Má niekto skúsenosti s firmou JM Corporation z Košíc?

Ahojte, kto nám poradí lacnú ale seriózne firmu na stavbu montovaného domu.Nemá niekto skúsenosti s firmou JM Corporation z Košíc? Majú na nete zaujímavé a lacné ponuky,až mi je to skoro divné.
Odpovedať
1
2
9
aj my sa nad tym zamyslame :-) , ak mate niekto skusenost alebo viete nieco o tejto firme, dajte prosim info... dakujeme
Odpovedať
Profilova fotka
čím lacnejšie,tym horšia kvalita...pozor na to :-p
Odpovedať
presne tak ..montovany dom 100 metrov stvorcovych za 2.,5 do 3 miliony - to je normalna cena za montovany dom na kluc...lacne ani nepozerajte lebo vam to padne na hlavu
Odpovedať
Profilova fotka
baby máte pravdu, videl som krásny slogan jednej firmy 8-) : Sklamanie z nízkej kvality trvá dlhšie ako uspokojenie z nízkej ceny. :-)
Odpovedať
Ešte k tej firme, ja som z nej nemala zlý dojem, pani mi hneď odpísala, aj ma kontaktovala telefonicky.Je fakt, že ten dom je asi preto taký lacný/konkrétne typ 66 na stránke JM Corporation/ , lebo je veľmi malý, obytnú plochu má len okolo 55m2, ale je veľmi dobre riešený.
Odpovedať
sonicka, ja riesim podobny problem ako ty, mam vyhliadnuty montovany dom za 40.000 Eur od firmy BAU holding, tento dom bol prezentovany na vystave v DomExpo v Nitre, originalny projekt je dom Stilo 1 od firmy apex-arch ... Tento montovany dom ponukaju z materialu Fermacell (steny) , neviem ci je to nieco porovnatelne s tymi nehorlavymi sadrokartonmi, co ponuka ta tvoja firma.. :-|
Odpovedať
tento moj Stilo 1 ma obytnu plochu tiez okolo 55 m2, uzitkovu (to je plus WC, kupelna a chodbicka) ma 77m2 ja som dost nalomena si ho dat naozaj postavit, ale tiez sa bojim, ci to nebude nejaka haluz, ci nebudem lutovat a tak... ale laka ma to, ze su schopni to postavit komplet do 2 tyzdnov.. uz aj s podlahami, skratka na kluc.... sanita je tam, dokonca terasa... takisto viem, ze v tej cene nie su zaklady a oplotenie pozemku, WC pre robotnikov
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, nechajte si preposlať energetický prepočet, lebo nejaké roky skúseností mi hovoria, že tepelný odpor plášťa domu je tak malý, že tam prekúrite aj gate. Tepelný odpor tejto steny - 4,4 :-S síce spĺňa normu - 3,42, ale kde je norma od tepelného odporu steny aspoň nízkoenergetického domu 5,4 8-) .
Odpovedať
rybicka24 2 tyzdne je podla mna velmi malo na stavbu na kluc. Mojmu susedovi postavili dom za 4 dni. Z vonku vyzeral OK, ale vo vnutri musis robit rozvody kurenia, potery, strop (poschodie) vnutorne stierky, sanita atd. a to vsetko ma nejaky cas vyzretia, hlavne potery a aby sa tam robotnici nepozabijali navzajom , ked budu skakat jeden cez druheho. Ja si skor myslim ze 1 - 2 mesiace su skor realnejsi termin dokoncenia na kluc
Odpovedať
Profilova fotka
tiež si neviem predstaviť dom na klúč za 2 týždne....ba ani 2 mesiace...optimum je takých 5 mesiacov...ved len potery musia stáť mesiac =-) =-) =-) =-) =-) =-) nehovoriac o inom.... :-p
Odpovedať
ja6482 -baby máte pravdu, videl som krásny slogan jednej firmy : Sklamanie z nízkej kvality trvá dlhšie ako uspokojenie z nízkej ceny. hej, to je krasny slogan Vilčeka a jeho krbov... a bohuzial vie o com hovori, ked k nemu chodia ludia a chcu opravit krb, ktory nekuri, ale zato riadne dymi ...
Odpovedať
Tiež si myslím, že 2 týždne je málo, normálne píšu že 6-8 týždňov/3 týždne má schnúť základová doska : Ak je niekto z MT okresu, tak v Beniciach je pár hotových hotov, Jeden malý, chutný, volá sa Lenka, taký marhuľkovoružový.Stavala ho firma DEK z MT, nevie o nej niekto niečo?Majú v okrese postavených veľa domov a zdajú sa mi seriózni.Len ja najnovšie riešim dilemu, či ten murovaný predsa len nie je lepší ako montovaný.Vedel by ma niekto nasmerovať?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
to by som asi ani neriskovala na takú čerstvú zakladovú dosku =-) =-) =-) my sme dosku nechali pol roka vyzrieť až potom sme dali dom :-p
Odpovedať
ku skladbe obvodovej steny k firme JM.. aby tepelna izolacia v ob. stene bola len 14cm...no neviem, dakujem. mne osobne sa ta cena zda maximalne nizka. osobna skusenost. dom so zastavanou plochou 116m2. stavia to zivnostnik, co nahana a riadi chlapov (tiez zivnostnikov) a cena sa pohybuje okolo 65.000 €.
Odpovedať
Profilova fotka
ozaj,Michal,ako postupuješ???? :-p
Odpovedať
koncom juna sa chceme konecne stahovat..sice bez fasady a interier. dveri...ale uz konecne v dome.
Odpovedať
Profilova fotka
tak gratulujem.... x-) my sme na dvere čakali pol roka :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
DEK je dobra firma ale podla mna Lenka stoji aspon 2 miliony
Odpovedať
Lenka naozaj stojí do 1,5milióna, dokonca dnes som od nich dostala ďalšie materiály, v ponuke majú 2 izbový domček, kde stavba na kľúč výjde 1,1 milióna vrátane základovej dosky.Je to ale naozaj malý domček, niekomu to možno stačí
Odpovedať
Michal, pozeral si te ich domy?Myslím JM?Ja som zatiaľ tie parametre nepozerala, ale oproti iným je to naozaj extrémne lacné.Nebude to z papiera?
Odpovedať
To rybicka. Ten dom od Bau Holding nestojí 40.000,- EUR ale 80.000,- EUR v tom najlacnejšom prevedení, na výstave bol dom za 109.OOO,- EUR. (54.500,- EUR pri 50 % zľave) Tých 40.000,- bola akože 50 % zľava pre prvých 13 zákazníkov. Ďalej dom nemá 101 m2 úžitkovej plochy, uvedená výmera je zastavaná plocha vrátane vonkajšej terasy. Úžitková plocha domu je cca 80 m2, takže kalkulačky do ruky a rátajte.
Odpovedať
Rybička, Tommi má pravdu.Aj ja som teraz našla ten leták, ktorý dávali pri vstupe každému, naozaj to bolo obmedzené počtom záujemcov/hoci neviem akým/, ale keďže cena bola zaujímavá, určite sa minul už v prvý deň výstavy.Ibaže by si sa zmestila medzi prvých záujemcov.cenník pre Stilo1 bol platný do 15.5., pri standar.výbave domu na kľúč bola po 50perc.zľave cena 39.999eur.Vrátane terasy 101m2.
Odpovedať
peto, lucinda, co presne su potery? nieco co suvisi so zakladovou doskou? tommi, ten na vystave stal 109.000? myslela som ze je to verzia Standard, no a toto napr stve mojho partnera, ze to bol marketingovy tah, ze na vystave nepovedali, ze ta vystavna verzia nie je ta, co je za 40.000, zda sa mu to neseriozne, lebo mozno to aj medzi recou spomenuli, ale myslim ze drviva vacsina ludi si myslela, ze presne ten dom v tom prevedeni je mozne dostat za 40.000. Ano viem, ze 101 m2 nie je uzitkova plocha domu, to bol dalsi dobry tah, to bolo hned prve co som im povedala, ze originalny projekt celkom isto nema 101 m2. Viem ze obytna plocha domu je okolo 55m2. Ale aj tak nie je to divne, ze ten dom ktory ma taku hodnotu davaju za 40.000? Hovorili, ze ho zdrazia, ale aj tak ta najlacnejsia verzia ma stale stat 50.000 co je tiez dobra cena nie?
Odpovedať
rybicka24 poter je vrstva nad tepelnou izoláciou: http://pasivnydom.blog.cz/1002/podlah...
Odpovedať
rybicka 24, ja mám stále odložený ten letáčik, čo dávali pri vchode.Ak to bol Stilo 1, tak tento cenník bol platný do 15.5. A-výbava standart bežná cena 78,569e, cena snov od 39,999e-teda zľava -50percent. B-výbava premium bc. 93,241e, cena snov od 59,999e-zľava -35percent C-výbava exclusive bc, 109,712e, cena snov od 79,999e teda zľava -25perc. Nepýtala som sa, akú má rozlohu, mne sa zdal pomerne veľký, teda vrátane terasy 101m2.Keby to fakt vyšlo za tie peniaze, to by bolo super.Až na to WC pri vchode, že by mali všetci tak naponáhlo...?
Odpovedať
To rybicka, sonickasim : Tá verzia na výstave bola Premium, pýtal som sa tej hostesky, alebo akú funkciu mala tá dievčina v dome. Nie je seriózne udávať veľkosť domu v zastavanej ploche a už vôbec udávať veľkosť domu vrátane vonkajšej terasy, ktorá mala mimochodom okolo 15 m2. Celé mi to pripadá v celku ako nie moc seriózne.
Odpovedať
presne tak tommi, to ma nastvalo, ze bola v m2 bola zaratana aj ta terasa hlavne , ved terasa tam musi byt aj nemusi... no skratka chceli urobit obrovsky boom.. co sa im asi aj podarilo, ale ak by ten fermacell bol dobry material, tak ja som stale nalomena ;-) este musim zistit ze ci a do ake miery ten dom splna podmienky NED... vlastne ani neviem ci by to akoze mal byt NED, neviete?
Odpovedať
blacksr, dik :-)
Odpovedať
rybicka24 "este musim zistit ze ci a do ake miery ten dom splna podmienky NED... vlastne ani neviem ci by to akoze mal byt NED, neviete?" Dôležité je, koľko tep. izolácie dávajú do podlahy, do stropu, aké okná a hlavne sklá... Či dávajú riadené vetranie s rekuperáciou... Na to, aby ste postavili NED, nestačí len bachnúť na stenu viac EPS, než dávajú iní. Pri katalógovom dome môže byť titul NED, ale v skutočnosti to nemusí byť vôbec pravda. Rovnaký NED postavený na "dolniakoch" nemusí byť NEDom aj pod Tatrami... Alebo ak je nevhodne otočený - oknami na sever. Takže na túto taktiku pozor. Nech Vám ukážu výpočty a energ. certifikáty týchto domov aj s východzími údajmi. Samozrejme, ak si Vy investori trošku naštudujete problematiku NED, napr. tu http://www.e-filip.sk/Default.aspx?co... , NED sa dá v pohode dosiahnuť. Konkrétne na steny odporúčam aspoň 20 cm EPS. Aby neboli utopené okná, osadiť ich zarovno okraja nezateplenej drevostavby. Od firmy požadujte, aby dala potrebné hrúbky izolácií, trojsklá, prípadne aj riadené vetranie (pre NED nie je nutnosťou), snažte sa orientovať väčšinu okien na juh a tieniť ich presahom alebo balkónom kvôli letu. Alebo inak. Zateplenie by malo byť tým pádom drahšie len o množstvo EPS či vlny, prípadne dlhšie hmoždinky. Na kúrenie potom stačí jednoduchý, investične aj prevádzkovo nenáročný systém - tu sa dá zase usporiť. V inom vlákne som písala, ako sme optimalizovali tieto veci my. pa ;-)
Odpovedať
@rybicka24 jejda, zabúdam používať novinku :-D
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?