Musí predajca okien vystaviť pokladničný blok?

Dobry den,chcem sa opytat ci mi musi predajca okien vystavit pokladnicny blok z registracnej pokladnice alebo staci prijmovy blocek,dakujem.
Odpovedať
k fakture mu staci aj prijmovy pokladnicny vystavit, ale len do konca roka. Potom uz iba z pokladne, prijmove od noveho roka koncia.
Odpovedať
Profilova fotka
@joe13 ehm??? uslo mi nieco???? akoze od noveho roka nemozem hradit faktury v hotovosti oproti prijmovemu dokladu a potrebujem bud prevodny prikaz, alebo tu sprostost, fiskalnu pokladnicu????
Odpovedať
prene tak, vynimka ktoru mala Slovenska republika plati len do konca roka. Od noveho roka hotovost len cez pokladnu.
Odpovedať
Ano musi vystavit bud fakturu,alebo pokl.blok. Ked vystavuje iba samotny prijm.blocek, zvacsa ide o podvodnika,ktory robi na cierno.
Odpovedať
Profilova fotka
@joe13 zavadzas, precitala som si kvoli tebe celu legislativu o tomto :-D :-D :-D - nie kazdy podnikatel ma povinnost mat fiskalnu pokladnu, zalezi od typu sluzieb, ktore dany subjekt ponuka a len sluzby vyslovne uvedene v prilohe vyhlasky musia tu fiskalnu pokladnu mat. @jardadk na zaklade mojich aktualnych znalosti tak ano, predajca okien musi mat fiskalnu pokladnu od 01.01.2012. akykolvek predaj tovaru je povinny zaregistrovat cez modul. ak sa predaj okien uskutocni do konca tohto roku, tak ti moze vystavit bud blok z pokladne alebo prijmovy doklad, pricom ale nevyhnutnou prilohou k prijmovemu dokladu je faktura. do konca tohto roku plati to co napisala @majki555 ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 fiskalnu pokladnicu bude musieť mať úplne každý, kto predáva tovar na hotovosť! niečo ti v tom zákone uniklo... ;-) @jardadk pri každom predaji musí byť faktúra a doklad o úhrade teda prijímový pokladničný doklad, alebo doklad vytlačený cez ERP (registračku), alebo len doklad z ERP, k tomu nejaký dodací list s rozpisom tovaru či služieb, ak je všetko rozpísané na pokladničnom doklade, dodací list nepotrebuješ. my sme dostali k oknám aj nejaký certifikát a záruku tuším to bolo vtedy 6 rokov...
Odpovedať
@kaktusik007 co ma obvinujes ze zavadzam? pozri co som napisal a povedz co je na tom zavadzajuce?
Odpovedať
@kaktusik007 samotna faktura staci,ak je v nej napisane,ze je zaplatena v hotovosti a podpisana obomi stanami.zauctuje sa prijem v hotovosti,ako z faktury jasne vyplyva... Ja som pisala o tom, ze ked da niekto iba samotny prijmovy doklad, tak sa zvacsa jedna o podvodnika, ktori robi na cierno.Ten seriozny,ktory tento prijem chce ofiacialne zdanit, da fakturu,alebo pokl.blok. Samotny prijmovy doklad bez FA je nedostacujuci k zdaneniu...
Odpovedať
@majki555 ak mas na fakture napisane platba v hotovosti, musis mat dolozeny prijmovy doklad
Odpovedať
Profilova fotka
@kali23 neuniklo, ved pisem ze akykolvek tovar :) @joe13 ze prijmove pokladnicne doklady od januara koncia, v tom zavadzas... a bolo to myslene dobre, vid smajlik... proste su sluzby, kde mozu zivnostnici vystavit fakturu s uhradou hotovosti a nemaju povinnost mat fiskalnu pokladnu, cize taky maju stale len prijmovy doklad - priloha presne vymedzuje sluzby, ktore musia mat fiskalnu a tie ostatne ju mat nemusia - teraz zalezi len od toho, v akych sluzbach kto podnika... napriklad administrativne prace, uctovnici a danovy poradcovia povinnost fiskalnych pokladni nemaju a predsa maju pravo vystavit fa s uhradou v hotovosti. @majki555 jo, suhlas :) @joe13 ja ako ten co fa vystavil si aj tak na vsetky doklady musim spravit prijmove ci vydavkove, majki hovori o tej druhej strane, niekedy je fakt na fa napisana takato veta a je to dostatocne.... ale to je fuk
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?