Destilátor

Doktor nam odporucil pit destilovanu vodu.Hladame ten spravny destilator a informacie o nom.Nemate niekto skusenosti?
Odpovedať
No destilator asi nekupis. Kedze by sa v nom mohla destilovat aj slivovica kazda destilacna kolona podlieha nahlasovaniu na colnej (ci dnes asi financnej) sprave. Neviem preco by si mal(a) pit destilovanu vodu. Vsak telo potrebuje mineraly z pitnej vody. Mne to pripada ako pekna blbost taka rada. Ale doktor ma na to papiere.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiez ucil ze destilovana voda sa nema pit, ale pred chvilou ma ujo Google presvedcial o opaku. Otazka je ci sa chce len niekto nabalit a ujo google je v tom nevinne alebo sa fakt doba zmenila adestilovana voda sa moze konzumovat. Nerobis si tak trochu reklamu na jednu nemenovanu stranku? Ine zdroju uvadzaju len pouzitie destilatora pre ambulacie a v domacnosti napriklad na plnenie zehliciek.
Odpovedať
@maki17 nemyslis filtracnu konvicu?
Odpovedať
nie, ona naozaj mysli destilator.... no ale to nie je lacna zalezitost... neviem preco povedal doktor zrovna destilovanu... pri destilovani vody sa tato zbavuje len nerozpustnych klationov, teda hlavne Ca a Mg.... ak ma byt takato podstata, ty musis vediet, preco ti tieto kationy skodia....ale to sa da vyriesit demineralizaciou len pomocou katexov.... je to taky stroj, co sa dava pod vodovod, teda do drezu pod kuchynskou bateriou najcastejsie...ma to gelovy Katex a ten sa regeneraciou nasiti ionmi sodika. Prietokom cez tento gelovy katex sa potom vymenia tieto rozpustne iony sodika za kationy Ca a Mg, ked sa katex nasiti, tak ti to oznami signalom, ze to treba zregenerovat, na regeneraciu sa pouziva tabletova sol a proces sa zopakuje v opacnom garde..prichadzajuca voda najprv premyje tu sol, rozpusti sa tym ciastocne do tej vody NaCl a iony Na vymenia na katexe tie zachytene Mg a Ca z vody... potom sa to zase spusti a takto to ide dookola... uz tento "zazrak" teraz stoji len nieco cez 200 EUR, mozno uz aj pod 200 EUR... pred cca 10 rokmi bol princip rovnaky , len vytvoreny pribeh okolo bol este zaujimavy a stalo to cca 700-900 EUR.... Dokupuje sa len tabletova sol, ktora stoji cca 300 EUR/mt, teda 0,3 EUR za kg v 25 kg vreciach... klasicky destilator pracuje na pricipe ohrevu vody a nasledne kondenzacii jej par, ale energeticky je to velmi narocne a tiez je to väcsinou zo skla..teda tie laboratorne... takze radsej to prve.... vlastne to druhe uz sa ani na vodu nepouziva....
Odpovedať
Profilova fotka
@maki17 Destilačný prístroj WD 943, ale nepil by som to,destilovaná voda je pri požití pre človeka škodlivá.
Odpovedať
Na stranke destilator vody - toto mam na mysli
Odpovedať
No cela ta stranka mi zavana "smejdami". Takto ladeny opis genialneho a zazracneho vyrobku, ktory mi zaruci nesmrtelnost som zazila, ked som sa privy, jediny a posledny krat dostala na prezentaciu zazracnych madracov ktore obsahovali SESTPOLOVE magnety, ktore mali zabezpecit, ze vsetky choroby ma obidu na kilometre. (Pre technicky nevzdelanych magnet je vzdy dvojpolovy. Proste fyziku neoj..es.) Uz som zazila boomy o zarucene vseobecne zazracne ozdravujucich a preventivnzch ucinkoch cviklovej stavy, kombuchy, propolisovych kvapiek, Beresovych kvapiek, svedskych bylin, magnetickych naramkov... Netvrdim, ze su skodlive, urcite prospeju ked isa pouzivaju v rozumnej miere, ale zeby zabezpecili vyliecenie vesetkeho a zabranili kazdemu ochoreniu to neverim. Mozno su diagnozy pri ktorch su mineraly v beznej pitnej vode rizikove, ale zas na vsetko? Nehovoriac o tom, ze tych 70% vody v nasom tele je v podstate elektrolyt. Ked v tele chyba draslik, nedostavaju sa do srdca tie spravne elektricke impulzy, ked je v tele nedostatok horcika, straca sa vodivost nervov, o vapniku a osteoporoze skoda pisat. Ja neviem, ja by som este chcela nazor aj ineho doktora.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?