Nedoplatky za plyn v novostavbe

Profilova fotka
ahojte, od januara byvame v domceku, murovana stavba- do 95 m2. Kurime plynom. Teraz v aprili nam prisiel nedoplatok za plyn- 214 eur, pricom sme mali mesacny poplatok 6O eur. Pride nam to vela, kedze neprekurujeme, neminame zbytocne vodu, max teplotu v dome sme mali 22C. Mate aj vy podobnu skusenost, moze to byt tym, ze stavba este "zila"? ci nam ho neprd zateplili atd? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Je to veľmi veľa. Skús napísať aj akú ste mali spotrebu plynu za toto obdobie, z čoho je dom postavený, či je zateplený...atď ;-)
Odpovedať
No zima bola tuha a hlavne dlha, takze mna osobne takyto nedoplatok neprekvapil
Odpovedať
Profilova fotka
od 8.1. do 18.4. sme mali spotrebu 6589 kWh, dom je postaveny z tehal-porotherm, ak sa nemylim, zateplene mame tusim 15-kou polystyrenom. dufam, ze si pamatm presne, manzelovi teraz neviem volat. tiez nechapem, aka supa, co sa tyka spotreby...
Odpovedať
Profilova fotka
Otazka aj je, kedy ste sa nastahovali... ci ste napr. nezacali byvat v septembri / oktobri... to by znamenalo, ze ste vlastne stravili v dome len zimu a preto ten nedoplatok... ak by ste byvali cely rok t.j. aj v lete... nedoplatok by ste nemali... Velmi lahko to vypocitas: Pozri si kolko m3 plynu si minula a videl to mesiacmi, ktore ste tam byvali - ziskas priemer. Letne mesiace mozes ratat 30m3 plynu za mesiac (to je aj s bohatou rezervou!). Spocitaj to dokopy a zistis realnu spotrebu plynu za rok.
Odpovedať
@bubla30 ak pises ze byvate iba od januara tak je to ok. Na buduci rok ti vznikne zase preplatok, lebo tam budu zaratane aj teple mesiace kedy nevykurujes dom.
Odpovedať
V zimných mesiacoch odoberáš 80% plynu v lete asi 20%. Zálohu platíš rovnako každý mesiac, s tým že sa zima a leto spriemeruje. Tým, že si dostala vyučtovania iba za zimné mesiace s velkým odberom máš nedoplatok. Teraz v lete budeš odoberať minimum a platiť rovnako....... Treba porovnávať ročné vyúčtovania.
Odpovedať
Profilova fotka
kedy vám zapojili plyn, resp. odkedy platíte zálohy? Určite ste nezačali v januári. Kotol musel bežať už predtým, nejaké temperovanie...nie?
Odpovedať
Ahojte, tak ako pisala manzelka bubla30, dom mate z pezinskej tehly 30cm, zatepletie 15cm polystyren, podlaha 10cm a strop tusim 20cm, okna 3-skla. Kedze ide o novostavbu, plyn nam zapojili 8.1.2013 a do 18.4.2013 sme spotrebovali 615m3 plynu. Dakujeme za vase odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
tak to bolo technickejsie doplnenie:)
Odpovedať
Profilova fotka
To je normalna spotreba... Pocas najtuhsich mesiacov... Mal som podobnu spotrebu v danom obdobi (152m2, Bratislava). Zalohy platim 75€, ale realne miniem za 50€. Budete na tom velmi podobne... + prva zima je vzdy "drahsia" lebo v murive je zostatkova vlhkost atd.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?