Ponorné čerpadlo do vrtu - stačí ponorka a spínač?

Profilova fotka
Ahojte, potrebujem si overit jednu vec. na automaticku zavlahu planujem kupit ponorne cerpadlo to vrtanej studne. niekto mi povedal, ze staci ponorka a tlakovy spinac. iny zase, ze ak nedam este aj expanznu nadobu, tak mi odide cerpadlo do par mesiacov kvoli neustalemu zapinaniu a vypinanie. ale ved od toho je tam ten tlakovy spinac, aby sa cerpadlo zaplo len pri poklese tlaku, teda vtedy ak zacne zavlaha polievat co je 2 x denne. a plus spatny ventil. prosim poradne, budem vdacny za vase nazory - skusenosti. Rasto
Odpovedať
ahoj, - kludne mozes dat hlbinnu ponorku, a k tomu elektroniku (tlakovy spinac). expanzna nadoba by davala zmysel v okamihu, kedy by ti voda zo studne isla aj do domu, pre cerpadlo nieje dobre ak ho zapnes a odoberes za salku vody.. ak ale zopne a zivi zavlahy, hadicu na polievanie a pod, tak je to uplne v pohode.... - elektronika co pouzivame mi, ma v sebe uz aj spatnu klapku (spatny ventil), takze je to vyriesene v jednom celku. - hlavne treba cerpadlo kupovat k projektu zavlah, aby objem vody ktory doda stacil vetvam a ich spotrebe. - pripadne ti viem doporucit cerpadlo, kde je cena cca medzi 350-400€. slovensky vyrobok, celonerez... cena je uz aj s elektronikov. miro
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem, ze radu. no cerpadla su dost drahe, ale uz som nasiel nejake podla parametrov k zavlahe - vyhovujuce, uz aj s tlakovym spinacom. http://www.mall.sk/ponorne-hlbinne-ce... snad vydrzi.
Odpovedať
- podla mna, cerpadlo co si poslal, tlakovy spinac nema :) - tlak 4,3 bar - to cerpadlo je slabe, teraz sme jedno take slabe menily...nemalo papierovy vykon (vzdy ber cerpadlo s rezervou, papierovy vykon nieje vzdy realny, lebo zahucis vela € za zavlahu, lebo ti to utiahne 1-2 trisky, a koniec... budes mat vela vetiev (vela hadice, vela ventilov, drahsi pocitac a pod.)... - treba si uvedomit, ze 4,3bar je maximalny tlak, ak si to zoberies na rozvod a hlbku ti to niaky ten bar este zoberie..... m.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastislav29 Na zavlahu travnika urcite staci automat ako napr DIVERTRON za cca 250-270€ ktory ma tlakovy spinac v sebe. Otvoris kohutik a pri poklesu tlaku sa sam zapne a pri zavreti a natlakovani potrubia sa vypne. Mam ho sam doma na zavlahu a funguje spolahlivo. Mam pocit ze mam 1000W verziu a v pohode mi utiahne 8 postrekovacov naraz ale aj tak to mam rozdelene na 2 sekcie koli sekcii ktora je vatsinu dna v tieni. Nieco podobne ma aj GARDENA ale je drahsi a podla tvaru to asi pre nich vyraba DIVERTRON lebo vyzera podbne.
Odpovedať
Profilova fotka
ten tlakovy spinac je akoze v cene, a je extra - nie namontovany v cerpadle. ale vezmem asi silnesie 5,5 bar 1000w , prietok 83l / min. tiez od Karcher ale vyssia rada. co myslite?
Odpovedať
Ahoj, vidim, ze tu riesite ponorne cerpadla. V dome mam spraveny samostatny okruh na uzitkovu vodu (WC, pracka). Vodu by som chcel vyuzivat dazdovu - pouzivala by sa na polievanie travnika a ako uzitkova v dome. Velmi ma zaujal tento set http://www.manadatrading.sk/systemy-p... Ale podla toho, co tu citam, budem potrebovat este nejaku tlakovu nadobu, ak to chcem pouzivat aj v dome?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som toto iste riesil minuly rok. Spravil som si zavlahu od Gardeny + mam rozvody na hadice atd. Ja som kupil v Mountfielde Tallas Diva 60/4 vyzera velmi podobne ako DIVERTRON co tu niekto spominal vyssie. Teraz stoji cca 300 EUR, ale ma 7 rokov zaruku. Funguje to velmi spolahlivo a vykonovo je perfektne... mozem iba doporucit.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastislav29 Vsak si kup ten divertron mas tam vsetko v jednom a za lepsiu cenu a lepsie parametre. Ten karcher na mall.sk v cene tlakovy spinac nema!!!! Ma len 30m dlhe lano co divertron v cene nema ale to lano kupis za 15€ od SIGMA
Odpovedať
Profilova fotka
@vovo no vsak to je to iste len v inaj farbe. Vyraba to pravdepodobne jeden vyrobca LEADERPUMPS GROUP, S.P.A aj pre mountfeeld aj pre gardenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero No ak nieje mozna studna tak toto je jedine riesenie ale vstupne naklady budu obrovske. Otazne aku velku nadrz budes musiet pouzit ak to chces pouzivat aj pre uzitkovu vodu v dome a ako casto u teba prsi :) Urcite musis ratata j tlakovou nadobou aby cerpadlo nezopinalo aj pri kratkom otvoreni kohutika.
Odpovedať
@ramoon u nas je spodna voda velmi hlboko. Okrem toho potrebujem niekde odviest dazdovu vodu, lebo sme na ilovitom podlozi a vobec to nevsakuje. Takze nadrz na dazdovu vodu sa mi zda najlepsie riesenie, planujem nejakych 5 kubikov. O tlakovej nadobe som sa dozvedel az pri citani tejto diskusie, vodar mi nic take nespominal, pritom som mu hovoril, ze voda sa bude tahat ponornym cerpadlom. Rozvody vody mam uz spravene, su tahane v podlahe. :-( Kde je vhodne umiestnit tlakovu nadobu? Aka je velka? Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero Velkosti su rozne cim vatsia tym lepsie. Poradit by ti mal spravny vodar. Umiestnenie je medzi cerpadlo a odberne miesto. Niektore vykonne cerpadla maju napr divertron max 7 spinacich cyklov za 2 min potom sa cerpadlo vypne a treba ho odpojit od napajania aby sa zresetovalo. Koli tomuto sa pouzivaju expanzne nadoby ktore pri kratkom odbere vykryju spotrebu a nemuselo bezat cerpadlo. Netreba zabudnut aj na kvalitnu filtraciu lebo napustaci mechanizmus WC je dost citlivy na necistoty.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ramoon parametre som porovnaval, to Divertron 1000 ma o cosi lepsi prietok 5,4m3 oproti 5m3 Kercher , ale zase dopravnu vysku ma nizsiu Divertron ma 36m a Kercher ma 55m. co sa tyka toho spinaca, tak dufam, ze som to rozumel spravne, ze to tam uvadzaju v tom prislusenstve k tomu.
Odpovedať
@ramoon Dakujem. Mam obavy ze tlakovu nadobu nemam v dome kde pripojit. Rozmyslam, ze vedla nadrze na dazdovu vodu zakopem vodomernu sachtu, do ktorej umiestnim domacu vodaren - ta by mala plnit funkciu cerpadla, aj tlakovej nadoby. A hned zo sachty by isiel jeden vyvod do domu a druhy smerom hore na polievanie travnika. Zatial sa mi to javi ako najelegantnejsie riesenie. Asi zalozim novu diskusiu, nech to tu nemiesam.
Odpovedať
Profilova fotka
@calimero Bezne sa to riesi aj takto.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahojte chcel by som sa Vas opytat, ci ma niekto cerpadlo sette quatro.Mam s nim problem, pretoze stale sa zapina aj pri malom odbere vody.Tlakova nadoba je v poriadku.Na zaciatku fungovalo dobre, ale potom prestalo.Mozno je chyba v elektronike ale nejaky servisak mi povedal, ze to je v poriadku a cerpadlo len stale drzi pozadovany tlak, co je blbost lebo potom by tam ani tlakova nadoba nemusela byt.Ak ho niekto ma, prosim ozvyte sa ako funguje, aby som si bol isty, ci je pokazene alebo nie.Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Tiez zhanam nejake ponorne cerpadlo.....mozno by som riskol nieco lacnejsie. Chcem tym napajat aj dom aj zahradu. Hlbka vrtu 15m. Bude potrebna aj nadoba na vodu(ale to az neskor), zatial ked sa tam nebyva len ponorka + tlakovy spinac a zapinalo by sa to casovane - zavlaha - pol hodina denne. A keby tam pridem a nieco robim by som si to sam zapol. Nasiel som tieto: https://www.mall.sk/ponorne-hlbinne-c... neviem ci ma vyznam ist do drahsich: http://cerpadla.heureka.sk/pedrollo-4... alebo?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Uz je trochu neskoro ale cepradla ako su sette alebo pedrollo ktore maju v sebe zabudovany frekvencny menic tak sluzi na to ze ked pustim tocku tak aut. sa zapne a pomalicky dotlaca na pozadovany tlak aky je nastaveny ked chcem mat v dome 3bar tak po poklese napr. -0,2bar aut. sa zapne a snazi sa regulovat rovnaky tlak a frekvencny menic sluzi na to aby nedochadzalo k poruseniu cerpadla. Cerpadla bez frekvencneho menica strasne trpia ked sa zapinaju a vypinaju frekvencia sa upravuje na to aby cerpadlo islo tak ako ma a je jedno ci ma 1000ot/min alebo len 50ot/min o vsetko sa stara frekvencny menic. ked cepradlo tak jedine s frekv. menicom - mali by dlhsie vydrzat. nieco ako aut. pracky otacky sa stale menia a to je tiez frekvencnym menicom riadene. Kupil som, si cerpadlo od Grundfos 2,5" za 1200€ a vydrzalo 6 rokov (zhorel motor (predrate gufero)) co je podla mna malo za tu cenu, vraj su kvalitnejsie 4".
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Poradte ponorne cerpadlo do vrtu 110. Vrt bol teraz spraveny. Hlbka cca 10m. Plan je zakupit sachtu do vrtu tam cerpadlo a aj nadobu. Neplanujem frekvencny menic... € naviac. Skor prietokovy spinac. Vyuzitie len zahrada + mensi travnik cca 100-150m2 Chcem ale nieco vykonejsie cca 100l/m. Nasiel som toto: https://eshop.belumi.sk/ponorne-cerpa...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ja riešim tiež ponorku do vrtu, ale vrt má 40m. Firma odporučila umiestniť ponorku do hĺbky 25m. Momentálne s tým chcem len polievať záhradu, ale mám spravenú aj prípravu do domu na wc okruh. Pri vrte však nemám ešte žiadnu šachtu, lebo tam chcem mať vedľa záhradný domček, kam dám všetko potrebné. Takže teraz by som kúpil len ponorku a pripojil ju len priamo na ventil a polievaciu hadicu a potom neskôr by som to rozšíril aj o expanzku kvôli pripojeniu do domu. Pozeral som takéto čerpadlo: https://www.prodoshop.sk/ponorne-cerp... https://www.prodoshop.sk/ponorne-cerp... Jedno je vretenové a to druhé ani neviem. Vďaka za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?