši mali postele v jedálni, kuchyňa provizórna. Omietka zvonku nebola, podbytie žiadne. Postupne sa to veľmi rýchlo dokončilo. Nespomalili sa práce. U niektorých sa spomalia, ale to je čisto o ľuďoch. V každom prípade viem, že keby sme sa nenasťahovali hned, bolo by to komplikované. Museli sme predať byt, v ktorom sme bývali, aby bolo na dokončenie. Ale obdobie, kedy sme tam bývali provizórne, patrí medzi najkrajšie. A to postupné zariaďovanie niekomu spôsobuje väčšiu radosť, ako keď sa človek nasťahuje do hotového. Veľa vecí, hlavne čo sa týka okolia, sa riešilo postupne. Napríklad chodník. Náš je kvalitný, uľahnutý. Sused ho spravil hneď, skôr ako sa nasťahoval. Nestihla mu zem uľahnúť a po pár rokoch mu zvlnkovatel :)
Odpovedať
My sme nemali dvere, obložené schody a parkety chýbali v dvoch izbách. Samozrejme nám chýbalo veľa maličkostí, nemali sme upravený dvor ani záhradu. Výhoda bola, že sme pri dokončovaní nemuseli na stavbu dochádzať, ja som bola na materskej a mohla som dohliadnuť na majstrov. Nevýhodou bolo, že niektoré veci sú nepríjemné, napr. smrad z lakovania parkiet, večné upratovanie po majstroch a pod. Ale v zásade si myslím, že v určitej fáze dokončovacích prác je asi výhodné sa presťahovať. Spomalenia prác by som sa neobávala, skôr naopak. Po nasťahovaní sme takmer každý deň urobili nejakú maličkosť a snažili sme sa dom dokončiť čo najrýchlejšie aby sme nebývali v nedokončenom.
Odpovedať
Bývame už týždeň...bez kúpeľne :-p ...našťastie svokrovci bývajú neďaleko, dvere máme ale kľučky nie, telka funguje od včera ;-), schody nedokončené steny a strop v chodbe tiež ]-( ale bývame vo svojom vysnívanom.....milujem ten pocit...všetko ostatné bude...časom :-)
Odpovedať
Aj nas to caka..byt predany zachvilu stahujeme, dom jedno velke stavenisko....Prenajom s financnych dovodov tak max. 1 izbák, myslím ze tam dlho nevydrzime..takze akonahle na dome budu okna, dvere, tecuca voda stahujeme sa
Odpovedať
my sme mali hotovu akurat dlazbu, jedine umyvadlo bolo na wc, prvy tyzden sme jedli pizzu a chleba+daco :) Jedina cista izba bola spalna, vo zvysku domu este spina a tak...samozrejme bez dveri :) Boli sme len dvaja s priatelkou, kludne by som si to zopakoval, ziadna tragedia :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
dobra tema, ale bez vonkajsej fasady, to v zime asi nepojde, ak je tam zelezobetonovy veniec, nie ? lebo to je masivny tepelny most. alebo staci prikurit a nevadi, neviem ci sa potom moze poskodit murivo, alebo stierka+nater pri takom moste (uplne nezatepleny veniec). alebo sa to da oblbnut tak, ze zateplym 5cm docasnym EPS len veniec? napr nie lepidlom, ale len uchytmi, nasledne pri riadnom zatepleni strhnem a pouzijem niekde inde, ak vobec. lebo napriklad strecha by sa mala zateplit, inak v lete tam bude na nevydrzanie, plus vidiet krokvy, neviem ci sa tak da byvat normalne. cize co sa da odlozit? fasada.. pripadne izby ktore nie su nevyhnutne. ale aj tak, to su len podlahy, pripande cela kupelna - to je 1-2 tisic eur. ale neviem si predstavit, co sa da v beznom 4i dome nedokoncit, tak, aby stavba neutrpela cez nasledujucu zimu.
Odpovedať
Mali sme komplet hotové jednu kúpelnu, kuchyňu, Vonku zateplené v lepidle bez fasády. Podstatné bolo nechať si jednu izbu ako bordel izbu na materiál ak nemáš garáž. Tam sa podlaha dala nakoniec ked všetko bolo dnu OK. Vonku nemá skoro nikto dokončené. Mali sme vtedy 4 mesačné bábo.
Odpovedať
my dve malé deti3 a 5. presne pred dvoma rokmi, týždeň pred vianocami (a už sme dva týždne bývali ) prišli spraviť linku kuchynskú a bývali sme všetci štyria v obývačke. tam sme mali aj postele. kupelka bola hotová iba jedna, nemali sme obložené schody, ani zárubne a dvere. viď album :-))))))) pekne sme si to postupne podla našetrených penazí dokončovali. nechceli sme platiť další podnájom, tak sme sa presťahovali a vianocovali už na novom. teraz už z toho zostala iba pekná nostalgická spomienka :-))))) p.s. na poschodí sme nemali úplne úplne nič :-))
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?