Bleskozvod

zdravim stavbari,mam doma bleskozvozd gulateho priemeru 10mm hrubky,chcem sa spytat ci je vhodny na pouzitie do zakladov alebo tam musim kupit pasovy bleskozvod?dakujem za kazdu rozumnu odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
Do základu by som dal určite pásovinu a s nej by som na zvody odbočil tou gulatinou čo máš.Keby dáš gulatinu do základu nemusíš mať vyhovujúce hodnoty odporu pri revíznej kontrole.
Odpovedať
Profilova fotka
@michal231 Napis uzivatelovi rob81 je to revizak.poradi ti. Ano dava sa bezne pasovina, ale tazko povedat ake by mala hodnoty gulatina...Ja by som to ale neskusal :)
Odpovedať
Profilova fotka
ak chcete mať približne rovnaké hodnoty ako pri pasovine. Treba mať približne rovnakú prestupnú plochu ako pri pasovine. Teda napočítať prestupnú plochu pasoviny a prepočítať to na dĺžku guľatiny. Ale negarantujem tie isté hodnoty. Presnejšie by sa dalo povedať o aké pôdy sa jedná. Pieskova, íl, obyč hlina,... Ak dáte o paru metrov viac nič tým nepokazíte len vylepšíte.
Odpovedať
Profilova fotka
Hopla sory prekukol som ten beton základ. Ale v podstate sa jedná o ten istý problém.
Odpovedať
michal231, môžeš použiť tu guľatinu ak ju máš, skús dvojmo čo najviac do betónu. osobne by som doporučil pásovinu ale ked je" gulatina zadaro prečo nie :) , spoje sprav zváracie, keď máš teplí zvar prilož tam IPU alebo kus asfaltu " ochrana proti korózii " zvar aspon 2× 3cm ( môžeš aj viac ) nezabudni spavit aj ekvipotenciálnu svorku a ked más chut tak aj do rozvádzača .... ale to by mal projekt riešiť :) ..... podla vzdialenosti .... ja som dával do základov cca 60 metrov pásoviny... robo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
upevnuje sa bleskozvod (pasovina) zvarom ku kari siete v zakladovej doske, alebo nie ? dakujem za odpoved
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?