Odstraňovanie odpadu

Dobrý deň. Zaujímalo by ma ekologické odstránenie odpadu na svojom pozemku. Konštrukcia, povolenia, riziká. Napríklad koreňová čistička, suchý záchod, kompost. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp naozaj ti mam davat link na to co je choroboplodny zarodok ? :) A naozaj je potrebne je Ti davat link, ze je npr. E.Coli viditelna pod mikroskopom :ROFL: Patogén Patogén alebo patogénny činiteľ (gr.) je činiteľ, najčastejšie mikroorganizmus (vtedy sa nazýva aj choroboplodný zárodok), schopný vyvolať ochorenie iného organizmu. http://en.wikipedia.org/wiki/Escheric... http://www.zdravie.sk/clanok/45813/es...
Odpovedať
@majkoj Skúsme radšej slovenskú wikipédiu: http://sk.wikipedia.org/wiki/Escheric... . Skrtený citát: Escherichia coli je baktéria žijúca v hrubom čreve teplokrvných živočíchov. Je jedným z najdôležitejších zástupcov črevnej mikroflóry a jej prítomnosť je potrebná pre správny priebeh tráviacich procesov v čreve. Takže, aký patogén? Isteže, vo veľkom množstve v pitnej vode spôsobí hnačku. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp ty patogen, moja dcera skoro na infekciu e. coli skoro zomrela. Niektore kmene su extremne nebezpecne.
Odpovedať
@majkoj Nevieš na čo tvoja dcéra skoro zomrela, pretože si to nevieš vedecky overiť (mikroskop, chemické testy).
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Preboha kolko mas rokov ? samozrejme, ze viem, lebo sa robil rozbor a bola dokazana infekcia e. coli.
Odpovedať
@majkoj "Sa robil"? Never cudzím ľuďom, obzvlášť ak existuje konflikt záujmov.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp Ty zijes v ktorom storoci ? Ked sa dolifruje dieta s CRP 200 do nemocnice okamzite sa robi kultivacia na konkretny kmen aby sa mohli nasadit selektivne antibiotika, konkretne na danu bakteriu. Zmier sa s tym, ze realne svet funguje trosku inak ako mas predstavy.
Odpovedať
Predstav si že uvidíš horieť dom a okolo pobehujú ľudia v prilbách a striekajú naňho vodu. Kto podpálil dom? a) Dom zapálili hasiči, lebo sú na mieste požiaru, b) nemožno určiť kto ho zapáli, lebo je na to málo informácií. Logiga je veda, a logické dokazovanie má svoje pravidlá. Test na prítomnosť e-coli nemusí nič nedokazovať.
Odpovedať
aby sme sa vratili spat k teme, kym sa tu nepozabijate :) v navrhu KCOV, ktory som posielal na urad ZP je likvidacia splaskov riesena predradenou zumpov, kde dochadza k rozlozeniu pevnych casti a naslednej filtracii cez samotnu KCOV s tym, ze likvidacia precistenej vody je navrhovana vsakovanim..chapem to tak, ze vsak zabezpeci dodatocne docistenie vody a tym padom by to malo byt ekologicky v poriadku
Odpovedať
Keď postrieľaš hasičov, z domu sa bude menej kúriť. Zamedzíme postrieľaním hasičov aby dom nezhorel? Sú antibiotiká liek?
Odpovedať
@majkoj Bohužiaľ žujem v 21. storočí, kedy je hlúposť štandardom.
Odpovedať
@benco Napísal si to správne. Žumpa + koreňová čistička je asi úsporné a funkčné riešenie. Mohol by sa k tomu vyjadriť @jan45 . Ale ak si chorý ako rodina @majkoj, tak si na záhradu radšej nič nevypúšťaj.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@radopp To co tu predvadzas je na pohladanie. Skus si k teme najskor nieco aspon poguglit kym tresnes zase dalsiu blbost. Kultivacny test nevykazuje len pritomnost, ale aj pocet bakterii, takze je povodca jasne identifikovatelny. Toto uz je pomaly level "pubertiak co musi mat pravdu aj ked nema paru" sorry. PS: takze ty zumpu vylievas na zahradu aby bol lepsi travnik ?
Odpovedať
@majkoj Založ si tému "Liečenie chorôb". Som pripojený na kanalizáciu, lebo nepoužívam všetko "eko" a nechchem si zamoriť pozemok. Odporúčam to aj tebe. Je blbé mať pôdu nasiaknutú liekmi.
Odpovedať
@radopp vypustat to urcite nechcem, aj ked by som mohol, pod pozemkom mam potok, ale to mi je proti srsti. vsakovanie fungovat nebude kvoli ilovitej pode, aspon to je uvedene v zaverecnej sprave z IGP. napadlo ma, ci by sa to nedalo riesit zachytnou nadrzou a odparovanim precistenej vody. pocitam, ze to nakoniec dopadne tak, ze mi povolia len zumpu a hovnocuc to aj tak vypusti niekde do role alebo do potoka :)
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp to ze tie lieky pijes ta netrapi ? :), a skade by som mal mat podu nasiaknutu liekami ? Ja po zahrade necuram. Jedine co je nasiaknute sajrajtom je spodna voda od ekologov ako ty co na pole vyvazaju mocovku a podobne dobroty. @benco presne tak to dopadne :), jedine co povolia je ten potok. A obavy nemaj, pretoze ostatni susedia sa ani s COV netrapia a vypustaju to tam napriamo.
Odpovedať
@benco Prírodný bazén môže slúžiť ako zásobáreň vody a aj na kúpanie. Obsahuje rastliny ktoré vodu vyčistia ešte viac. http://www.ekozahrady.com/prirodni_ba... . Takýto bazén je vhodný na väčšie pozemky. Voda vsiakne aj do vrchnej vrstvy pôdy kde sú korene rastlín. Z veľkej plochy sa rýchlo odparí. Ak máš možnosť, pripoj sa na kanalizáciu, asi tiež nemáš všetko "eko".
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp ak mas moznost sa pripojit sa na kanalizaciu NIKDY ti nepovolia COV.
Odpovedať
@majkoj Nejem lieky. Myslím si že pôda sa má hnojiť sama zložením rastlín a svojim mulčom. Vyvážanie močovky na pole je nechutné a škodlivé, je to kyselina. NPK hnojivo alebo fosfáty sa používajú kôli priemyselnému poľnohospodárstvu, a až tak nevadia. To čo vadí sú postreky proti škodcom.
Odpovedať
@majkoj Vďaka, takže kto chce ČOV tak nerieši kanalizáciu, ok.
Odpovedať
@benco Tiež by som uprednostnil potok.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp nejes, ale pijes :) v pitnej vode na SK ale hlavne npr v Cechach sa nachadzaju stopove mnozstva ATB, liekov proti bolesti a drog, nedavno bola zverejnena studia. Je to hlavne v oblastiach kde sa vyuziva povrchova voda ako zdroj. Nie, kto chce COV, nesmie mat v obci kanalizaciu, inak ziadnu COV nepovolia.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj to nie je také jednoznačné. Aj v obci môžu byť lokality, kde vybudovanie kanalizácie je neekonomické a čov povolia.
Odpovedať
@majkoj Odkiaľ zobrať čistú vodu?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 no ano, teoreticka sanca by bola, prakticka neverim v sucasnej dobe. @radopp jedine reverzna osmoza + mineralizacia. RO odstrani z vody aj bakterie. Akurat je absolutne neefektivna, kedze cca 2/3 vody vyhodis.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp dobrá téma. Podľa vyhl. č. 284/2001 je špecifikované, čo v domácnosti ako odpad vzniká, splašky nie sú odpad, je to znečistená voda. Treba ju zachytiť ,(odviesť do čov), vyčistiť a vrátiť do prírody. Potom sú rastlinné drevné zvyšky zo záhrady, to tiež nie je odpad ale kompostovateľná hmota s ďaľším využitím. Akékoľvek riešenie "odstraňovania odpadu" na svojom pozemku hraničí s vytváraním nelegálnej skládky. Viem, že téma bola myslená ináč, ale riešiť uzavretý cyklus na malom priestore je veľmi náročné a bolo by to asi treba presnejšie špecifikovať. Ja sa prikláňam k časti " Čo s odpadovou vodou keď nemám kanalizáciu? a rád popíšem niektoré možnosti riešenia..
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp našťastie, žijeme v priestore, kde ešte čistá voda je. Južnejšie krajiny už takú možnosť nemajú a tam sa snažia zachytiť tzv. šedú vodu (sprchy, umyvadlá, drezy) a po jednoduchých úpravách ju opätovne použiť na splachovanie, pranie. Čína má už postavené mestá, kde je zvlášť kanalizácia z WC a ostatná, Dáni oddeľujú tuhé fekálie a moč už pri vzniku delenými misami.
Odpovedať
@jan45 Ďakujem. Čo s odpadovou vodou keď nemám kanalizáciu? :-) Aj keď ju mám, ale zaujíma ma to.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp najjednoduchšie (ale najdrahšie ) riešenie je urobiť žumpu a znečistenú vodu vyvážať na čov. Ďaľšia je pripojiť na žumpu čov, podľa priestorových možností, ak je pozemok menší, mechanickobiologickú, ak väčší koreňovú, ak sú peniaze, podzemný vertikálny pieskový filter. treba zabudnúť na predstavu o zachytávaní vyčistenej vody a využitie na polievanie, v lete zväčša z koreňovej čov nič nevyteká. Voda z MB je tiež vhodná len na technické účely.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?