Bývanie s priateľmi

Ahojte.Bývame v 1 izbovom byte v podnájme a máme možnosť ísť do 3 izbového domu.Ušetrili by sme okolo 70 eur,zároveň by mala naša malá kopec miesta na dvore a neďaleko je lesík.Len háčik je v tom že by sme tam nebývali sami,ale s mojou kamarátkou a jej priateľom.Poznáme sa veľmi dobre aj spolu vychádzame,ale mám zo spoločného bývania strach.Na druhej strane ma to veľmi láka,lebo to má veľa výhod /ako aj nevýhod,ale asi viac výhod/ a tu kde teraz bývame sú niektorý susedia strašne hlučný,čo nám veľmi vadí,lebo malá sa nám často budí zo spánku.Takto by bola viac na čerstvom vzduchu,veď je oveľa ľahšie vybehnúť na trávu na dvor ako sa vychystať a ísť busom 20min. do parku.Chcem sa vás pýtať či nemáte niekto s tým skúsenosti,či ste nebývali s nejakými priateľmi alebo známymi.Nerátam rodičov,to je trošku o inom. :-D Ďakujem vám za skúsenosti a rady.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme byvali s kamoskou a pohoda dzez, je to o tolerancii a dohode
Odpovedať
bývali sme tak a nebol problem, svoju izbu sme mali a teda aj sukromie :-) pokiaľ naozaj super vychadzate tak podla mna nemate čo riešiť...
Odpovedať
Aj ja som tak byvala, a nebol problem. Ak sa dohodnu pravidla ohladom pouzivania spolocnych miestnosti /a tie sa aj dodrzia/, a naozaj dobre vychadzate, tak nie je co riesit... A aspon si to vyskusate ;-) Tak len smelo do toho, nech mala moze behat na dvore 8-)
Odpovedať
ilduska, ja ti mozno dam trosku cervika do hlavy :-( my sme tak byvali este ako mlady par - s dalsim parom - dokopy 3x - 2x to bola katastrofa - absolutne sa nam narusili vztahy - to co nam neprekazalo na tych ludoch ako kamaratoch, dokonca sa nam zdalo zabavne , nam prislo neakceptovatelne pri spolocnom byvani ( brali nam jedlo z chladnicky a nenahradzali ho novym, dievcata mi brali kremy ktore som mala v kupelke, dokonca z uzavretych toaletnych kufrikov...), neplatili najom nacas... bolo to o nervy ( nehovoriac o tom ze sme mali spolocnu obyvacku - t.j. pozerali sme spolu telku ( jeden par bol politicky aktivny - to boli same diskusie, samozrejme nalezito okomentovane... ) - nikdy viac raz nam to vyslo - zostali sme dobrymi kamaratmi a mame take zazitky ake by sme inak neziskali ( boli sme ale oba pary financne nezavisle, s podobnymi zaujmami a zivotnymi postojmi... ja som sa dokonca naucila od tej kamosky varit ( bola od mna starsia o par rokov ))... pre mna je to vzdy risk ist do niecoho takehoto - risk ze prides o toho kamarata Kamaratku si ale poznas - ak si rozumiete dlhodobo, mate podobne nazory a viete si veci vydiskutovat, tak by to mohlo fungovat ;-)
Odpovedať
Ďakujem baby,povzbudili ste ma. ;-) My sme vlastne už bývali kedysi viacerý,na začiatku vzťahu s manželom /vtedy ešte frajerom :-D /, sme si ešte s 3-mi ľuďmi vybrali do prenájmu 3 izbový byt.boli sme 3 baby a 2-ja chalani.Dalo sa to v pohode,vychádzali sme spolu aj sme sa vedeli dohodnúť.Bývali sme spolu rok,potom sme sa s manželom osamostatnili.Vlastne hlavne preto sa bojím,lebo viem čo je bývať s viacerými a čo bývať sami.Je to o tolerancii a istej strate súkromia,čo mi bude asi najviac prekážať.Bývali ste niektoré tak aj s bábom?Dai toho požičiavania by som sa nebála,lebo kamoška taká nie je a chladničky by sme mali dve.Ale keby sa to stalo,to by som rázne zatrhla.Ja chcem aby sme fungovali vrámci možností čo najviac oddelene a čo najmenej sa do seba starali.Tak ozaj ako píšete malo by to teoreticky fungovať v pohode. :-) Len som bola zvedavá na vaše skúsenosti,či si to ešte nemáme viac premyslieť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?