Existuje simulácia na slnko?

Profilova fotka
Exituje simulácia na slnko? Kôli susedným domom , pre lepšie umiestnenie domu na pozemok, upresneniu okien ,trapima tolebo susedne domy su na hraniciach a pozemok je uzky, chcela by som to vidiet v priebehu dne kde budem mi svietit slnko a kde nie , ;-) viete o niečom takom? ďakujem za názory a rady. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Viete niekto ?
Odpovedať
a ako mate orientovany pozemok z hladiska svetovych stran? z ktorej strany bude vstup? vseobecne v lete slnlo vychadza na vychode a zapada na zapade, na poludnie je rovno hore. v zime vychadza na juhovychode a zapada na juhozapade, nejde ale stredom oblohy, ale nizsie po juznej strane. viac teda svieti do okien na juznej strane, tam je aj lepsie orientovat okna obynych miestnosti. holt ale nie kazdy pozemok je idealny, tiez to teraz riesime ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@aquamineralka dakujem za rady vobec som nevedela ze slnko vychda na juhovýchode... jedna babenka mi poradila super program v moznostiach tienov sa da presne urcit kam dopada tien v ktoromkolvek mesiaci aj dni a hodiny super vec vyskusaj google sketchup ponuka ja tuto moznost.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zrovna som narazil na tuto simulaciu slnecnych lucov. Treba najst lokalitu, zvolit mesiac, pripadne prepnut na satelitny pohlad.. A potom sa hore moze tahat jazdec a animacia ukazuje cestu slnka po oblohe. :-) http://suncalc.net/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
stastnytatik - dik za link, nasiel som potom este toto: https://www.suncalc.org Tento umoznuje zapnut aj kreslenie tiena, a podla vysky okolitej zastavby sa da slusne urcit kde bude slnko v ktorom case.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@flinker prosim vas, kde ste to kreslenie tienov nasli :-) trapim sa tu uz nejaku chvilu ale najst to neviem. vopred dakujem
Odpovedať
Dakto tu je kainšmedtke, kožmeker.... či ja to bolo :))) Dom musi musi byt achitektonicky, esteticky a fukcne doriesený, orientovat ho s ohladom na zatienenie susednych budov je pekne, len ci bude aj taky finalny vysledok. Nuz ocunujem ze nad tym uvazujte v dostatocnom predstihu, ak by nebola spokojnost da sa to riesit inym pozemkom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?