Kedy je najlepšie začať stavať?

Aby stavba dozrela co najlebsie?Mozete poradit ako to prebiehalo u vas?
Odpovedať
My sme začali v júli, urobila sa deka, vytiahli mury a na zimu sme to nechali sadnut a vymrznut. Na ďalši rok sme pokracovali hornou dekou a strechou.
Odpovedať
Profilova fotka
juuuuuj, to je velmi velmi velmi individualne. Tu tazko najdes jednoznacnu odpoved... kazdy ma na to svoj nazor, niekto stavia svojpomocne iba cez vikend, niekomu to stavaju ini cez tyzden...a to je velky casovy rozdiel... My si svojpomocne, takze vikendy x-) x-) zacali sme v septembri studnou, vykopmi, v polovici oktobra sa zalievala deka, vytiahli sme prizemne mury, strop, mury na poschodi a konec...Viac casu sme nemali...Strechu sme robili na jar a pokracovali sme tento rok... teraz na zimu mame naplanovane podlahovku, potery...dokoncit vnutro... @ame vy ste si svojpomocne stavali?? prezimovat ste nechavali dom bez hornej deky?? myslis tym strop /betonovy, skladacku/ ?? teda, mury ste vytiahli len prizemne?? streche rozumiem, to sme zial nestihli ani my...a pritom to je tiez obrovska hmotnostna zataz... len nerozumiem, preco ste nedali strop a mury na poschodi...ci som v inom obraze?? :-) :-)
Odpovedať
hanka274, jednoducho, lebo sme uz nestihli urobit hornu deku a mury na poschodi ;-)
Odpovedať
11.10.sme stiahli ornicu, teraz sa dokoncuju mury, do konca tyzdna vence (potom to bude chvilu stat), cca do konca novembra strecha, potom nam bolo odporucane nechat dozriet/prezimovat otvorene a v januari-februari okna.
Odpovedať
zacali sme v maji,teraz sa dorobila strecha,dame okna tepelnu izolaciu a cez zimu mozme robit instalaciu voda, odpad,elektrika,kurenie a na jar ...........................:)))))
Odpovedať
Profilova fotka
@ame ahaaaaa...jasne, ako my strechu...ok.
Odpovedať
rodicia tiez zacali v maji a buduci tyzden sa budu stahovat
Odpovedať
Hneď, lebo od januára ide DPH hore.
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna cim skor tym lepsie, cas nie je az taky podstatny...Ked si spravite zaklady pred zimou, mate super pripravu na jar uz za sebou a zaklady dobre premrznu, sadnu...a do dalsej zimy mozte v pohode byvat...Odbornici vsak hovoria, ze je dobre, ked cela stavba prezimuje, premrzne a sadne, cize potom zacnite niekedy na jar, v lete a na dalsiu jar mozte ist :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?